Baby prosím poraďte. Za posledný týždeň som mala 3x problém so spánkom. Ľahnem si o 22:00 do postele a do 1-2 v noci neviem zaspať. Budík mám na 6:00 takže potom som nevyspata a nevládzem celý deň. Počas dňa sa starám o 3 deti, chodím cvičiť, takže unavená večer som ale ležím v posteli a nemôžem zaspať aj keď sa všemožne snažím. Čo by mi prosím pomohlo? Ďakujem
Ahoj tak ja odporúčam horúcu vaňu a zo 3deci červeného vína. Poprípade čaj s rumom 🙂
Čítaj pred spaním nejaku knihu
Melatonin. Aspon 2mg pol hod pred spanim.
@simsalabim Melatonin je fakt super na spanie 🙂
Ja odporucam melatonin😊
@kikanik ja odporucam caj z valeriany lekarskej
@kikanik a netrapi ta nic? Nemas nejaky vazny problem? Ako pisu vyssie, mozno si fakt prepracovana, a nemozes zaspat od unavy.
Stilnox 1/4
@bambulienka25 ano, z fyzickej unavy. Ale nie z psychickej. To ti bzuci v hlave, alebo ako ked pocujes auta na dialnici, a nedokazes zaspat. Prepracovani ludia preto nespia, alebo ak niekoho nieco trapi, tak do noci pozera do stropu.
to je psych. pôvodu...
skús čaj na upokojenie, volnopredajné lieky z lekárne a keď už ani to nepomôže tak potom len k lekárovi - aj obvodnému a ten už niečo predpíše...
inak tento týždeň neviem čo sa robí , viem o viacerých čo mali takéto problémy...možno počasie, alebo spln...
Ja toto mam už viac ako 3 mesiace, takže idem poctivo čítať odpovede
@oli18 Stilnox je návykový,určite najskôr niečo prírodné
@veronikadomanova pre mna nie. Beriem ho podla potrby 15 rokov a este len 1/2. Zacinala som 1/4.
Aj potrebujes jednorazovo, tak sa navyku nemusis obavat 🙄
Insomnia byva aj pri infekčných nakazach....je to dôsledok cytokinovej aktivity v tele. Treba vylúčiť bakteriálnu,resp. virusovu nakazu
@simsalabim
@calendula321
@nikolka6300
Baby ten melatonín užívate každý deň alebo len keď nemôže zaspať?
Baby ja som unavená, psychicky vyčerpaná. Stále sa starám o deti sama. Môj chlap chodí neskoro večer domov, takže som na všetko sama a nemám chvíľu pokoja. Nijako to neviem zmeniť.
A magnézium nie je náhodou proti únave? Lebo magnezko som brala, keď som pred materskou pracovala do 23:00 aby som nebola unavená.
@kedmozempomozem víno si dávam pravidelne, 2x do týždňa pohárik ale to nejako nepomáha 🙂
Toto sa mi nestalo prvý krát, vlastne to už mám asi pol roka každý mesiac. 😭😭😭
@kikanik ja som ho užívala tak hodinku pred spanim a mozem ho len odporučiť aj mojej mame pomáhal.. Po prebudení som nebola ospalá.. ja som ho uzivala asi týždeň a potom sa mi spanok upravil aj bez melatoninu.. takze len odporúčam..😊 ja som uzivala presne tento..
@kikanik iba v case, ked neviem zaspat. A vies, na co som prisla? Ze ak idem spat skor, omnoho lahsie zaspim. Vstavam o 5 a vacsinou som chodila spat okolo pol jedenastej. Posledne asi 2 mesiace sa mi velakrat podarilo zaliezt do postele okolo pol deviatej - citala som si. A okolo stvrt na desat mi zacali klipkat oci - ak som knihu odlozila a sla spat, zaspala som snad okamzite. Ak som s tym bojovala (docitam kapitolu, este je skoro ist spat), uz som potom mala velke problemy zaspat. Takze som zacala davat pozor aj na taketo impulzy.
@simsalabim len ja mám 2rocneho syna, ktorý vstáva 6:00 - 6:30 o chodi spať o 22:00 😭. On je od narodenia nespavec, takže ja nemôžem ísť spať skôr. Niekedy sa mi podarí uspať ho o 21:30 ale to je len pár krát za mesiac.
@nikolka6300 idem to pozrieť na nete, ak sa dá, tak si to objednám, ďakujem.
@simsalabim tam mi dalo 16€ poštovné, to je strašne veľa. Pri tatinovi nevie zaspať. On ho uspava pondelky, keď som preč a aj to väčšinou drobec čaká na mňa, kým pridem 🙄
@kikanik postovne je nizsie, prikladam moju objednavku.
A co sa tyka uspavania...ja som krkavcia mat. Nielen deti maju potreby. Maju ich aj rodicia. Sla by som 1 den pri velkej unave spat bez ohladu na syna. Co uz sa mu pri otcovi moze stat? Maximalne zaspi neskor, ci? 🤷♀️Ved 2rocne dieta musi pochopit, ze maminka sla spat, lebo ju boli hlava....
@kikanik ja si ho dám iba vtedy, ked nemozem zaspať. jednu tabletku cca 30 min. pred spaním 😊
Melatonin netreba objednávať za drahé poštovné. Dá sa kúpiť aj normálne v lekárni.
@calendula321 ďakujem
@kikanik ahoj, vyskusaj Persen 🙂