Čo pre mňa znamená neabsolvovaná preveventívka u zubára?

20. feb 2023

Ahojte, vlani som vynechala preventivku u zubára. Budem teraz za ošetrenie platiť viac, alebo len nemám nárok na zubný benefit z poisťovne ?

babovka2321
20. feb 2023

Pokial viem, bez preventivky si hradis cele ukony sama. S preventivkou ti cast hradi poistovna a s vyuzitim benefitu vies navyse ziskat spat cast tych "svojich" doplatkov.

matus7030
20. feb 2023

Každý výkon, ktorý ti zubár v tomto roku spraví si zaplatíš v plnej výške, keďže ti naň nič neprispeje poisťovňa. A áno aj na tie benefity môžeš tento rok zabudnúť ☹

akvi
20. feb 2023

Nič sa neboj, to preplatenie poisťovňou je rádovo pár eur. Bola som takto pred pár rokmi, že som zabudla ísť na preventívnu a sestrička hneď, že no, musíte si uhradiť sama a pýtala 78 ecok. A ja že a koľko teda by som platila, ak by som tú preventívnu mala? A zabila mi, že 72. No tak to je fakt ohromujúci rozdiel 😂😂😂

mirkaveron
20. feb 2023

@akvi to vážne 😂😂😂

bloger
20. feb 2023

To čo pre každého, že si budeš hradiť výkon v plnej výške.

autor
20. feb 2023

No tak ak je to rozdiel 6€ v jednom úkone tak to kašľať, ale zas ak zo 50 tak to je iné

gemerka17
20. feb 2023

Čo zubár to iný cenník. Ale pravdou je, že poisťovňa tak málo prispieva na plomby (5-10 eur), že je úplne jedno, či je platíš plnú sumu alebo doplatok. Vlastne aj keď je zubár zamluvneny tak si hradis výkon u neho vo výške 90 %.

akvi
20. feb 2023

Momentálne sa dá ušetriť len ak si uplatnis ten príspevok od zdravotnej poisťovne. Ja mám Dôveru a tam je podmienka preventivka u zubára aj u všeobecného lekára. Celkovo ti prispeju 150 éčok. Ale ako všetko, aj toto má háčik. Na jednu návštevu zubára si môžeš uplatniť len 30 éčok. Čiže ak ti robí 2 plochy, u mojho zubára je to 40 e za plôšku, čiže 80 e, ale uplatniť si môžeš len tých 30. Je to riadne svinstvo, pretože ja napríklad mám dobré zuby a tak mi robí niečo tak max raz za dva roky a aj to v jeden deň, čiže z deklarovanych 150 e ja dostanem 30. 🙄 Akože lepšie, ako s drôtom do oka,ale zase, aby som sa kôli tomu nejako šla potrhať ísť kôli tomu na preventívnu, to zase nie.

darkswan
21. feb 2023

@akvi a este aj s tym robi Dôvera problemy