Čo by mohlo pomôcť na chrasty,opuch v nose v spodnej časti?
@anos18 opakovali sa vám chrasty?
@kacenocka2 baneocin krém, ten je na predpis
@kacenocka2 mne sa to stále opakovalo,až potom ten IRS mi definitívne pomohol
@kacenocka2 divozelovy olej skus
@kacenocka2 to je typicky ukaz pri zlatom stafylokokovi, obvodak urobí výter alebo rovno dá bactroban do nosa alebo pamycon. Je to na dlho.
@gionella ako sa to lieči? stačia vybrať raz antibiotika a stafylokoka to zabije?
Tiez sa hlasim do klubu zlateho stafylokoka s chrastami v nose 🙄 Mne pomohli lieky od ORL, ale len do prvej nadchy. Potom som len doma riesila. Davala som si nejaky olej z cajovnika a cajovnikovu mast z justu.
Skús framykoin masť na vatovu
tyčinku, mne to krásne pomohlo
@margaretka_ ja ich mavam dosť často pri nádche..mate chrasty aj hnisavé žlté?
@kacenocka2 treba ísť na výter keď sa to opakuje a nič nezaberá. Nemusís mať hneď stafylokoka alebo niečo na čo treba ATB. Mne sa napr. zvykne v nose robiť mykóza keď mám oslabenu imunitu. Tiež tam mám vtedy chrasty, ktoré sa ťažko hoja. Natieram to vždy niečím na mykózu (Fungicidin alebo Canesten) a cca za týždeň to ustúpi. Alebo skús volaku ATB masť, Framykoin červený, Baneocin, Bactroban ale všetky sú na predpis a momentálne nedostupné v lekárňach 🙄 možno zoženies od niekoho
@nikpa ,Som čítala že by mi to hnisalo pri stafilok..hnisave to nemám.Canesten a Fungicidin mám,skúsim, iné nemám.
@kacenocka2 mne nikdy pri mykoze nehnisali takže je to možné, že pri stafylokokovi hnisaju. Skús jednu z tých mastí, neuškodia, buď pomôžu alebo nie.
@kacenocka2 mne to nehnisalo. Ale ja určite neradim skusat len tak ATB, chod radšej na vyter.
@margaretka_ pôjdem..len na nose sa ti prejavoval,ci boli aj ine priznaky?
@kacenocka2 ja som isla na ORL s uplne inym problemom 😂 ale tak oni pozru vsade
Rinopanteina masticka, je super
@kacenocka2 tiež som mala zlatého stafylokoka on sa veľmi zle lieči.Fungicidin je dobrý, treba ísť na ORL vyšetrenie a vytery.Mne sa to vracia pri strese, aj prekurene byty sú zle
@luccija výter mi urobi aj obvodná, či nie?
@kacenocka2 výter áno, ale ty potrebuješ pozrieť do nosa od ORL mne zistila chronicky zápal dala maste, preliecila...
@kacenocka2 tiež som mala chrasty + suchú sliznicu, pomohla mi nosová masť Nisita, dá sa kúpiť v lekárni bez receptu
@kacenocka2 perboratova nosná masť,pripravuje sa v lekarni
Každá tu píše katastrofické scenáre o zlatom stafylokokovi a podobne... Uvedomte si, že je suchá zima, kúri sa, v bytoch je suchý vzduch. Možno je to obyčajná suchá sliznica, na ktorú pomôže obycajna mastička na zvlhčenie nosa, ktorú kúpiť v lekárni, alebo obyčajný olivový olej a netreba to preháňať s Bactrobanmi ...framykoinami a podobnými vecami.
Tie čo máte skúsenosti,stafylokok sa prejavuje celoročne, či len v zime?
@kacenocka2 celoročne a môžeš ho mať v hrdle, nose na pokožke kdekolvek
@kacenocka2 coldastop je na chrasty top
@kacenocka2ahoj,treba zistiť príčinu. Ja keď som mala chrasty v nose,zistili mi zlate stafylokoka. ATB mi nezabrali, pomohol mi IRS spray,ale ten už u nás asi nie je dostupný.