poradte prosim co na bolavy zlcnik okrem tabletiek
Podla toho co chapeme pod pojmom bolavy zlcnik, ak je to stav zachvatu, alebo po zachvate 100% pomoc a definitivny pokoj je operacia, ale ako pise latvia od bolesti urcite spazmolytika (mne celkom pomahala no-spa, algifen je tiez ok) a urcite dieta....
no ja mám už mesiac dietu a záchvaty sú čo týždeň a teraz posledne aj čo každý 3 deň.už sa bojím aj niečo jesť... ☹
baby chodte si ho dat vyoperovat,dnes sa to robí laparkou-kamoska bola minulí mesiac a je rada že to ma za sebou a môže v klude jesť.
Ako radia-vyoperovat,sup k dr.pre zistenie,co je vo veci.ja som bola 6,5 mesiaca po porode a mam pokoj. A to som s nim nejake velke problemy nemala.mala som vsak kamene a radsej planovane,ked viem,ze ma kto prist k detom a vedia sa vsetci zariadit,ako ist nahle.
Podľa mňa, kým je šanca na uzdravenie - regeneráciu, netreba sa na operáciu až tak ponáhľať. Čo je raz vyoperované, vrátiť sa nedá. Žlčník je pre niečo v zlom stave, ak ho vyberiete, môže sa to prejaviť za pár rokov niekde inde. Pozrite u nás na mamazem, máme tam celé oddelenie venované prírodným prípravkom na zlepšenie stavu žlčníka...
ja som operaciu odkladala skoro rok po tom co sa my objavil prvy zachvat a posledne mesiace pred operaciou som mala zachvaty aj dva tri krat do tyzdna aj ked som nic nezjedla a operacia je uplne v pohode robia laparoskopicky za jeden den som bola doma a je to NIC oproti tym zachvatom
mozu byt zlcnikovu zachvaty aj bez kamenov?Lebo moja mama mava dost casto zachvaty a bola na sone a vraj kamene nema.Ale vsade na nete som citala,ze zachvaty sposobuju prave kamene,tak teraz neviem 😒
@lia09 Takto "vybavovali" aj mňa. Mala som žlčníkové záchvaty už takmer každý týždeň, dokonca ma raz v ukrutných bolestiach viezla sanitka na pohotovosť. Na pohotovosti som skončila viackrát. Vždy na sone, prispaný "obťažovaný" lekár nič nevidel, tak ma poslali domov.
Potom som navštívila naozaj odborníka (chváleného pacientmi) a ten ma vyšetril. Bolo to dávno, ako sa vyšetrenie volá - neviem; dal mi vypiť kontrastnú látku a po hodine alebo 2 hodinách mi urobil rontgen, sono a tak prišiel na to, že ide o žlčník.
mne veľmi pomohol púpavový med a sirup, domáci,aj vo vysokom štádiu tehotenstva,kedy som celé noci nespala
mne pomaha olivovy olej
@lia09 ja som,myslela tak,ze ci jej aj zlcovod pozerali,nielen zlcnik.
ak nema,uz jedine si davat pozor na stravu,jest male porcie a mama bravala aj cholagol,hlavne ked vedela,ze zjedla nieco,co jej moze sposobit problemy (a to uz i v case,ked zlcnik nemala,lebo uz nemala zasobnik zlce,cize to slo hned cez,zlcovod).
Jasom uz druhy den po operacii tak uvidime....dufam ze bude klud uz.dnes dostanem od nedele prve ranajky tak som zvedava.uz je dobre az tak neboli
ja som mavala zlcnikove zachvaty od detstva, dr. mi neverili, pretoze kamene som nemala , ale boli to hrozne stavy, zachvaty trvali aj 4 hodiny, davala som si na to ladove obklady a lezala schulena, kym to nepominulo.....nebolo to z jedla, niekedy aj po jablku, jogurte, alebo po kave.....az v 22 jeden dr uveril, ze si nevymyslam a ze mi teda laparoskopicky pozrie o co ide......nakoniec ma operovali 2,5 hod., pretoze moji zlcnik zrastal s pecenou a museli to odrezat......ak by mi na to neprisli do 5. rokov, vraj som mohla mat rakovinu pecene kvoli tomu, pretoze tam vznikali nejake stavy rakovinove atd......prosto, odvtedy mam klud, tak raz za pol roka mam ked zjem nejake zrniecka v jedle taky mensi zachvat, dam si nospu a je dobre......ostala mi ta zlcnikova trubica a ze ked tam sa dostanu zrnka, tak preto......inak super 🙂
@santamonica a mavala si aj take tlaky v zaludku? mam pocit ze mi ide ako keby roztrhat brucho, len sa nejako bojim operacie :( ale to asi ako vacsina
@dewyn mna to skor bolelo tak presne v strede pod prsiami a odtial sla ta bolest hore do prs az do chrbta akokeby, v strede tela akoby taka guca sa urobila a odtial tie bolesti vychadzali.....naozaj strasne bolesti, nic horsie som asi nezazila........operacia bola uplne v pohode, jedine ja som mala este den trubicku z brucha kvoli tym stavam a tu mi dr bez upozornenia z brucha vytrhol a to som zrevala na celu nemocnicu ze kuuuuuu...vaaaaaa 😀 , tak strasne to zabolelo....potom mi povedla, ze ked to vytahuju pomaly z brucha je to ovela horsie, takze asi mi urobil dobre
@santamonica ahoj stara tema ale mozem nPisat sukromnu spravu
@leameleg
ahoj, kľudne napíš
@maris25 zlcnikova dieta...na tazkosti algifen a ine spazmolyticke kvapky,tabletky