Čo pomôže na pigmentové fľaky na tvári?

katkaolejka
21. jan 2015

Ahojte, počas leta sa mi na tvári vytvorili dosť výrazné pigmentové fľaky, najmä pri koreni nosa, na čele a potom v okolí úst. Doteraz sa mi to nestalo, asi to ide vekom, už mám 35. Myslela som si, že keď vyblednem, ich intenzita bude slabšia, ale už je stred zimy a fľaky stále dosť vidieť, už som si aj kúpila krém na fľaky v lekárni, ale zatiaľ nevidím žiadny výsledok. Rada by som sa ich do leta zbavila, ale na laser ani nič podobné sa mi nechce ísť. Nemáte nejaké overené triky, čo s tým? Pomohlo vám niečo? Slnko milujem najviac na svete, tak mi prosím neraďte, nech sa neopaľujem, bez toho by som neprežila, som taká prevtelená jašterica 🙂 Samozrejme, nepreháňam to, ale nedokázala by som sa slnenia vzdať. Vďaka za rady 🙂

karkana
21. jan 2015

no to trápi aj mňa, mne sa to spravilo vraj,zvykla som piť čaj z ľubovníka a vtedy že sa nemá byť na slnku a to som nevedela, vždy som mala peknú pleť, a teraz mám 40 a musím sa úplne slnku vyvarovať, prvý krát som sa opalovala pri mori, že sa tie bledšie fľaky opália,,,ale kdeže vyzerala som hroznéééééé,a tak v lete nosím šiltovku a používam makeup,,,ale aj tak to vidno,je to na nervy,ja sa slním ale tvár nie,ja som sa s tým zmierila,,neviem,čo nato

nutrimas
21. jan 2015

@katkaolejka Pigment.flaky pomoze zmiernit napr. aj nimbovy olej, prip. salviove serum, su to prirodne prostriedky, bez drastickych ucinkov a chem. zlozenia, ktore su skor typicke pre bezne predavane bieliace kremy (hoci aj z lekarne).
Aby ste sa do buducna vyhli pigment. skvrnam, dolezita je aj prevencia. Pred vystavenim pokozky slnkom pouzivajte dostatocny ochranny faktor, prirodzeny ochr.faktor ma napr. malinovy olej.Pocas uzivania atb sa vyhybajte pobytu na slnku, rovnako neaplikujte na pokozku pred slnenim parfemy...Ak uzivate hormonalnu antikoncepciu, pigmentacia moze byt zvysena...V tom pripade je dobre zvazit jej uzivanie, ustalit hormonalny system pomaha napr. pupalkovy olej.
Spominane produkty najdete v nasej ponuke na PROshope alebo eshope.

laskamoja123
22. jan 2015

@katkaolejka cistiaca maska od hbl, super vec vlastna skusenost, krásne rieši pigmentove skvrny

malinka158
22. jan 2015

@katkaolejka ahoj ja som před rokmy používala na pig. skvrny krem Benzac AC, ale teraz ho tu uz nie je dostat. Nahrada za neho je Eclaran. Obsahuje benzoyl peroxid cize pokožku by mal vybielit. Myslim ze sa da kupit aj bezne v lekarnach

katkaolejka
autor
22. jan 2015

@laskamoja123 čo to je hbl? nejaká značka kozemtiky? ak áno, kde ju kúpim? vďaka 🙂

katkaolejka
autor
22. jan 2015

@malinka158 Popýtam sa na to, veľmi pekne ďakujem 😀

malinka158
22. jan 2015

@katkaolejka nie je za co, mne vtedy ten Benzac vybielil uplne skvrny tak dufam z pomoze aj tento

blue99
22. jan 2015
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.
alenka35
22. jan 2015

v oriflame mame na to skvele vyrobky

bianka_012
26. júl 2023

Ja mám dobré skúsenosti s benzoyl peroxidom alebo expigmentom. Ale vždy len jedno z nich, mám aj na predaj ak má niekto záujem

martinkaarastik
5. mar 2024

Ahojte, mám na predaj krém na odstránenie pigmentových škvŕn, napíšte mi do IP