Čo pomôže na upchatý nos?

kvietik
30. máj 2013

Co pomoze na stale upchaty nos,nemozem pouzivat stale nieco,cez den ani nekvapkam do nosa len na noc,ale cez den vysoplim strasne vela soplov kazdu hodinu a su take do zelena neviem kde sa to vo mne uz stale berie uz skoro tyzden,poradite?

sissy27
30. máj 2013

@kvietik no keď sú zelené, tak to značí nejaký infekt, vhodné by bolo ísť k dr., dá ti aspoň pamycon do nosa (atb kvapky, na predpis)...

zuzka444
30. máj 2013

@kvietik byt tebou idem lekarovi nech ti da listok alergologicke.nic ine to nebude len alergia.ja to mala tiez a mne pomohol zodac.vyskusaj je aj no.volny predaj len vyde draksie ako na predpis.zabera cca po 7 dnoch az.ale mne velmi pomohol ja mam nejakeho bacila v nosohltane a tym.padom stale upchaty nos.

cerez
30. máj 2013

@kvietik Tak toto mám aj ja už vyše týždňa. Asi riadi nejaká pliaga. Ak mi to neprejde do pondelka, chystám sa k dr. po pamycon. Ten určite zaberie.

1ingrida1
30. máj 2013

@kvietik bude to alergia, treba ist k lekarke, zatial skus vibrocil kvapky do nosa, su na alergicku nadchu, su jemne,ale pomahaju.

katkaking
30. máj 2013

ja to mam tiez....aj ma skrabe hrdlo....a je to alergicke. beriem aerius tabletky a ked treba morsku vodu do nosa....ale ked su sfarbene tie sople treba ist k dr...mozu predpisat aj pamycon riedeny so sanorinom. mozes to pouzivat 7 dni a nadlho bude pokoj...mne to drobci vybrali a je klud...krasne cisto dychaju 😉

kvetinka211
30. máj 2013

@kvietik ked je zelene, tak tam bude uz aj nejaka infekcia, potrebujes antibiot. kvapky do nosa, co ti moze dat len lekar. Neskor je fajn pouzivat physiomer slany sprej do nosa.

denisafono
30. máj 2013

@kvietik ak mas do zelena tak je to na ATB. Mne pomaha clarinase tab. a pamykon kv. do 5 dni su sople prec a aj upchaty nos.

lila69
30. máj 2013

@kvietik U nas v rodine si kazdy pri nadche robime zaruceny recept - daj zovriet asi liter vody, do vody lyzicu soli (ak mas morsku, ak nie aj obycajnu) osup stredne velky zemiak, nastruhaj ho na drobno (ako na placky) a ked zacne voda vriet, hod tam zemiak, zober hrniec a napar sa.
Nam to fakt pomaha, ten skrob zo zemiaka a sol pekne precisti dutiny, resp. tu nadchu este viac spusti aby sa dutiny precistili. Nehovorim ze po 1 raze budes fit, urob si tento recept (vzdy cerstvy) aj 2 x za den trebars 2 - 3 dni po sebe, ale ako vravim, nasa rodina ma dobre skusenosti.

ewca
30. máj 2013

skus coryzaliu, nam to velmi pomohlo, uz na druhy den mi bolo o 90% lepsie