Ahojte, mate nejaky tip, co pomohlo na chrapanie manzela?
@marlen5 tak ale rada je 100% ucinna. Neviem si predstavit, co ine pomoze. A navyse, vekom sa chrapanie zhorsuje a spanok zeny tiez.
@luthien118 treba zistiť dôvod. Teda dať vyšetriť u orl doktora, krivá nosova prepazka môže robiť problém,potom či nie je alergik (keď sa zapcha nos, tak logicky človek dýcha ústami a môže chraoat) pripadne v soankovom laboratóriu, či nie je centrálny problém.
@simsalabim ale taku radu tu mamicku urcite nehlada, toto je kazdemu jasne. Ale bezne nema clovek doma dalsiu miestnost na spanie. Ak neberiem do uvahy gauc v obyvacke.
@simsalabim to je dobre ako"riešenie následkov "pre druhú osobu. Ale autorka sa zrejme pýta, ako sa pomôcť aj chrapajucej osobe. Pretože chrápanie môže byť aj nebezpečné (ak nastáva aj spankove apnoe)
Poslat ho na spankovu kliniku, tam to vyriesia.
Vyskusali sme vsetko, nic nezabralo.
@marlen5 aj ten gauc v obyvacke je riesenie. Zeny sa tu periodicky stazuju na chrapanie manzela, niektore odporucaju spankovu kliniku...ale mam pocit, ze nic ine, ako oddelene spanie, proste tej zene nepomoze. Nedavno sme mali taku diskusiu s kamoskami a kazda jedna povedala, ze chrapanie manzela je vekom len a len horsie a ak ta zena nechce padnut od nedostatku spanku, ina moznost proste nie je. Samozrejme, su nechrapajuce vynimky a aj ludia, ktorym ten hluk po zaspani nevadi.
@simsalabim ja rozumiem, ale narazam nato, ze taku radu nepotrebovala pocut, lebo je jej to jasne. Teda kazdemu, kto ma doma chrapajuceho partnera alebo partnerku.
@marlen5 neviem, ci jej to je jasne, lebo hlada radu... "co pomohlo na chrapanie manzela". Ale ok, uz som ticho.
Môj manžel sa odo mňa neodsťahoval, on si na moje chrápanie zvykol... 😉
Záleží od príčiny - často pomôže, keď chrápajúci schudne (ak je nadváha).
Nepomohli mi ani na spankovej klinike, nie je to na operáciu, takže pomohli jedine oddelené spálne.
U nás keď sa chcem vyspať, tak spíme radšej oddelene. Neviem pri ňom zaspať, lebo som ako na strunke, že kedy začne. Keď začne, tak už vôbec sa mi nedá spať, potom ho budím nech nechrápe a takto sme nevyspaní dvaja. Každý deň potrebujeme fungovať, preto spanie oddelene sa nám najlepšie osvedčilo.
na to si len zvyknúť 😉 ja to už ani nevnímam 😅
Spanie v inej izbe.