Čo pomôže na hlieny v hrdle?

uzanka16
26. dec 2016

Neviete mi poradit co na hlieny v hrdle? Mám to uz 2 tyzdne a nejde to prejst, stale ich citim v hrdle a az ma natahuje a davim z nich, je to strasne neprijemne. Bola som najprv na pohotovsti s tym tam mi lekar dal len tabletky na cmulanie vraj zapalene hrdlo a Omarit tabletky na dutiny-nezabralo. Isla som teda na krcne, myslela som ze to ide z nosa, ze stekaju hlieny, no zacalo ma nutkat uz z nich aj na kasel a problem vykaslat, isla som dusu vyplut. Krcny mi zobral aj vyter z hrdla-bakteria ziadna, ze virusoveho povodu a nasadil Erdomed. Kasel po skoro tyzdni presiel, no dnes zas riadne hlieny v hrdle sa tam drzia, neprijemne, nadriapuje ma na davenie. Ved uz to bolo skoro OK preco sa to spustilo? Rozmyslam co take som jedla ze by som si to zas vydrazdila, mliecne vyrobky nejem uz 2 tyzdne, nemohli to sposobit ovocne dzusy alebo sladke? Ja uz som zufala, ten hrozny pocit dacoho zaseknuteho v hrdle je hrozne. 😢

majba
26. dec 2016

Ja to mám už od júna. Ale dosť sa to zlepšilo. Vykasliavam už len priesvitné, ale zato extra husté hlieny. Nejde mi prehltnut. Sú akoby nalepene v hrdle. Preto musím vykaslat. Vyter negatívny, krčma nič nezistila, crp 8, mala so aj tak atb, nepomohli. Poslal má obvodný na alergo, tam mi zistil akúsi alergie, dal lieky a sprej do nosa. A nezabralo ani po dvoch mesiacoch. Tak som sa na to vyprdla. Nič neberiem a teraz po pol roku je to relatívne ok.

uzanka16
autor
26. dec 2016

@majba ked ja uz nekaslem, ale citim zaseknute hlieny v hrdle a len davit z toho. Dnes sa to volako zhorsilo ☹

mnamko
26. dec 2016

Skus Mucoplant a rano a vecer dve lyzicky medu

liz_lemon
26. dec 2016

kazdy den vypi 1 vytlaceny citron (alebo aspon 1/2) s vodou

uzanka16
autor
26. dec 2016

@liz_lemon odskusane?

pribinak
26. dec 2016

Zajtra by som sla na ORL.

0silvia0
26. dec 2016

@uzanka16 solmucol si skúšala? veľmi pomáha na rozpúšťanie hlienu...

liz_lemon
26. dec 2016

@uzanka16 ano, ja som bola roky zahlienena, stale som bola na Sinuprete, citron je zazrak

uzanka16
autor
26. dec 2016

@liz_lemon super, hned aj skusam, citron mam, nech sa stane daky zazrak, mam skoro rocne dietatko a ma to strasne obmedzuju tie hlieny, nesvoja som, a parkrat sa mki stalo, ze malu som krmila a zrzau natiahlo a iba davit na wc.

uzanka16
autor
26. dec 2016

@0silvia0 skusala som, ten som tyzden brala a nepomohol, akurat kasel troska zmiernil

uzanka16
autor
26. dec 2016

@liz_lemon a ucinok sa dostavil po kolkych dnoch

liz_lemon
26. dec 2016

@uzanka16 rychlo, po par dnoch

uzanka16
autor
26. dec 2016

@liz_lemon dakujem

libawet
26. dec 2016

@uzanka16 ja som mala takýto problém od konca augusta. Nekašľala som síce, ale pocit hlienov akoby v hrtane ( tiež po vyšetreniach a odberoch všetko negatívne, RTG pľúc čistý, priedušky OK ), skúšala som všetko možné aj nemožné, sirupy od Calcium chloratum cez Mucosolvan, Robitussin, Stopkašeľ, všelijaké pastilky na cmúľanie, čaje - yzop, šalviu, mätu, dokonca som už aj u čínskej liečiteľky bola ( tá mi masírovala aj hrdlo, mala som tam také hrče, tie mi " rozbila ", celkom to pomohlo )...už som ako tak v pohode, momentálne si dávam kolonoidné striebro - striekam do hrdla, trochu aj prehltnem, zabíja to to " zlé " v tele, dnes je tretí deň, čo si to dávam a cítim konečne, že to mám asi na 99% čisté.

vanmonka
26. dec 2016

@libawet koloidne striebro je účinnejšie kloktat a podržať pár minút v ústach.zabera perfektne.nedavno sme si s dcérkou aj hnisavu angínu vyliečili za 4dni.

libawet
26. dec 2016

@vanmonka ďakujem, určite skúsim, naozaj pomáha.

uzanka16
autor
27. dec 2016

Mne sa toto vsetko spustili ako mi skoncila nadcha,dovtedy mi nic nebolo

ivana6688
26. feb 2019

@majba ahoj, chcela by som sa spýtať momentálne mám podobný problém som tehotná a nonstop musím vykasliavat číry tahajuci hlien ktorý cítim ako mi v po hrdle steká a nemôžem to ani prehltnúť lebo automaticky ma z toho natiahne. Čítam ze tebe to prešlo, si niečo užívala alebo co ti na to zabralo?

mauzi
26. feb 2019

Toto môže kľudne súvisieť aj so životosprávou...dlho ok, a zrazu to vypuklo lebo telo už nevie ako dať najavo, že mu nie je dobre... s dcérou sme mali čosi podobné, pomohla zmena životosprávy - žiadny lepok, sladkosti,biely cukor minimum a mlieko tiež minimum + prečistenie pomocou fytoterapie... u nej to bolo tak zlé, že to vyústilo do takmer pravidelného vracania, čo sa jej nedalo prehĺtať... skús pouvažovať o tom takto... zbytočne jesť roky sirupy nevedie k ničomu

majba
26. feb 2019

@ivana6688 aj ja som bola tehotná. Nakoniec som nemala žiadne alergie a Po opakovaných vyteroch Z nosa sa potvrdila moraxela. Dostala som na to podľa kultivacie a citlivosti Na atb kvapky do nosa uniflox, lokálne. Keďže tablety v tehu sa nesmú. Trochu zabralo. A pred cisárskym som nasadila uniflox zas a dostávala som atb po cisárskom do žily. Aby sa nerozdtapilo.
tak asi len treba pátrať Z čoho su tie hlieny. a možno pôrodom prejdú same 🙄 ?

majba
26. feb 2019

@ivana6688 Inak to zahlienene obdobie, kde som len chrcala a pluvala, trvalo mi to vyše roka. Po pôrode asi mesiac prešlo postupne samo.
a v tehotenstve určite neodporúčam žiadne detoxikacie. Ani koloidne striebra. Nie je to dobre pre babatko. Zdravá strava ano, ale všetko s mierou a rozumom.

ivana6688
26. feb 2019

@majba a keď si dostala ten uniflox tak ti to prešlo? Ci nao tie nezabrali?

majba
26. feb 2019

@ivana6688 Ano, Po unifloxe, asi 5dni kvapkania do nosa 2xdenne zabralo ale len na nejaký cas, par týždňov. Potom som to zopakovala. Flasticka mi vydržala dlho.
odporučil mi ho dr. v košiciach Na plucnom.
Ale ani po dvoch rokoch nemám pocit, že to mam doliecene, keďže ešte stále kojim, a to tiež tie lieky su dosť obmedzené.🙄

ivana6688
26. feb 2019

@majba čiže aj teraz ti stekajú tie sople? A máš už v menšom množstve ci rovnako keď ne užívaš lieky?

majba
26. feb 2019

@ivana6688 teraz som už celkom v pohode. Nie, nestekaju nejak tak, aby som Z nich bola nervozna. vybrala som na to argumentin, ten sa Prikojeni môže, pomohlo tiež, ale keď prestanem kojit tak by som dalA niečo silnejšie, nech sa Z toho už dostanem nadobro..

ivana6688
26. feb 2019

@majba no ja idem zajtra k obvodnej tak som zvedavá co mi povie ci mi aspoň výter urobí lebo keď som bola pred mesiacom na Orl tak mi nič nedala že tam nič nemám a ani výter mi neurobila. A teraz som už v takom stave že sa v noci s tými soplami dusim takže nespím a mam tlaky na bruško ako ich stále vykasliavam a oddrham

petronela415
17. sep 2021

@ivana6688 ahoj co ti nakoniec pomohlo na tie hlieny?

ivana6688
18. sep 2021

@petronela415 ahoj, veru nič mi nepomohlo do samého konca som musela vypluvat hlieny 😖 a z nich som vracala ešte aj v nemocnici pred porodom, pôrod bol pre mňa vykúpenie

eternity24
18. sep 2021

@uzanka16
Ja di zase takto miesam citrón a med. Stavu z citróna a med zmiešam a vytvorím taky sirup. Toto užívam 3x denne. Tiez sa da urobiť taky sirup z mrkvy, citróna a medu. Ľahko nájdete recept na internete.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz