Milé mamičky, viete mi prosím niečo poradiť na vypadávanie vlasov po pôrode. Začali mi padať asi mesiac a pol po pôrode. Malá teraz bude mať tri mesiace a je plne kojená. Viem, že to padanie súvisí s hormónmi a je to normálne, ale aj tak sa obávam, či mi niečo ostane na hlave, kým to prestane. Ďakujem za každú odpoveď.
Ostane. A na padanie vlasov po porode ti poradim jedine cas. Ten pomohol mne. 🙂
Ono to samo ustupi. Je to normalne,lebo pocas tehu vlasy nevypadavali alebo len minimalne. Po porode to zacnu dobiehat. Tiez som bola zufala,nestastna,stale chlpy zametat. Ale vedela som,ze to prejde a aj vlasy na hlave ostali. 🙂
Tabletky Donna hair forte - tie mozu aj tehotne. Ja som to kombinovala aj s panthenolom - vraj by sa nemal pocas dojcenia, to je pisane v príbalovom letaku. Radila som sa s gynekológom a on povedal ze v pohode mozem. Treba si kupit aj kvalitny sampon proti padaniu - ja doporucam od Loreal professionnel alebo Kerastase a k tomu kuru v ampulkach alebo v spreji rovnakej znacky (kupis u kadernícky - ak robi s touto kozmetikou alebo cez net). U mna to bola tutovka, pouzivam aj teraz pri sezónnom padani skor ako prevenciu a parada 🙂 A neboj sa...vlasy, ktore ti vypadnu po porode, ti znova narastu, je to hormonalna zalezitost - pocas tehotestva boli vlasy stale v rastovej faze, tak zakonite musia teraz naraz vypadnut, ked sa zmenila hladina hormonov. Ja mam teraz plnu hlavu 4 cm-ovych vlaskov, ktore mi trcia cez ostatne vlasy...takze, ked zasvieti slnko, vyzeram ako so svatoziarou 😀
Ahoj. Ja mám junove bábo-malý sa narodil vlani a presne takto september-oktober mi padali vlasy, čo predtým nikdy. A dosť. Tým že su dlhé to vyzeralo ešte katastrofickejšie...Potom prestali. Su to hormony plus na jesen padaju vraj vlasy viac. Dávala som si na to síce daky šampon z lekárne , ale moc nepomáhalo.. Ako hovorím-potom to ustupilo. Snaď to bude aj tvoj prípad.
Mne vypadávanie neprestalo ani pol roka po pôrode. začala som brať Revalid. Pomohol aj na nechty, ale keď som to dobrala, nechty sa zasa zhoršili ale to vypadávanie sa upravilo.
Asi po polroku to prestane. Pocas tehotenstva vlasy nepadali, tak po porode zacli.
Odporucam dat si podstrihnut vlasy, ja som sa dala uplne nakratko a vlasy mam teraz huste znovu a to dojcim 16mesacneho valibuka aj 10x za den .
JUST - nutrillon capilair. a melasa....
počas dojčenia je to bežný jav, mám ho odskúšaný pri oboch deťoch .. ja som neužívala nič.. prešlo to samé... a moja rada - žiadne prípravky, nechaj plynúť čas a ono sa to samé zastaví...
tak tak veru... je to prirodzená súčasť tohto obdobia, takže vydržať
Prejde to po par mesiacoch same. A neboj ostanu ti vlasy, a potom ti zase zacnu dorastat🙂