Čo pomôže na chrasty v nose?

kacenocka2
26. dec 2022

Čo by mohlo pomôcť na chrasty,opuch v nose v spodnej časti?

anos18
26. dec 2022

@kacenocka2ahoj,treba zistiť príčinu. Ja keď som mala chrasty v nose,zistili mi zlate stafylokoka. ATB mi nezabrali, pomohol mi IRS spray,ale ten už u nás asi nie je dostupný.

kacenocka2
autor
26. dec 2022

@anos18 opakovali sa vám chrasty?

mooonika1975
26. dec 2022

@kacenocka2 baneocin krém, ten je na predpis

anos18
26. dec 2022

@kacenocka2 mne sa to stále opakovalo,až potom ten IRS mi definitívne pomohol

misickaa4
26. dec 2022

@kacenocka2 divozelovy olej skus

gionella
26. dec 2022

@kacenocka2 to je typicky ukaz pri zlatom stafylokokovi, obvodak urobí výter alebo rovno dá bactroban do nosa alebo pamycon. Je to na dlho.

kacenocka2
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacenocka2
autor
26. dec 2022

@gionella ako sa to lieči? stačia vybrať raz antibiotika a stafylokoka to zabije?

margaretka_
26. dec 2022

Tiez sa hlasim do klubu zlateho stafylokoka s chrastami v nose 🙄 Mne pomohli lieky od ORL, ale len do prvej nadchy. Potom som len doma riesila. Davala som si nejaky olej z cajovnika a cajovnikovu mast z justu.

leonie28
26. dec 2022

Skús framykoin masť na vatovu
tyčinku, mne to krásne pomohlo

kacenocka2
autor
26. dec 2022

@margaretka_ ja ich mavam dosť často pri nádche..mate chrasty aj hnisavé žlté?

nikpa
26. dec 2022

@kacenocka2 treba ísť na výter keď sa to opakuje a nič nezaberá. Nemusís mať hneď stafylokoka alebo niečo na čo treba ATB. Mne sa napr. zvykne v nose robiť mykóza keď mám oslabenu imunitu. Tiež tam mám vtedy chrasty, ktoré sa ťažko hoja. Natieram to vždy niečím na mykózu (Fungicidin alebo Canesten) a cca za týždeň to ustúpi. Alebo skús volaku ATB masť, Framykoin červený, Baneocin, Bactroban ale všetky sú na predpis a momentálne nedostupné v lekárňach 🙄 možno zoženies od niekoho

kacenocka2
autor
26. dec 2022

@nikpa ,Som čítala že by mi to hnisalo pri stafilok..hnisave to nemám.Canesten a Fungicidin mám,skúsim, iné nemám.

nikpa
26. dec 2022

@kacenocka2 mne nikdy pri mykoze nehnisali takže je to možné, že pri stafylokokovi hnisaju. Skús jednu z tých mastí, neuškodia, buď pomôžu alebo nie.

margaretka_
26. dec 2022

@kacenocka2 mne to nehnisalo. Ale ja určite neradim skusat len tak ATB, chod radšej na vyter.

kacenocka2
autor
26. dec 2022

@margaretka_ pôjdem..len na nose sa ti prejavoval,ci boli aj ine priznaky?

margaretka_
26. dec 2022

@kacenocka2 ja som isla na ORL s uplne inym problemom 😂 ale tak oni pozru vsade

ema22270
26. dec 2022

Rinopanteina masticka, je super

luccija
26. dec 2022

@kacenocka2 tiež som mala zlatého stafylokoka on sa veľmi zle lieči.Fungicidin je dobrý, treba ísť na ORL vyšetrenie a vytery.Mne sa to vracia pri strese, aj prekurene byty sú zle

kacenocka2
autor
26. dec 2022

@luccija výter mi urobi aj obvodná, či nie?

luccija
26. dec 2022

@kacenocka2 výter áno, ale ty potrebuješ pozrieť do nosa od ORL mne zistila chronicky zápal dala maste, preliecila...

slafi6996
26. dec 2022

@kacenocka2 tiež som mala chrasty + suchú sliznicu, pomohla mi nosová masť Nisita, dá sa kúpiť v lekárni bez receptu

fepe5
26. dec 2022

@kacenocka2 perboratova nosná masť,pripravuje sa v lekarni

stanulienkat
26. dec 2022

Každá tu píše katastrofické scenáre o zlatom stafylokokovi a podobne... Uvedomte si, že je suchá zima, kúri sa, v bytoch je suchý vzduch. Možno je to obyčajná suchá sliznica, na ktorú pomôže obycajna mastička na zvlhčenie nosa, ktorú kúpiť v lekárni, alebo obyčajný olivový olej a netreba to preháňať s Bactrobanmi ...framykoinami a podobnými vecami.

kacenocka2
autor
26. dec 2022

Tie čo máte skúsenosti,stafylokok sa prejavuje celoročne, či len v zime?

luccija
26. dec 2022

@kacenocka2 celoročne a môžeš ho mať v hrdle, nose na pokožke kdekolvek

zabka79
26. dec 2022

@kacenocka2 coldastop je na chrasty top