Ahojte maminky, poradte mi nieco domace co zaberie na tvrdu kozu na chodidlach a patach? Dakujem
Urobte si kupel noh. Potrebujete: jednu odmerku ústnej vody Listerine,1 šálku octu, teplú vodu. Všetky ingrediencie spolu zmiešajte vo vaničke (lavor) s takým množstvom vody, aby ste do nej namočili celé chodidlá. Máčajte ich v nej 15 – 20 minút a zbytky odumretej kože na záver zľahka odstráňte pemzou (v ľahších prípadoch pemzu netreba použiť vôbec). Ústna voda Listerine totiž obsahuje účinnú látku thymol zabíjajúcu baktérie a plesne. Kyselina octová sa zas postará o zmäknutie pokožky a dezinfikuje drobné prasklinky, ktoré sa na suchých obvykle vytvárajú. Potom nohy nakremujte.
Mne pomohlo kazdy den si natierat nohy olivovym olejom. Do mesiaca som mala nohy ako moje male deti 🙂 samozrejme uz stvrdnutu kozu som oskrabala kazdy tyzden pemzou
Každý deň natierať, ja mam modrú indulonu, a oskrabat stvrdnutu kožu....
kúpeľ starých mám: teplá voda, soľ a ocot, stvrdnutú kožu opemzovať a nohy každý deň natierať, ja sa takto zbavujem krémov, ktoré mi nesadli na ruky
krem Kerasal - kožný prípravok k odstráneniu nadmerne zrohovatenej pokožky /presne opísané z tuby/ neobsahuje vodu, silne premasťuje, vodou zmyváteľná masť
Bravčová masť, raz do týždňa zábal na noc a mám chodidlá ako detskú ritku 😝 A to som stará baba 😅
presne tak, kombinacia ocot+listerine+horuca voda a po 10 minutach oskrabat pemzou - neuveritelne hladka pokozka, neverila som vlastnym ociam. A odporucam Scholl krem na popraskane paty, po kremovani 2x denne bude koza po tyzdni jemnucka ako u babatka😉
@dankabodvanka postup
častejšia pedikúra...