Čo pomôže na vysoký cholesterol?

zankalh
11. nov 2023

Ahojte.
Moj ocino ma vysoky cholesterol a chcela by som mu kupit nejake vyzivove doplnky,ktore by mu pomohli.
Viem,ze treba zmenit zivotospravu,ale rada by som mu pomohla takto.
Mate vy osobne skusenost s nejakym doplnkom vyzivy,ktory vam zarucene pomohol,alebo niekoho v rodine?
Co konkretne to bolo?
Velmi pekne dakujem

koniarova
11. nov 2023

Armolipid môjmu synovi pomohol.

pribinak
11. nov 2023

@zankalh tak v prvom rade treba upraviť stravu, bez toho to nepojde
A samozrjeme zvýšiť pohyb

mogaa
11. nov 2023

@zankalh drvený pestrec - za 5 tt chol. z hodnoty 6,7 klesol na 5,8

opica_skorica
11. nov 2023

@zankalh kolko je to “vysoky cholesterol”?

domkakvet
11. nov 2023

@zankalh schudnut a caje na cholesterol.

anicka176
11. nov 2023

@zankalh ak má vysoký cholesterol, tak mu lekár asi predpísal nejaký liek, či?

miskajerry
11. nov 2023

cesnak, bryndza

zankalh
autor
11. nov 2023

@opica_skorica neviem presne,ale hodne vysoky.Bere lieky roky a pred par mes.mu dr.musela zmenit za dalsie

zankalh
autor
11. nov 2023

@anicka176 lieky bere uz roky a teraz mu musela zmenit lieky a pribral z tych novych liekov

zankalh
autor
11. nov 2023

@mogaa citala som,ze osoby s vysokym krvnym tlakom (co ocino ma),sa nema uzivat.

koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilianka28
11. nov 2023

@zankalh cholestmizin forte

stanulienkat
11. nov 2023

@miskajerry myslis mastnu bryndzu, ktoru by mal vylucit z jedalnicka??🤔
@mogaa to znizenie nemuselo byt z pestreca. Ak si vstupil do svedomia a dietoval, kludne za 5t taku hodnotu mohol dosiahnut aj bez pestreca. Pestrec neviem, ci velmi pomaha pri cholesterole.
@zankalh najlepsia je zmena zivotneho stylu. Obmedzit tucne, vyprazane, sladkosti, alkohol, majonezy...atd. Ak uziva lieky a stale ma zle hodnoty, ta strava musi byt zla.

miskajerry
11. nov 2023

@stanulienkat bryndza je zdravá, na googli je veľa článkov, že znižuje cholesterol

3009
11. nov 2023

@zankalh ako písali vyššie Armo Lipid plus,mne za roku žívania znížil choresterol na normál. Ale je to dosť drahý liek a treba ho užívať stále. Cca 30 eur na mesiac.

isis234
11. nov 2023

https://www.zdravysvet.sk/search?q=cholesterol dá sa objednať i z netu aj v Bio predajni kúpiš. Artičoka šťava- kupiš v Bio predajni

stanulienkat
11. nov 2023

@miskajerry vyhladam. Este som o tom nepocula. No keby som kazdy den mala jest bryndzu, ktora je samy tuk, vyzerala by som po roku ako prasa. Uznavam vsak, ze bryndza je velmi zdrava. Ovsem iba kvalitna, lebo v nasich obchodoch sa predava hocico. Aj tak si myslim, ze kazdy by sa mal stravovat, ako som pisala vyssie. Slovaci jedia same nezdrave a tucne veci a podla toho ti ludia aj vyzeraju.

oli18
11. nov 2023

@mogaa ja pijemm aktivne pestrec kvoli peceni a cholesterol mam nad normu.

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
13. nov 2023

@zankalh teraz čítam,že už lieky na cholesterol berie. Tak potom sa musí poradiť s lekárom, ktoré doplnky môže. To si nemôže nasadiť len tak sám od seba. Napríklad ten Armolipid čo som napísala, by vtedy nemal brať.

koniarova
13. nov 2023

@nikamo33 áno. Dobre píšeš. To na začiatku nenapísala,že už lieky berie.

borka8715
13. nov 2023

@zankalh ahoj, mojmu muzovi na toto pomohol drvený pestrec. Uzivame ho niekolko krat do roka a okrem ineho dokaze znizit aj cholesterol a samozrejme primarne regeneruje pecen. Za nas mozem odporucit kvalitny od vasbylinkar.sk, berieme ho odtial uz roky

anicka176
14. nov 2023

Niečo k téme bryndza https://tech.sme.sk/c/1729580/dokazane-bryndza-...
Článok síce starší, ale nepostrehla som nič ,čo by menilo pravdivosť

zankalh
autor
14. nov 2023

@koniarova samozrejme.
Ja som myslela trebars omega 3.Tym by nic zle nespravil.Inak len poradit sa s lekarom.Samozrejme nie hazardovat

opica_skorica
15. nov 2023

@3009 ArmoLipid Plus moze uzivat aj clovek, ktory uz uziva tbl.na vysoky tlak?
kedze dráč indický /berberis aristata/ posobí na tlak... nevies prosim?

3009
15. nov 2023

@opica_skorica ja to beriem a beriem aj lieky na tlak dokonca trojo.

opica_skorica
16. nov 2023

@3009 fiha, teraz mas aky cholesterol? A z akeho najvyssieho sa ti podarilo ho znizit?

sarkan333
16. nov 2023

Ja som dlho bojovala s cholesterolom, užívala som drvený pestrec, potom nejaké prírodné doplnky a nič mi s ním nepohlo. Teraz už užívam lieky a lekárnik mi k nim doporučil koenzím q10, že sa má užívať k statínom. Strava samozrejme upravená bola.