dobrý deň zozačiatku ma pobolievaly zuby hociktorý a tak som kašlala som na to(nevedela som o tom ze sa to ma riesit) preslo to do takeho stadia ze pomahali lieky a trz uz ani lieky nepomahaju trz ma boli jeden zub a z toho jedneho zuba mi to vráža z do sánky do brady a do ucha prosím vás čo mu mám zajtra povedať? prehliadky nemam (pristahovala som sa sem nova nepozná ma) nemam tu ešte zubara idem k najbližšiemu v dedine ..prosím vás mám mu rovno povedať nech ho vytrhne? lebo maval som aj dost citlive zuby na studene alebo horuce...uz vela krat som bola u zubara ale povedali mi ze ak nemam silne bolesti ze nemam chodit..
Prídeš, spraví ti prehliadku, založí kartu a navrhne liečbu. Ak nemusí trhať nebude.
Ja by som mu najprv zavolala a informovala sa, či ta vôbec vezme a ak povie, že áno, tak len mu povedz čo ťa trapi a on ti už navrhne čo sa s tým dá urobiť.
a podľa vás to bude vyriešené tým že ho dák vytrhnúť?
iba uplne v krajnom pripade. Zachovanie zuba je dnes u dobrych zubarov nabozenstvo
Vytrhnúť zub je niekedy nutné. V záujme ochrany tvojho zdravia. Väčšinou sa snažia ale opravovať. A nie je vôbec pravda, že môžeš len v prípade, že máš silné bolesti.
A prečo by ho trhal,keď sa možno dá zachrániť? Kde je problém? Bojíš sa zubára, či nemáš peniaze? Či čo?
Keď ho dáš vytrhnúť tak už niet cesty späť, zub nenarastie nový. Inak, je to dá sa povedať vyriešené, zub bolieť nebude lebo nebude už aký zub bolieť. Ale keď ti bolesť ide až do ucha ktovie či nemáš aj zápal už.
A prečo hneď trhať? Veď pôjdeš zubárovi, povieš mu čo ťa trápi, kde boli a on navrhne čo ďalej.
@koniarova no nehovorím že mám peniaze dosť na zvyš nakoľko mám ešte dve malé deti ale ten strach tam je väčší..už sedím u zubára a čákam no🫣
Ako si dopadol?
Držím palce.
@koniarova vraj ten zub uz bol dost pokazený tak ho vytrhol
Deti k zubárovi vodíš?
Povedz mu čo cítiš. On sa rozhodne aký je správny postup. Predpokladám, že najskôr ťa pošle na rontgen a na základe snímky sa rozhodne, čo sa oplatí ešte opravovať a čo radšej vytrhnúť. Len mu opíš čo a ako bolí a bolelo, to stačí.