Ahojte, počas leta sa mi na tvári vytvorili dosť výrazné pigmentové fľaky, najmä pri koreni nosa, na čele a potom v okolí úst. Doteraz sa mi to nestalo, asi to ide vekom, už mám 35. Myslela som si, že keď vyblednem, ich intenzita bude slabšia, ale už je stred zimy a fľaky stále dosť vidieť, už som si aj kúpila krém na fľaky v lekárni, ale zatiaľ nevidím žiadny výsledok. Rada by som sa ich do leta zbavila, ale na laser ani nič podobné sa mi nechce ísť. Nemáte nejaké overené triky, čo s tým? Pomohlo vám niečo? Slnko milujem najviac na svete, tak mi prosím neraďte, nech sa neopaľujem, bez toho by som neprežila, som taká prevtelená jašterica 🙂 Samozrejme, nepreháňam to, ale nedokázala by som sa slnenia vzdať. Vďaka za rady 🙂
@katkaolejka Pigment.flaky pomoze zmiernit napr. aj nimbovy olej, prip. salviove serum, su to prirodne prostriedky, bez drastickych ucinkov a chem. zlozenia, ktore su skor typicke pre bezne predavane bieliace kremy (hoci aj z lekarne).
Aby ste sa do buducna vyhli pigment. skvrnam, dolezita je aj prevencia. Pred vystavenim pokozky slnkom pouzivajte dostatocny ochranny faktor, prirodzeny ochr.faktor ma napr. malinovy olej.Pocas uzivania atb sa vyhybajte pobytu na slnku, rovnako neaplikujte na pokozku pred slnenim parfemy...Ak uzivate hormonalnu antikoncepciu, pigmentacia moze byt zvysena...V tom pripade je dobre zvazit jej uzivanie, ustalit hormonalny system pomaha napr. pupalkovy olej.
Spominane produkty najdete v nasej ponuke na PROshope alebo eshope.
@katkaolejka cistiaca maska od hbl, super vec vlastna skusenost, krásne rieši pigmentove skvrny
@katkaolejka ahoj ja som před rokmy používala na pig. skvrny krem Benzac AC, ale teraz ho tu uz nie je dostat. Nahrada za neho je Eclaran. Obsahuje benzoyl peroxid cize pokožku by mal vybielit. Myslim ze sa da kupit aj bezne v lekarnach
@laskamoja123 čo to je hbl? nejaká značka kozemtiky? ak áno, kde ju kúpim? vďaka 🙂
@malinka158 Popýtam sa na to, veľmi pekne ďakujem 😀
@katkaolejka nie je za co, mne vtedy ten Benzac vybielil uplne skvrny tak dufam z pomoze aj tento
v oriflame mame na to skvele vyrobky
Ja mám dobré skúsenosti s benzoyl peroxidom alebo expigmentom. Ale vždy len jedno z nich, mám aj na predaj ak má niekto záujem
Ahojte, mám na predaj krém na odstránenie pigmentových škvŕn, napíšte mi do IP
no to trápi aj mňa, mne sa to spravilo vraj,zvykla som piť čaj z ľubovníka a vtedy že sa nemá byť na slnku a to som nevedela, vždy som mala peknú pleť, a teraz mám 40 a musím sa úplne slnku vyvarovať, prvý krát som sa opalovala pri mori, že sa tie bledšie fľaky opália,,,ale kdeže vyzerala som hroznéééééé,a tak v lete nosím šiltovku a používam makeup,,,ale aj tak to vidno,je to na nervy,ja sa slním ale tvár nie,ja som sa s tým zmierila,,neviem,čo nato