Čo pomôže na takýto otlak z topánok?

11. máj 2021

Pekný deň potrebujem poradiť toto sa mi urobilo z topánok čo NATO pomôže nejaké rady

suve99
11. máj 2021

Uff, vydezinfikovať a prelepiť rýchloobväzom

autor
11. máj 2021

@suve99 ďakujem za radu prvý krát sa mi to stalo a dosť to boli ale ďakujem za radu

suve99
11. máj 2021

..verím, že to bolí..

tani777
11. máj 2021

Rychloobvaz nie,prilepi sa a strhnes s nim vsetko..v lekarni kup naplaste na otlaky,nalepis a das dole az ked sa same zacne odlupovat,krasne to zahoji

autor
11. máj 2021

@tani777 ďakujem moc pekne

natalinatali
11. máj 2021

Ahoj ,ja som mala až taký otlak pomaly do krvy a pomohol mi tento leukoplast,je iný ako obyčajný odlepí sa sám za pár dní a úplne sa mi to stiahlo. Hlavne hneď ako som si ho nalepila ustúpila bolesť ,určite vyskúšaj odporúčam 😊

autor
11. máj 2021

@natalinatali vyskúšam a ďakujem za radu

solange7
11. máj 2021

Tie náplaste na otlaky sú zázrak. Ja som raz mala na svadbe tak hnusné otlaky na oboch nohách, kamoška mala v kabelke náplaste a ja som bola doslova zachránená. Majú takú špeciálnu vrstvu, ktorá obsahuje zrejme aj antiseptické látky ale aj absorbuje tekutiny. Takže rana nemokvá a rýchlo sa hojí.

katkamatka7
11. máj 2021

Pod leukoplastom sa ochráni a navlhne. Po odlepení leukoplastu nechaj chvíľu na vzduchu, nech sa usuší, ako koža pod ním dýcha.

autor
11. máj 2021

@katkamatka7 takže ktoré náplaste odporúčas tie compeed

katkamatka7
11. máj 2021

Nemám ich odskúšané, ale vyzerajú, že pod povrchom aj liečia a hoja. Miesto sa zaparí a súčasne sa hojí. Zároveň je kryté pred poškodením, infekciou. Ako sa píše hore, náplasť sa odlepí, rana sa stiahne. Aby sa vytvorila krycia vrstva, potrebuje vzduch. Keď ju opäť prekryješ náplasťou, znovu trošku naberie vlhkosť, ale je to pre dobré hojenie.

natalinatali
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
11. máj 2021

Určite kúp tie naplaste, sú fajn. Teraz ako prvú pomoc, ak nemáš možnosť kúpiť, umyť pod čistou vodou, lahunko ususit a nechať volne, nič nelepit, nech to "dýcha".

cawes
11. máj 2021

Ziadne ja som mala take iste este krvave musela som na pohotovost tam obrezali kozu, vydezinfikovali a musela som chodit v slapkach a neprelepovat. Samozrejme bol december a bolo to super 😂

autor
15. máj 2021

@cawes na pohotovosti som skončila aj ja bo mi to opuchlo a tiež teraz ani stúpať veľmi nemôžem a tiež v slapkach

cawes
15. máj 2021

To sa po par dnoch zlepsi hlavne nech to schne na vzduchu.

autor
17. máj 2021

@cawes doktor mi povedal že mám mať zaviazané obväzom ?

cawes
17. máj 2021

Ja som mala len tu cestu od dr a potom nic. Ved to bude mokvat. Mne sa to za tri dni zahojilo na vzduchu

autor
17. máj 2021

@cawes veď to tiež sa mi zdá či sa skôr zahojí na vzduchu

katkamatka7
17. máj 2021

Asi sa Ti tam ešte nenamnožili kvasinky, plesne, ktorým sa darí v teple a vlhku.