Čo pomôže na tenisový lakeť?

brita7777
30. nov 2020

Poradite, muza to velmi boli. Robi v kuchyni a ma s tym problem uz dlhsie, riesil to injekciou do laktu co povolilo na par tyzdnov, lenze v zahranici kde zijeme, tie injekcie nie su povolene ci co, on ju mal na Slovensku.
Pomoze nieco na to, ci len operacia ?
Tabletky ake ? Mast pripadne ?
Dakujem za akekolvek rady.

zojazoja
30. nov 2020

. Pripnem sa

niekto2hy
30. nov 2020

razova vlna

gemerka17
30. nov 2020

@niekto2hy Tenisový lakeť sa lieči takmer vždy konzervatívne. Pomôžu rehabilitácie. Z tých slabších procedúr magnetoterapia, ultrazvuk, laser 3 generácie. Z tých silnejších čo idú do hlbokých tkanív tak laser 4 generácie a rázová vlna. Pri rázovej vlne pozor sú 2 typy: radiálna (slabšia) alebo fokusovaná (silnejšia, ide hlbšie do tkaniva). Môže pomôcť aj tejpovanie, šetrenie a zároveň možno správne niektoré cviky. Liečba je na dlhšie.

niekto2hy
30. nov 2020

@gemerka17 Dakujem,ale to asi nepatrilo mne.🙂

gemerka17
30. nov 2020

@niekto2hy prepáč, nie, ale patrilo to autorke @brita7777
Holt preklil. 😀

niekto2hy
30. nov 2020

@gemerka17 V pohode - s golfovym som bol 7m doma.😎

nika82
30. nov 2020

mam oba lakte operovane, po obstreku co nezabral ledva tyzden mi hned dali termin operacie a uz mam vela rokov pokoj

nelca84
30. nov 2020

@brita7777 kolegyna vyskusala vsetko mozne a pomohla jej az razova vlna

brita7777
autor
30. nov 2020

@nika82 kolko trva liecenie potom ?

nika82
30. nov 2020

@brita7777 aj s rehabkou som bola doma 3 mesiace

vollino5
30. nov 2020

Najvhodnešia by bola asi operácia, ale do tej doby by som nosil tie také korzety na lakeť, aby sa to aspon trochu spevnilo

vulka
30. nov 2020

A cvičiť neskúšal? Ja som sa snažila vyhnúť operácii, zašla som za babou, čo robí rehabilitácie a mne to pomohlo. Ale faktom je, že ja som to mala z práce v záhrade a ruku v bežnom zamestnaní denne takto nezaťažujem.

vladimira1304
30. nov 2020

@brita7777 zdravim .chodim na rehabilitacie uz 2 mesiac tiez ma boli laket ,mam vseliake procedury no nic nezabera dali mi aj bandaz pomaly to boli menej ale stale to citim .

missviolet
1. dec 2020

Fu, no toto by bolo na dlhy prispevok, z mobilu to takto rychlo nenapisem, ale zajtra z PC v pripade zaujmu dovysvetlim tu ci cez spravu. V 25 som necakane dostala tendonitidu, zapal celej ruky od prstov az nad laket. Oficialna diagnoza tenisovy aj golfovy laket, a dokonca na oboch rukach. Z presilenia v praci. Teda ja som mala aj zlomeniny a toro bola aj tak najhorsia bolest v mojom zivote, ruky tvrde, spuchnute.ani umyt zuby som nevladala. Dostala som mnoho injekcii, mne vobec nepomohli. Ani rehabky, ani diklofenak (protizapalove lieky). Prosto nic co lekari odporucaju, ja tahala stvrty mesiac na PN bez zlepsenia. Nastavala som sa, kontaktovala fyzioterapeuta v US. Zhrniem, co mi zabralo - treba hned nasadit vysoke xavky magnezia (aspon 70pmg denne, rozlozit postupne za den), pridat B6 (ja beriem 100mg denne doteraz aby sa mi nevratilo), b12 (5000 denne -, toto sa tazko zhana, kupovala som v eshope kanadske vitaminy v tejto koncentracii), D3. Kupit kym je to v akutnom stadiu v zdravotnickych potrebach navleky na lakte. Oni pomeraju, poradia velkost. Spevni ruku, ulavi trochu, zabrani zhorseniu. Na akutne stavy - lavor studenej vody, hodit velaadu, ponarat ruky az nad lakte po 10 sekund. Opakovat aspon 10x. Toto pomoze so zlepsenim v ramci niekolko dni - zmiernuje akutny zapal. Posledne - masaz. Upony v lakti su pretazene, namahane, treba uvolnit tenziu. Ja zo zaciatku nezniesla skoro ziadny tlak, slzy ako hrachy mi stekali. Maserka ma dala za 6 tyzdnov dokopy, svaly mi citelne povolili. Fungujem v tomto rezime 2,5 roka a klop klop uspesne pracujem salej. Toto su vsetko rady od toho fyzioterapeta.

missviolet
1. dec 2020

@missviolet 700 mg magnezia som mala na mysli, ale rozhodit to viacerych davok za den