Juuj ani neviem ako začať,môjmu priatelovi diagnostikovali zapal stehenneho nervu,ma strašne bolesti od zadku až po pätu,je na liekoch no vôbec nepomahaju skôr to ide k horšiemu,ta bolesť ho drži takmer cely den 😔 ,v noci nemôže vôbec spať,začal brať injekcie,dnes išiel na štvrtu no ani tie akosi zatial nezabrali a mne je hrozne ked ho vidim takto trpieť,včera mi povedal že kolke roky robi bez marodovania a nakoniec skonči ako invalid ☹ ,doma sa pohybuje len pomocou barli 😔 neprejde ani na zachod ☹ ,neviete poradiť či je niečo čo na to momaha?ako dlho trva kym sa z toho človek dostane?dakujem za každu odpoved 😉
Hlavne treba dodržavať kľudový režim,pokiaľ sa dá hľadať úľavové polohy
@aristka
@zuzulica on praveže to už raz mal pred ôsmymi rokmi 😒 to mal vraj ešte silnejšie bolesti ale vtedy mu injekcie zabrali,on išiel rano k doktorovi na injekciu a hned z injekcie išiel do roboty,o tom doktor ani nevedel a teraz to je hrozne večer mal teda prišerne bolesti takmer do polnoci sme boli hore,dnes bol na dalšej injekcie na pohotovosti,ked prišiel domov vraj po tejto citil ulavu ale tu ulavu citil aj včera pobede boli sme na terase a on mi povedal,že teraz ho to neboli,že si ide zabehať bud to rozchodi alebo ho to zloži uplne 😖 ,no a večer mal teda extremne bolesti,povedal mi že keby ho radšej auto zrazilo ako mať taketo bolesti,no hrozne ja som potichu plakala 😔 ale všimol si to spytal sa ma že prečo plačem,ja na to že neplačem a on že aby som sa nanho vykašlala,že na čo mi bude taky mrzak ☹ ked to mal pred tymi ôsmymi rokmi,tak mi vravel že v noci od bolesti plakal ☹ že sa modlil kym bude rano,kym pôjde na dalšiu injekciu ale vtedy ako keby zazrakom po tyždni bol fit 😕
@nikolca Ono to bolí strašne,ale keď to bude dráždiť preťažovaním,tak mu to veru neprejde,musí vydržať pár dní v klude a aj keď mu to prejde,tak nie hneď to provokovať.To bol nápad ísť behať 😖 Pred 8rokmi to mohol mať len trocha podráždené,zato mu to prešlo hneď,teraz treba trpezlivosť. A ty to hlavne ber s rezervou,chlapy sú pokakaní už keď majú chrípku,takže neboj,neumiera 😉 Hlavne to mať v klude,brať lieky,prípadne tie infúzky,možno pomôže aj nejaký protizápalový gél.Využívajú sa aj obklady studené (v akútnom štádiu),suché teplo ak ide o chronické a miernejšie problémy,prípadne treba len vyskúšať,ak cíti pri tom úľavu,môže sa v tom pokračovať,ak by sa to zhoršilo,viac neskúšať.Pri zápaloch nervov zaberá aj užívanie vitamínu B,hlavne vitamíny B1, B2, B6, B12 a kyselina pantotenová.
Keď už to nebude mať akútne,bolo by dobré,aby lekár predpísal rehabilitáciu napr.magnetoterapiu
@zuzulica
@aristka no to teda bol napad že si isť zabehať 😀 no tuto noc na počudovanie prespal celu ale rano sa nemohol ani postaviť,že mu to akosi trpne a strašne mu to stvrdlo,včera dobral poslednu injekciu,dnes išiel na kontrolu tak uvidime ale včera celkovo počas dna vravel že ho to neboli,chodil s barlami vraj aby tu nohu moc nezaťažoval a vraj od pondelka už ide do roboty 😖 si mysli že za tyžden bude fit 😕
treba trpezlivosť,takéto záležitosti sa liečia dlho,bohužiaľ aj s prítomnou bolesťou,hlavne nech dodržuje kľudový režim