Mám akne po tvari, mala som to aj za mladi ale nikdy nebolo take zlé ako čo je teraz. Poradte mi niečo učine
jarisova voda a excipial krem, lacne a ucinne aspon ,ne.draha kozmetika mi robila zle
Ahoj. Ja so sa s akné trápila od mojich 14-tich rokov. Neskôr som brala HAK a krásne sa mi upravilo. Ale akonáhle som HAK vysadila, lebo sme chceli bábo, tak katastrofa. Prežila som to, keď som už malú nedojčila, tak zase HAK. Až prišli zdravotné problémy a musela som ju vysadiť. Ti poviem, nepomáhala kozmetička, najlepšie vychytávky kozmetiky odporúčané na akné, kožná...proste nič. Tak som si povedala, že keď už mám ksicht nafigu, vytrénujem aspoň postavu. Začala som cvičiť aeróbne cviky- na stepperi (každý druhý deň), raz do týždňa spinning. Nebola by som verila, keby mi to dakto povie, no pleť sa mi začala ale brutálne zlepšovať. Kúpila som si potom z lekárne z rady Bioderma Sebium AKN mydlo a krém - taký fluid. To používam, iné nie. Tak raz za dva mesiace kozmetička a ak sa mi teraz raz do mesiaca vyhodí jedno akné, tak to už musí byť. Myslela som si, že možno vekom to je, že sa mi prestávajú robiť, alebo neviem čím... no poviem ti, keď prestanem cvičiť (choroba či veľa povinností a nedalo sa) behom týždňa sa začínam vyhadzovať nanovo. Potom som už necvičiť skúsila aj cielene, čo to spraví a potvrdilo sa mi to. Keď som naspäť nabehla, tvár sa opäť začala zlepšovať. A ozaj, základ je, akné nechytať, nevytláčať, proste sa ho nedotýkať. Tým s to len rozširuješ. Veľmi účinný je Duac-gel. Je však len na predpis. Ak vieš o nejakej lekárni, kde by ti ho predali, skús. Stojí 10€. Dávaj si ho však len na vyrážku, nikam inam. Potom naň koža pekne reaguje a akné sa rýchlo zahojí. Prajem skoré vyriešenie problému.
@luba28 Neviem, asi je to dosť individuálne. Ja som mala omnoho horšie akné ako zakladateľka témy a sadla mi výborne. A to som poskúšala mnoho vecí od kožnej lekárky, potom vichy, la roche... ďalšie bežne dostupné v drogérkach. Väčšina nezabrala vôbec, alebo ako napr. vichy, la roche... na začiatku super a po 2-3 mesiacoch sa to začala vracať späť. Biodermu požívam už 2 roky a sedí mi stále.
Ahoj,na akne je velmi dobry sudocrem a tvar si umyvat detskym mydlo 🙂
Ja som s tym mala problemy velke, mala som to az do krvi zapalene, skusala som vsetko mozne aj nemozne, a nakoniec mi pomohol kozny doktor. jedna navsteva a problemy zmizli, radsej chod k dr, len zbytocne vyhodis peniaze za pripravky kupene ktore ti nepomozu.
nebude sa ti asi pacit co napisem..................si to co jes, a potrava je tvojim liekom... znie to ako z biblie...ale je to pravda...... asppon 3 mesiace surovu stravu, najprv sa stav prechodne zhorsi, ale potom nastane uzasna zmena..... vodicky a masticky.. to je vylievanie vody z deraveho clna......ale ak silou mocou svinstvo, tak......roaccutane 😖
je možné,m že máš v tele parazity a takto sa prejavujú, chcelo by to asi mrknut, aké v sebe máš a podstúpit antiparazitárnu liečbu u dobrého liečiteľa alebo osvieteného lekára - treba sa poohliadnuť, dá sa to riešiť. kožiarok by som neverila, sú to "mastičkári" - pokus-omyl a trpíš vždy iba ty.
mne dala dokopy pleť moja kozmetička, začala som k nej chodiť v 19-tich a cca 2 roky trvalo, kým sa mi všetko dalo do poriadku, mala som fakt hrozne problematickú pleť 😔 😔 chodím k nej doteraz a neviem si vynachváliť. Vyskúšala som všetky možné lieky, mastičky, krémiky, pleťové vody... mám citlivý žalúdok, čo mojej pleti rozhodne neprospieva, ďalej boli mojim nepriateľom hormóny a stres.... až teraz po dvoch tehotenstvách je to super. Ja si teraz asi týždeň dávam po kvapkách rakytníkový olej a poviem ti, wau, ráno mám krásnu sviežu pleť (aj keď som total nevyspatá kvôli malinkému), tak skús 😵
Ja som vyskusala vsetko mozne a nakoniec mi pomohol bio clinic je to na vyrazky v dospelosti,mozno ti ostatne nezaberaju lebo uz nie si v puberte.
Bioderma je fajn. A skus krem skinoren, je na predpis ale v niektorych lekarnach ti ho predaju. Pouziva sa ako denny alebo aj nocny krem, hned po pouziti zmatni plet, po dlhsom uzivani sa plet zlepsi. Ja mam 36, sice nie plet uplne ako ty, ale tiez nie ukazkovu, cokolady, kavy, mlieka a obcasneho fastfoodu sa vzdat nemienim, aj tak by som to nevydrzala na stalo, takze aplikujem len zvonku 🙂
Zdravá strava,žiadne vyprážané,sladkosti.veľa ovocia,zeleniny.piť čistú vodu aj 3l denne.musíš sa vyčistiť z vnútra.a lokálne peeling,sírové mydlo(tesco,lekáreň), RSB pleťová voda a zinková masť (miešajú v lekárni),pravidelne čistiť a príliš nebabrať tvár.veľa šťastia 🙂
ako tu uz bolo písané, všetko je o strave a o životnom štýle. Môžeš skúšať stovky vodičiek a mastičiek, ale pokial nebude telo čisté zvnútra, tak nemôže byť ani zvonku. Tak si naštuduj ako prečistiť organizmus. Mne veľmi pomohli ovsené vločky (dajú sa pripraviť na veľa chutných spôsobov) a minimálne 2 litre čistej vody denne. Na doplnenie si môžeš nasadiť žihlavovú kúru (3x denne šálku žihlavového čaju, max. 4 týždne, potom treba dať prestávku). Cvičením sa tiež odplavuje z tela kopec škodlivín. Kozmetiku používam len prírodnú zn. Himalaya a Ryor.
@paola86 tazko poradit. Mne sa tak cca 2 roky poribili take vriedky.. Ani vytlacit..mam hlavne lica, na hrane tvare, okolo usi.. Skusala som vsetko mozne, rozne vysetrenia, krcne, hormony, okrem gastra( tam som sa bala) 😉
Mam to podla mna take zensko traviace.. Kozne mi velmi nepomohli, bud odporucali biodermu alebo rozne vodicky, duac a spol. Cim sa mi znicila plet a urobili uplne lisaje , koza sa mi lupala akokeby som mala lepru 😠 vyprdla som sa na vsetko, zacala pouzivat co najmenej chemicku kozmetiku, snazim sa davat pozor na jedlo a nasla som si dobru kozmeticku.. Je to o dost lepsie. Ale samozrejme zase ziadny zazrak, mam obdobia ked sa viac vyhodim( pred menzesom) ale vredov je uz vyrazne menej nie take bolestive
Zabudla som na jedinu viducku od koznej ktora mi nevadi a pomaha - eryfluid
Na ostatne som uz "alergicka" a zacnu sa mi tie lisaje zase robit
@savanah111 zdravím vás akého a kde doktora ste navštívili a čo vám predpísal do vám pomohlo na to zapálené akné ?
@paola86 la rochay effaclair gel a effaclair duo kremik,......