Neviete poradiť niečo na bolesť medzi lopatkami? Cítim tšm stuhnuté ak dam hlavu dopredu ťahá má to tam
Ak mas sedave zamestnanie je to bezn, treba sa poadit s fyzioterapeutom na vhodne cviky aby sa to nezhorsilo. Maser odstrani dosledok, ale nie pricinu 🙂
@nelinka888 áno chodila som na rehabilitácie ale bolesť sa opat vrátila napriek cvičeniu :/ preto už neviem čo z tým a dosť to boli ako stuhnuté slebo pricvsknute niečo no neviem
mne pomôžu len protizápalové lieky a kľud, nič ťažké nedvíhať, prípadne ešte zmeň matrac v posteli a vankúš
@llenka014 neskusala si cvicit sm system? su to jednoduche ale ucinne cviky
@nelinka888 skúšala cez YouTube ale neviem nejak nepomohlo ono to boli ako stuhnuté svalstvo ale či to je to neviem :/
u mňa to bolo z vyskočeného stavca, neurológ mi tam zatlačil a ono to normálne skočilo späť, bolesť hneď o polovicu menšia, potom lieky... ale ozaj len cvičenie pomôže, aby to svalstvo okolo udržalo chrbticu, bolesť to bola strašná a už som to mala 3x
mne tiež cvičenie, keď je zle protizápalové lieky, konopné hrejivé mazanie, ohrevná poduška. keď je najhoršie dorsiflex.
ináč pilates a cielené cviky na tú oblasť priebežne pomáhajú. aj ráno, keď si ju popreťahujem. ale teda cviky mi kontrolovala fyzio, aj pilates už cvičím správne.
a ešte predýchavacie cvičenia. dýcham si do tej časti tela. tým sa to tiež naťahuje.
a ešte si sledujem stres, ak sa dá. keď dvíham ťažké, tak sa to z minúty na minútu veľmi zhorší, čiže aj toto vynechať úplne a nedvíhať vôbec nič ťažké.
Pomohlo mi len pravidelne cvicenie nič iné
Mne na toto pomohlo v masážnom salóne bankovanie - na skoro 3/4 roka pokoj.