Pekný deň potrebujem poradiť toto sa mi urobilo z topánok čo NATO pomôže nejaké rady
@suve99 ďakujem za radu prvý krát sa mi to stalo a dosť to boli ale ďakujem za radu
..verím, že to bolí..
Rychloobvaz nie,prilepi sa a strhnes s nim vsetko..v lekarni kup naplaste na otlaky,nalepis a das dole az ked sa same zacne odlupovat,krasne to zahoji
@tani777 ďakujem moc pekne
@natalinatali vyskúšam a ďakujem za radu
Tie náplaste na otlaky sú zázrak. Ja som raz mala na svadbe tak hnusné otlaky na oboch nohách, kamoška mala v kabelke náplaste a ja som bola doslova zachránená. Majú takú špeciálnu vrstvu, ktorá obsahuje zrejme aj antiseptické látky ale aj absorbuje tekutiny. Takže rana nemokvá a rýchlo sa hojí.
Pod leukoplastom sa ochráni a navlhne. Po odlepení leukoplastu nechaj chvíľu na vzduchu, nech sa usuší, ako koža pod ním dýcha.
@katkamatka7 takže ktoré náplaste odporúčas tie compeed
Nemám ich odskúšané, ale vyzerajú, že pod povrchom aj liečia a hoja. Miesto sa zaparí a súčasne sa hojí. Zároveň je kryté pred poškodením, infekciou. Ako sa píše hore, náplasť sa odlepí, rana sa stiahne. Aby sa vytvorila krycia vrstva, potrebuje vzduch. Keď ju opäť prekryješ náplasťou, znovu trošku naberie vlhkosť, ale je to pre dobré hojenie.
Určite kúp tie naplaste, sú fajn. Teraz ako prvú pomoc, ak nemáš možnosť kúpiť, umyť pod čistou vodou, lahunko ususit a nechať volne, nič nelepit, nech to "dýcha".
Ziadne ja som mala take iste este krvave musela som na pohotovost tam obrezali kozu, vydezinfikovali a musela som chodit v slapkach a neprelepovat. Samozrejme bol december a bolo to super 😂
@cawes na pohotovosti som skončila aj ja bo mi to opuchlo a tiež teraz ani stúpať veľmi nemôžem a tiež v slapkach
To sa po par dnoch zlepsi hlavne nech to schne na vzduchu.
@cawes doktor mi povedal že mám mať zaviazané obväzom ?
Ja som mala len tu cestu od dr a potom nic. Ved to bude mokvat. Mne sa to za tri dni zahojilo na vzduchu
@cawes veď to tiež sa mi zdá či sa skôr zahojí na vzduchu
Asi sa Ti tam ešte nenamnožili kvasinky, plesne, ktorým sa darí v teple a vlhku.
Uff, vydezinfikovať a prelepiť rýchloobväzom