Ahojte, muz asi nieco zle zjedol alebo ma brusnu chripku , celu noc vracal a teraz 2. den ma aj teplotu ...Viete poradit nejake rady ako by som mu vedela pomoct ? Poradila som mu akurat cierne uhlie, to vyzera ze pomohlo na vracanie a hnacku, ale zle je mu stale... :(
Cierne uhlie viaze toxiny
Enterol
Mne poradili na vracanie kinedril
ak je to vírusového pôvodu, tak čierne uhlie nepomôže. čierne uhlie na seba viaže baktérie a toxíny, ktoré produkujú. vírusy toxíny neprodukujú, preto čierne uhlie nebude účinné. ak to málo náhly nástup s teplotou a celkovou slabosťou, tak to pravdepodobne bude vírus.
ako doplnková liečba je dobrý Hylak. inak len diéta a tekutiny, vírus si treba len odtrpieť, mal skončiť za 2-3 dni. ak to bude trvať, radšej k lekárovi, či to nie je otrava jedlom.
Costi, liek je na predpis. Uzasne pomaha pri tazobe a pocite na zvracanie.
Jednoznačne sa musí hydratovat - dobrý je fluidex, probiotika nejaké silnejšie a kombinovať s hylakom (pri hylaku pozor zvyšuje žalúdočné kyseliny teda je možné podať po ňom napr malox), caj odporúčam od tekanee zaludok a creva, dietnejsia strava a ak do 3 dní sa nebude cítiť lepšie je lepšie ísť ku MUDr so stolicou ci nemá otravu z jedla, môže mať aj zapal zaludka hocičo....Osobne ja cierne uhlie a lieky na zastavenie vracania neodporucam- nemusíte si tak všimnúť krv v stolici, niekedy zastavenie vracania môže byť na škodu-to neplatí ak je to realizované s lekárskym súhlasom. Ps: niekedy stačí ísť ku Dr pichne injekciu a je všetko ok.
dakujem vsetkym za rady, nastastie je to uz od vcera vecera lepsie, mal iba teplotu ale vracanie ani hnacku nie...neviem ci zabralo vcera rano to cierne uhlie ci nie...chcela som urobit aj nieco viac ako mu len ponukat vodu, preto som pytala nejake rady 🙂 ale uz vyzera vcelku ok tak snad zajtra bude fit...