Ahojte, tak ako mnoho žien, aj ja sa snažím otehotnieť. Gyn ma vyšetril, problém vidí v tom, že mám strašne dlhý cyklus a veľa anovulačných periód. Už 3 roky mi núka duphaston, ten však zatiaľ odmietam, keďže sú na tento liek mnohé názory. Začala som chodiť aj na folikometriu, tento mesiac napríklad v 19 dni cyklu tam videl iba niečo neurčité, vraj to bude ďaľší anovulačný cyklus. Jednoducho to u mna nefunguje s pravidelným dozrievaním folikulov.
Moja otázka znie, čo pomáha upraviť cyklus. Skrátiť prvú fázu a predlĺžiť druhú fázu?
Skúšala som už všetko možné (fytosoju, byliny, cviklu, zdrave stravovanie, cvičenia...) Partner bol tiež vyšetrený, je na tom v norme.
Moja otázka znie, čo pomáha upraviť cyklus. Skrátiť prvú fázu a predlĺžiť druhú fázu?
ahoj, alchemilku si davam, od menzesu do 16 dna cyklu. Nedavam si caj pravidelne kazdy den, kedze som citala, ze liecive rastliny sa maju striedat.
@lunam3 neber ma v zlom, ale možno by to chcelo v tvojom prípade menej čítať a nechať si poradiť od lekára. Vezmi do úvahy svoj vek, svoje problemy a dobu (3r.) kolko ti je núkaná pomoc duphastonom. Myslím si, že je to dosť dlhá doba a ako vidím snažíte sa o dieťa, tak by som kludne na ten duphaston pristúpila
@sashabb na duphaston som nepristupila z dvoch dovodov:
1. moze blokovat ovulaciu, to mi potvrdil aj gyn, mozem ho ale brat az nejaky 25DC a bude to cele trvat 3-6 mesiacov, kym sa cyklus upravi
2. mi povedal, ze sa moze uchytit aj zly plod, ktory by sa inac odplavil menstruaciou a toho sa dost obavam
Preto chcem skusit este tento rok ine metody.
Pri prvom som mala to iste zacala som brat ginex kvapky a o 4 mesiace som otehotnela v60 dnovom cykle. Ani lekar neveril ze mam poz. test az ked urobil sono a bola som...
asi skusim aj tu alchemilku, len neviem ako casto sa ma pit, staci 1x za den od menstruacie do ovulacie?
Od 1.dna cyklu (1.den menzesu) po 40 g z tychto bylin: malinovy list, rozmarin, palina obycajna,, bazovy kvet, salvia. Od 1.dna ovulacie zmes po 40 g: alchemilka, mysi chvost a zihlava az do prveho dna menzesu. Jedna porcia = 1 cajova lyzicka zmesi na 200 ml vody. Denne sa piju 3 salky caju.
@lumiva super, skus uviest ten recept. Ano o tom grepe a ananase a fytosoji je zvlast tema. Ja som tento mesiac skusala alfa alfa mlade rastlinky, maju vraj vela estrogenu ako soja, ale zjavne to nepomohlo. Pestovala som si ich v kvetinaci. Neviem, co by sa malo jest po ovulaciii. Ale asi treba vynechat vsetky estrogenove potraviny a jest maso?
Ovulaciu som mala na 9 den cyklu. Inak som mala kratky cyklus len 22 dni. A podarilo sa. A treba jest pikantne, prekrvuje to maternicu.
prosim vas, brali ste niekto tabletky, prasok z rastliny Ashwagandha / Ašvaganda?
http://www.joga-ajurveda.sk/bylinne-pripravky-o...
pomaha to upravit cyklus?
alchemilku dlhodobo