Čo pomôže na herpes?

lejlla
28. apr 2013

prosim dajte nejake babske rady na herpes na ustach.jeden sa mi zahoji a za dva dni mam dalsi ☹ .

ikke
28. apr 2013

maz z ucha

vcielkalenka
28. apr 2013

najlepšia je propolisová mastička,mám odskúšané 🙂

lubina
28. apr 2013

naplaste Compeed, vyskusane sama na sebe
Ale aks a ti takto robi herpes, je to zrejme porucha imunity, lebo to sa robi vtedy ked je telo oslabene, mozno by si mala ist k imunologicke, pretoze ja som mavala toto iste az som sa dostala k imunologicke.......vysetrenia a dopadlo to, ze mam oslabenu imunitu. Nie je treba riesit len dosledok a povod, preco sa ti herpes vyhadzuje 🙂

danim
28. apr 2013

kamoska mi radila, ze natierat octom casto, ze lepsie ako vsetky masticky ( to ako zahojit rychlejsie ) , ale ty musis odstranit dovod preco sa ti casto robi.. co je oslabena imunita a vycerpanost. Takze kvalitne jedlo, vitaminy ( pripadne aj calibrum, alebo vit C s postup. uvolnov. v tabletach ), oddych ! a pocula som, ze aj B - komplex.

brumka
28. apr 2013

mne zabera citronovy olej alebo konopny vodicka. treba zvysit imunitu, dopovat sa vitaminom B. herpes ostava v tele navzdy,oobjavuje sa pri zhorsenej imunite alebo pri dakej chorobe v tele. hlavne nebozkavat sa vtedy cs nikym a hlavne nie s detmi

aristka
28. apr 2013

vysúšaj si ho hneď benzoliehom a nasaď si nejaké prírodné imunosupresívum na podporu imunity

sorciera24
28. apr 2013

urinoterapia...potierat vlastnym mocom.....zabralo doteraz akzdemu, kto vyskusal...do 2 dni mas po herpese...

petra141181
28. apr 2013

obycajna zubna pasta

trasko
28. apr 2013

papaj aj B-komplex.ozaj je to problem s imunitou.ten herpes je ako ! ,ze nemas nieco OK.darmo riesis herpes,ked ine nie je v poriadku.

malinkaaninka
28. apr 2013

propolisova tinktura.potierať x krat denne.najlepšie hned ako začne pokožka svrbieť..že sa tam dačo ide robiť.niektoré rady tu mi pripadajú skôr na kútik ako herpes.urob ako myslíš.

simca06022011
28. apr 2013

no ak je to herpes riadny a nie kutik, tak mne pomaha co najrychlejsie sa zbavit pluzgierov, propolisova tinktura na dezinfekciu, na hojenie viac propolisova mast. Herpesin a thermal krem na herpes mi tiez pomahali. A dlhodobo si nasad B vitamin, mozno aj nejaky imunoglukan.

moncicatko19
28. apr 2013

B-komplex t su vytaminy odporucam a nie len na herpes stoji cca 2e 30tabliet a beres 1tabletu denne odporucam to.............a herpesin mast alebo acyclovir STADA kremik na herpes v malickej tube

zuzulica
28. apr 2013

tea tree olej,prípadne propolis

zlatovlaska123
28. apr 2013

určite Herpesin krém, ale zvykne mi pomôcť aj hojivý zázrak z Oriflame 🙂

liwka
28. apr 2013

Ja som sa na kožnom pýtala na propolis (to vajíčko z Oriflame-u)- nepopieram, že to nepomáha, isto áno, ale vraj propolis je alergén a niekomu môže aj vyvolať alergickú reakciu. Mastičiek je na trhu veľa, no pomáhajú vtedy, ak je herpes podchytený včas (teda, musíš mať v zálohe a a akonáhle nejaké miesto pr. na perách začne páliť, svrbieť, treba natierať). Pľuzgier je už posledné štádium, keď maste už len doliečujú.
Ďalšia veľmi dôležitá rada- bolo to tu spomenuté- je znížená imunita = príčina herpesu- nasadiť okamžite B-komplex- ja zvyknem aj trojnásobnú dennú dávku (3*3tbl. denne)- neuškodí ti to, bo Béčko, čo telo nepotrebuje, sa vyplaví močom.
Na podporu imunity nejaké probiotiká: od Imunoglukanu, cez Biogaiu, Laktobacilky...čokoľvek.
a skús sledovať, kedy sa ti herpes vytvorí, aby si mu nabudúce vedela predísť- ja mám pr. herpes v okolí nosa vždy po nádche- takže už počas nádchy si preventívne natieram nos mastičkami proti oparu a dopujem sa Béčkom a probiotikami.
ešte- otázka aj pre ostatné baby- prosím, ak mi viete odpovedať, napíšte do IP- pred pár rokmi som dostala od kožnej nejakú vodičku- zarábali ju v lekárni. Strašne to smrdelo, ale pomáhalo na opar- fakt stačilo raz potrieť (ale len v tej prvotnej fáze svrbenia)- a pľuzgier sa neobjavil. Veľmi by som si to chcela dať predpísať, ale nemám šajnu, ako sa to volá.

laura0
28. apr 2013

Chod si dat predpisat Herpesin tabletky ,moj manžel mal opakovane herpesy presne ako ty pises jeden sa zahojil dalsie dva sa mu urobili a ako dobral Herpesin mal na 10 rokov pokoj,minuly rok sa mu zase urobil herpes ,vybral dalsie balenie herpesinu a ma zase pokoj.....

lenkadlo
28. apr 2013

Borozan mi poradila lekarnicka a mam ho mensi aj ovela zriedkavejsie 🙂

meinkonka
28. apr 2013

pri castom herpese to bude pravdepodobne imunita. a u mna vedie tea tree oil /cajovnikovy olejcek/. tiez som herpesoidny typ a zatial ten cajovnik najviac zabera. ale treba to zacat natierat hned ako si ho ucitis na perach.

cerez
29. apr 2013

B - koplex a ja nedám dopustiť na čajovníkový olej. Hneď ako sa objaví, x krát za deň potrieť olejčekom. Jedno ráno som zistila, že ho mám a večer už bola chrasta. Na tretí deň odpadla. Ináč na imunitu je dobrý 100% rakytníkový olej. Chuťovo nič moc, ale pomáha. A to mám problém s imunitou.

cejara
29. apr 2013

Aj ja nedám dopustiť na čajovníkový olej!!! Keď vieš, že sa ti ide urobiť herpes (predpokladám, že tiež ťa postihnuté miesto svrbí, spraví sa pupáčik a herpes je na svete) potri si to čajovníkovým olejom (swedish care) a potieraj si to niekoľkokrát za deň. Je to super vec na prírodnej báze 🙂

vlada2401
29. apr 2013

Ja som presne tento istý problém mávala kedysi a išla som s tým k svojej obvodnej doktorke, nakoľko som bola zúfalá už z toho a tá mi pichla nejakú injekciu a pamatam si, že vtedy som mala pokoj aj rok aj čosi s herpesom, teraz sa mi občas vyhodí ale, to už ked cítím, že ma svrbí pera tak mastím herpesínom a herpes zmizne. Takže držím palec nech sa ti vylieci a nech máš s ním pokoj bo je to fakt nepríjmené a bolestivé :(

lubikan
29. apr 2013

mne pomaha casto natierat liehom-riadne to vysusi a potom liecivu masticku,aj med je ok

lwhiterose
Odpoveď bola odstránená
Zobraz