Ahojte, chcem sa opýtať čo treba všetko na prve vyšetrenie štítnej žľazy na endokrinológii pripadne dá sa zistiť aj s krvy keď mi obvodná zoberie krv ? A aké vyšetrenie prebiehajú na štítnu žľazu. Vramci prevencie by som ju chcela absolvovať mávam dosť vysoký pulz. Ďakujem 🙂
@martinusik91 a krv mi zoberie obvodná alebo už na endokrinologii ? Tam treba aj sprievodný list ? Ďakujem
endo, obvodná také odbery nerobí, treba ti sprievodný lístok
inak ja chodím na endo 25 rokov a ultrazvuk mi robili 2x... stále len prehmatá, zmeria tlak, pulz a odoberie krv + predpis liekov
@ada12345 a keď mám krv v poriadku treba ísť aj tak na vyšetrenie na sono ?
ano, sono je dolezite. ja som mala napriklad vysledky z krvi stale v poriadku. na sone mi prisla na to, ze tam mam uzly. sledovala ich, ale kedze zacali velmi rychlo "bujniet", muselo ist von 1/2 stitnej.ak by sa riadila krvou, doteraz nie je dovod, aby som na endokrinologiu chodila. sono je nebolestive, celkovo vysetrenie u endo je fajn 🙂
@danulicek ďakujem pekne dneska mi brali krv zajtra budú výsledky a keď budú v poriadku aj tak radšej pôjdem aj na sono a sono a celé vyšetrenie trvá dlho?’
10 minut cca treba mat ziadanku na sono
par minut trva
Môže aj obvodná zobrať krv a ak bude dôvod, vypíše výmenný lístok a pošle na endokrinológiu
@danulicek a sono robí priamo ona už?
mne robila endokrinologicka u nej v ordinacii
@danulicek ďakujem pekne 🙂
takto v ramci preventivky sa robi vysetrenie na TSH u obvodnej a ona ta moze poslat na endokrinologiu (na termin sa caka aj v mesiacoch) u nasej endokrinologicky je to tak ze ona si urobi svoje odbery a na sono ta posle nema ho v ambulancii
musis mat vymenny listok plus niekde ziadaju aj kartu na nahliadnutie
takze to treba riesit najprv s obvodnou
ja som na prve vysetrenie niesla zakladne krvne vysledky, kartu a ekg. ale doktorka na endo urobila dalsie krvne testy. sono mi robi na kazdej prehliadke
U obvodnej vysetruju len 1 parameter co sa tyka ŠŽ takze chod na endokrinologiu tam ti zoberu krv vysetria vsetky hormony a o tyzden ides s vysledkami k dr.
pojdes len na krv a potom sono stitnej zlazy.