Ahojte, vlani som vynechala preventivku u zubára. Budem teraz za ošetrenie platiť viac, alebo len nemám nárok na zubný benefit z poisťovne ?
Každý výkon, ktorý ti zubár v tomto roku spraví si zaplatíš v plnej výške, keďže ti naň nič neprispeje poisťovňa. A áno aj na tie benefity môžeš tento rok zabudnúť ☹
Nič sa neboj, to preplatenie poisťovňou je rádovo pár eur. Bola som takto pred pár rokmi, že som zabudla ísť na preventívnu a sestrička hneď, že no, musíte si uhradiť sama a pýtala 78 ecok. A ja že a koľko teda by som platila, ak by som tú preventívnu mala? A zabila mi, že 72. No tak to je fakt ohromujúci rozdiel 😂😂😂
@akvi to vážne 😂😂😂
To čo pre každého, že si budeš hradiť výkon v plnej výške.
No tak ak je to rozdiel 6€ v jednom úkone tak to kašľať, ale zas ak zo 50 tak to je iné
Čo zubár to iný cenník. Ale pravdou je, že poisťovňa tak málo prispieva na plomby (5-10 eur), že je úplne jedno, či je platíš plnú sumu alebo doplatok. Vlastne aj keď je zubár zamluvneny tak si hradis výkon u neho vo výške 90 %.
Momentálne sa dá ušetriť len ak si uplatnis ten príspevok od zdravotnej poisťovne. Ja mám Dôveru a tam je podmienka preventivka u zubára aj u všeobecného lekára. Celkovo ti prispeju 150 éčok. Ale ako všetko, aj toto má háčik. Na jednu návštevu zubára si môžeš uplatniť len 30 éčok. Čiže ak ti robí 2 plochy, u mojho zubára je to 40 e za plôšku, čiže 80 e, ale uplatniť si môžeš len tých 30. Je to riadne svinstvo, pretože ja napríklad mám dobré zuby a tak mi robí niečo tak max raz za dva roky a aj to v jeden deň, čiže z deklarovanych 150 e ja dostanem 30. 🙄 Akože lepšie, ako s drôtom do oka,ale zase, aby som sa kôli tomu nejako šla potrhať ísť kôli tomu na preventívnu, to zase nie.
Pokial viem, bez preventivky si hradis cele ukony sama. S preventivkou ti cast hradi poistovna a s vyuzitim benefitu vies navyse ziskat spat cast tych "svojich" doplatkov.