Čo pomôže na zmodralý hemeroid?

21. mar 2022

Poraďte.
Robím sedavé kúpele z dubovej kôry ( cca obden aj preventivne), používam avenoc čapíky (ak nemám bolesti tak nie) aj glycerínove čipky občasne aby bola stolica denná.
Mesiac je v pohode, potom sa mi to zas vráti.
Viem že je všetko o strave aleam pocit že by som musela vylúčiť mäso, mliečne aj pečivo a sladkosti by som fungovala bez problémov.
Kde robím chybu?
Mám si dávať čipky avenoc denne aj keď nemám bolesti?
Pri stolici mám krv, zmodrali mi hemeroid z toho? Nejde veľmi zatlačiť, hneď je vonku sám bohužiaľ....
Detralex nechcem užívať stále.

sisa_s
21. mar 2022

Chod k proktologovi, pozrie to odborne a navrhne mozno aj iny postup ako maste, napr.laser, zakrok

pinkgirl
21. mar 2022

Pri hemoroidoch je potrebné dodržiavať liečbu. Ak ti dr.nasadil detralex, tak ho svojvoľne nevysadzaj. Áno, je to blbé brať furt lieky, ale je to naj riešenie. Ak máš pocit, že liečba nie je dobre nastavená, tak neexperimentuj, zajdi za odborníkom nech navrhne iné možnosti - je možné, že sa ti stav zmenil natoľko, že bude potrebný zákrok.

autor
22. mar 2022

@pinkgirl
@sisa_s
Zákrok nechcem žiadny. Viem to dostať do stavu kludneho len vždy sa to vráti ak náhodou jeden deň nejdem na toaletu☹
Keďže kojim, nemôžem to brať stále. Resp.nechcem

aandrea9
22. mar 2022

Neviem ci je dobre pouzivat stále čípky ak máš vonku hemoroid. Okrem toho avenoc nie je proti bolesti. Kúpele vynechaj a používaj gel z dubovej kôry. Ráno , večer aj po stolici ,samozrejme treba dodržiavať hygienu. Mne sa hemoroid vstrebe až za cca dva mesiace takze trpezlivosť. A každý večer jogurt s lyžičkou mletých ovsených otrub. A zapiť 3 dcl vody. Môžeš papať všetko ale treba aj piť. Detralex som užívala iba v akútnej fáze, potom už nie. No a ak sa dá a máš sedavé zamestnanie, kúp si taky speci vankúš na sedenie kým sa hemoroid nevstrebe.

autor
22. mar 2022

@pinkgirl
@sisa_s ako to chodí u takého proktologa prosím?

autor
22. mar 2022

@aandrea9 ďakujem. Vyskúšam. Mám aj vlákninu v práškovej forme len nie vždy ju jem.
Po toalete je vonkajší,dorana sa to vždy stiahne dovnútra, len opäť krváca veľmi, každý mesiac som na začiatku. Už sa to dá dokopy, mám kľud, nedávam čapíky a kúru občasne a zas sa vráti. Bojujem s tým uz polroka intenzívne (od ďalšieho pôrodu)

aandrea9
22. mar 2022

Mňa vláknina konkretne psylium paradoxne veľmi zapekala, preto som skúsila tie otruby a je to lepšie. Môžeš si ich dat aj do polievky napr. Hlavne pravidelne 👍 capiky som nikdy neskúšala, príde mi to ako ďalšie a zbytočne dráždenie čohosi, čo boli aj bez toho. Mne sa objavia ak niečo ťažké zdvihnem alebo v lete ak sadnem na vyhriate sedadlo v aute 🤦‍♀️

pinkgirl
22. mar 2022

Lekár ťa normálne vyšetrí - s rukou ti prehmatá hemoroid a zhodnotí stav. Určite vyhľadaj dr.keď sa s tým trápiš už pol roka. Možno bude na začiatku stačiť aj skúsený chirurg.

sisa_s
22. mar 2022

Vies, je dost ludi, ktori odmietali proktologa a po zakrokoch lutuju, ze nesli skor, ze sa tolko trapili a viacmenej to bolo len kvoli hanbe z toho, ukazat sa Dr...

autor
23. mar 2022

@sisa_s ani nie je v Tom hanba... Ja nemám rada lekárov, cakacky, s dvomi deťmi sa ťahať niekam.
@pinkgirl už tri a pol roka ale po prvom pôrode som to vedela dať do poriadku... Teraz po druhom prvý mesiac oka, potom ma zapieklo raz a odvtedy des a hrôza dokola ☹
Ďakujem.

pinkgirl
23. mar 2022

Nuž, zdravie máš len jedno. Samoliečba nesmeruje k zlepšeniu. A to je tá najstaršia výhovorka mamičiek "nejdem k dr.lebo mám deti" 😉 ...je len na tebe či si na svoje zdravie nájdeš čas a budeš ho riešiť. Pamätaj, že spokojná mamička = spokojné detičky. Nájdi si dr., objednaj sa, vybav na ten deň stráženie detí, alebo nech si manžel uplatní vtedy § a bude s deťmi doma. Všetko sa dá zariadiť 🙂.

autor
23. mar 2022

@pinkgirl ja to myslím komplexne, bábo kojim a nechodím od neho a s ním sa mi nechce len po lekároch behať. Ja viem že kde by som chcela, tak nájdem riešenie 🙂
Ja si skôr myslím že to zvládnem sama asi :-/

autor
23. mar 2022

@aandrea9 práveže čapíky mi to úplne upokoja cez noc, dokým ďalší deň nejdem na toaletu tak je to v poriadku. Kolobeh. Musím s tým asi niečo robiť.

aandrea9
23. mar 2022

@pinkgirl keď sa mi to stalo prvý krát, utekala som vystrašená na chirurgiu. Dal mi na to nejakú masť na znecitlivenie a zatlačil hemoroid dnu. Plus detralex, ľadový obklad a dovidenia. Takze odvtedy samoliecba, sice dlhšie trvajúca ale pomôže. Upravila som stravu, problémy sú už len sporadicky a operačne to riešiť nechcem.