Prosím vás viete mi odporučiť niečo na zvýšený cholesterol,skorej niečo na prírodnej báze.Cholesterol som mala 7.
@64jarka64
No určite neužívať statíny, lebo tie majú brutál veľa nežiaducich učinkov...
Asi len jesť menej tukov no... a aj tých zdravých tukov... mama mala cholesterol v norme, nejedla nezdravé tuky, ale začala jesť vo velkom tkzv "zdravé" tuky, teda olivový olej. Potom išla na kontrolu a cholesterol sa jej zvýšil z 5 na 7. Ciže ani zdravé tuky nie sú moc zdravé a tiež zvyšujú cholesterol... riešenie je teda len výrazne znížiť obe tuky, ako zdravé tak i nezdravé..
@tomas123456789b toto je už zastaralé tvrdenie, najhoršie sú na cholesterole malé LDL častice, lenže u nás sa nemeria či sú malé či veľké, každopádne zmenšuje ich oxidácia a ta sa deje ak ješ veľa sacharidov s vysokým glykemickým indexom. Jediný smerodajné údaj z našich testov sú triacilglyceridy, inak vo všeobecnosti cholesterol ma ochranný účinok voči rôznym neurodegenerativnym ochoreniam, alzheimer, parkinson, demencia. Samozrejme čím vyšší celkový, tým väčšia šanca že je viac tych malých LDL častíc, ale nie je tam absolútne žiadna priama úmera. Lenže u nás sa odporúča jesť veľa celozrnného pečiva, čo je absolútny bullshit. Ja sa doslova napchávam zdravými tukmi a zároveň som vylúčila pečivo ktoré dvíha najviac glykemiu a stále mi to ide dole.
Srdcové ochorenia spôsobuje hlavne ukladanie vápnika v cievach, nie cholesterol.
@64jarka64 Ahoj, ak mozem poradit nieco na ten tvoj problem so zvysenym cholesterolom, tak skus sa pozriet po ArmoLipide. Zlozenie ma velmi dobre, da sa povedat, ze na prirodnej baze, neobsahuje nic zleho, nezatazuje organizmus, ako to vedia tie niektore lieky na upravu cholesterolu.
tiez som mala 7, po 2 mesiacoch 6 - uzivala som Arterin a pila Pu erh.