Čo používate na bielenie zubov?

15. jan 2024

Hľadám niečo čo ozaj zuby dlhodobo vybieli.
Zubár mi spomínal že existuje nejaká sada, spraví mi aj odtlačky zubov, je to kúra na mesiac za 220€. Absolvovali ste už niekto niečo také?
Alebo čo používate vy aby boli zuby biele?

elenka.k
15. jan 2024

fu, pozor na sklovinu - môže sa poškodiť, zničiť a tá bolesť potom AUUU
raz za čas si dám sódu bikarbónu so zubnou pastou - ale aj s ňou opatrne

zuzkaa1991
15. jan 2024

Ja používam 3 roku zubnu pastu a ma dlhodobo bielne zuby dokonca malej dcerke.od.2r tiez s nou unuvam zubk6ak si umyvala s detskou zlte povlaky sa jej tvorili odvtedy ma.krasne biele zubky jasne ked.raz za cas.si.sama.umyva 5r tak si da detsku....ja som kedysinpred 15r pouzivala.bielu perlu ale uz pred 10r nebola taka kvalita ako predtým....jedine chodiť dvakrát na dentalnu hygienu plus kvalitnú pastu používať;) dlhodobo

elenka.k
15. jan 2024

@zuzkaa1991 a aký je názov tej pasty?

autor
15. jan 2024

@zuzkaa1991
@zuzkaa1991 tiež ma to zaujima 🙂)) názov pasty

elenka.k
15. jan 2024
lucuass
15. jan 2024

Ahoj ja som to absolvovala, áno vybielilo mi to zuby na taky odtieň ako ti zub pustil , takže u každého inak samozrejme ale bavíme sa o bielej farbe
Takže je tam vidno veľký rozdiel naozaj veľký ale nebudeš mať nikdy také biele ako hviezdy čo majú umelé zuby :D ale vybieli ti to do prirodzenej bielej 🙂 ja som skúsila a som rada
Žiadne pasty ti nevybielia tak ako ambulantne.
On to urobí odtlačok, potom máš tu kúru, a ešte si môžeš aj na ambulancii vybieliť a máš krásne biele zuby

andrejkap123
15. jan 2024

Treba ist na dentalnu hygienu s pieskovanim najprv a ak aj tak nebudes spokojna tak az potom riesit bielenie

autor
15. jan 2024

@lucuass nepamätáte si názov toho bielenia? Ako sa to volalo? Či myslíme to iste 😇

monika4487
15. jan 2024

Ja som bola tiež na takom bieleni ako ti odporucil lekar. A som velmi spokojna. Uz su to dva roky potom a stale mam pekný biely odtien, taky prirodzeny. Dokonca mi ostali tie injekcne striekacky s tou naplnou asi polovica, tak hocikedy si to mozem dat do nasadky a dat bielit cez noc, idealne po dentalnej. Samozrejme, 2x rocne dentalna hygiena je taky standard u mna.

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucuass
15. jan 2024

Viete čo môžem sa doma pozrieť ale až večer lebo som v práci , ale viem že to na Slovensku nenájdete , to mi zubárka objednávala z Česka , pretože s tou značkou mali spoluprácu 🙂

doris11
15. jan 2024

Pásiky crest sú super, po nich som fakt videla nejaký rozdiel a pouzivam pastu biela perla kurkuma. Ta mi najviac vyhovuje ale majú na vyber veľa druhou ..

dominima
15. jan 2024

Pure whitening

autor
15. jan 2024

@dominima to ste absolvovali? Ste spokojná? Vydrží biely odtieň? ❤️

ika11123
15. jan 2024

Ja som bola na bielenie zubov nikdy viac ako boli fakt krásne biele ale tie ukrutné bolesti nikdy by som už do toho nešla ...

k_atarina
15. jan 2024

@momoftwo35 ktore prosim ta pouzivas a odkial objednavas? Dakujem pekne

momoftwo35
15. jan 2024

@k_atarina Ahoj, tieto: https://bieliace-pasiky.com/polovicne-bal-crest...
Raz za rok mi stačí už 1/2 balenie, ale tieto sú aj najintenzívnejšie a nie veľmi vhodné, keď máš citlivé zuby, na to pozor. Na tej stránke ale nájdeš aj porovnanie a produkty, ktoré sú vhodné na tie ktoré zuby podľa citlivosti ☺️

k_atarina
15. jan 2024

@momoftwo35 dakujem velmi pekne. Vyskusam. Zuby citlive podla mna nemam, tak snad sa nic nestane.

dominima
18. jan 2024

Absolvovala som, spokojná som bola ale ono to po roku zas ako keby zažltlo. Mám ten gél ešte stále v chladničke aj otlačky tak si to musím znova nasadiť.

ivanatim
21. jan 2024

@elenka.k jezisikriste......toto je typicky priklad toho, preco sa pre odborne rady na taketo temy NESMIE chodit na modrykonik!

Pozor na taketo rady ako tu dala tato elenka.k.
Na jednej strane pise o nezmyselnom hoaxe o zniceni skloviny, akoby aj vedela o com pise... (sklovina je najtvrdsie tkanivo v ludskom tele a bielenie pripravkom na sklovinu urcenym prakticky nema ako sklovinu znicit).
A na druhej strane pise, ze si doma škrabe zuby krystalikmi sody bikarbony, co je asi najhlupejsi laicky domaci "trik" na "bielenie" zubov určený skôr na trvale poskodenie a zbrusenie uz spominanej zubnej skloviny, ktora je potom nachylnejsia na naberanie farbiv, ma mensiu ochranu, vyssiu kazivost atd... A ano, staci ju pouzivat aj občas na to, aby zubom významne uškodila, kedze su to tvrde kryštáliky. Nepouzivat sodu VOBEC! NIKDY!

Na bielenie zubov existuju kvalitne pripravky. Vzdy si kazdy eshop, kde take pripravky kupujete, overte najprv na heureke a taktiez tie pripravky si overte na heureke. Najvyssiu kvalitu ma Crest. Vid heureka alebo recenzie ludi po celom svete odkedy ich produkty v roku 2001 vznikli. Takze aj to je dolezite pri hladani takeho produktu, ci ma produkt aj nejaku historiu, alebo ide len o nejaky novy marketingovy trik a nastroj na obohatenie sa nejakej malej firmy. Popripade Opalescence, ale ten by som prenechala radsej zubarom.

V dnesnej dobe sa na internete velmi rozmohol napriklad tzv. "fialovy korektor". Alebo melonove ci jahodove zubne pasty. Tieto pripravky predava velmi vela firiem, ale produkt ako taky vyzera v zaklade rovnako. V Anglicku z neho firma HiSmile urobila obrovsky biznis, predava ho len vdaka peknym obrazkom a agresivnym reklamam na instagrame a vdaka pomoci "influenceriek", ktore vezmu zadarmo alebo za odmenu na promo cokolvek... Pravdou ale je, ze je to čínsky produkt vyrabany na zakazku cez čínsku alibabu za 1 dolar za kus... Dajte si alibaba com a napiste tam "purple corrector teeth whitening" alebo "melon toothpaste", najde vam to stovky vysledkov od Číňanov, ktori tieto neucinne produkty vytvorili. Nemaju ziadny efekt, je to len produkt typu "lacno vyrob, draho predaj a oblbni co najviac ludi, aby si na ich naivite zarobil"...

Takze jednoducho: zapnut google a produkt si overit na heureke, alebo sa opytat zubara ci dentalneho hygienika. Ale urcite dávam jasne NIE hladaniu takychto rád na modrom konikovi!!!

ivanatim
21. jan 2024

Ziadna zubna pasta na svete nie je urcena na bielenie zubov. Aj ked to ma na obale napisane trebars 10krat. Pasty su urcene na cistenie zubov. Je uz snad pri mensom zamysleni sa jasne, ze šúchaním pasty o zuby pocas cca 2 minut denne sa zuby vybielit zvnutra predsa nedaju. A po dalsie, zuby sa nesmú šúchať, umyvanie zubov ma svoju spravnu techniku. Skutocne bielené zuby vyzeraju inak ako zuby silou vyšúchané. Taky chrup je casom kvoli nasilnemu zodratiu povrchu skloviny nachylnejsi na naberanie farbiv a rychlejsie tmavnutie.

ivanatim
21. jan 2024

@ika11123 Mate citlivy chrup. Bielenie za to nemoze. Za to moze dlhodova starostlivost o chrup, zubne krcky, odhaleny dentín, strava, nápoje, bublinky atd... faktorov je vela, ale bielenie vam len ukazalo, ake mate citlive zuby. mať citlivy chrup neznamena mat zdravy chrup. Bohuzial je to tak, je mi luto, ze vam to musim takto napisat ja a nie nejaky iny (váš) dentálny hygienik. Odporucam pouzivat zubne pasty na citlive zuby a poradit sa s dent.hyg. preco mate citlivy chrup, co mate zlepsit v starostlivosti o chrup, ake nápoje vylucit zo zivotospravy a podobne.

marca12
21. jan 2024

Ja som sa na bielenie pytala dentalnej hygienicky a ta neodporuca bielit. Dostala som prednasku o tom ako to nici sklovinu. Na jej odporucanie pouzivam pastu paradontax 8 benefitov a je dobra. Sice nevybieli uplne,ale pri dlhodobom pouzivani vidis rozdiel.

ivanatim
21. jan 2024

@marca12 Tak to nie je prave najmodernejsia dentalna hygienička. Aj ja som dent.hyg. a bielenie viem odporucit. Samozrejme po kontrole chrupu. Bielenie zubov kvalitnym pripravkom na to urcenym nema ako nicit sklovinu zdraveho chrupu. To je fakt, ktory plati odkedy ma človek zubnu sklovinu...cize odjakživa. Mam pacientov, ktori si bielia zuby aj viac ako 15 rokov a zuby maju zdravsie, ako tí pacienti, ktori pridu na dentalnu hygienu prvykrat v zivote alebo po 5 rokoch. "Ničenie skloviny" bielenim zubov je dávno vyvrátený mýtus. Treba byt konkretnejsi. Sklovinu ničí brúsenie skloviny, kyselia fosforecna v coca cole a inych napojoch, citrusove kyseliny a mnozstvo inych zalezitosti, ale nie bielenie zubov produktom, ktory je vyslovene na tie zuby určený.

walentina7
21. jan 2024

Nezabudnite po bieleni piť nápoje ako odporúča Rachellka. Vína, kávu, džúsy a vsetko co farbi zuby len cez slamku!

marca12
21. jan 2024

@ivanatim Praveze zubna klinika,kde chodim je jedna z najmodernejsich v okoli. Mladi zubari aj dentalna hygienicka. Ani zubar to neodporuca a to studoval v zahranici,takze si nemyslim,ze maju zastarale sposoby. Ale beriem,kazdy ma na to iny nazor.

elenka.k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanatim
Odpoveď bola odstránená
Zobraz