Prosim vas, co najlepsie pomaha na atpoicky ekzem? Obe ruky mam v jednom ohni, len skrabat a skrabat, opuchli mi prsty a mam na nich malicke pluzgieriky. Skusala som ichtyol, nic, mozno kupel v repiku? Ku koznej sa ete len chystam, len neviem kedy, kedze to musim zosumarizovat s dcerou a pracou... 😖 dakujem vam za radu.
chod do temy https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/atopicky-ekzem-u-deti-mate-ucinne-rady-tipy-ako-ho-riesit/
a tam sa opytaj kam.zyk, urcite ti pomoze a ked ti mozem poradit, koznym sa vyhybaj
Ja som malú kupala v Oilatum a natierala telovym mliekom. Excipial u Hydrolotio v lekární ho predávajú vyslovene na atopicky ekzem. obe veci sa daju kupit aj bez receptu ale na recept sa skoro nnič nedoplaca. Môže to predpísať buď decky slebo kožna.
Som na tom podobne. Mne najviac pomáha masť Infadolan (cca 1,80 eura). normálne si riadne vyumývaj ruky a potom si to tak nahrubo nakrémuj, na druhý deň uvidíš že to pomáha. ja ho používam stále aj na normálne premasťovanie. Ten istý účinok má aj masť alebo krém Lipobase (3,50eura) tiež si ho môžeš kúpiť a normálne požívať aj bez predpisu
Najviac pomaha dieta -skus vyhodit psenicu a mlieko -darmo budes mastit to len potlaca tu koznu reakciu ,ale pricinu neodstrani -je vnutorna ☹
Straaaaašne prísnu diétu.nie čoko,ovocie,alkohol,koreniny.A bacha aj na to s čím ruky prichádzajú do styku.Chem.čistiace prostr.aj všetko čo by mohlo kožu podráždiť.Nič tak nepomôže, žiadna mastička ako diéta.Držím palce,ono je to na dlhšie,žiaľ ☹
Zaujímavý článok o alternatívnej liečbe atopického ekzému, aj u detí, nájdete tu: https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/mamaze...
Ďalšie zaujímavé články u nás na mamazem.sk
slezovy krem
..jednoznacne Skin cap....mala som to po porode...cervene, opuchnute prsty, neskutocne svrbenie, pluzgieriky, mokvanie...a v priebehu cca 2 dni bolo po probleme...nehormonalna, s obsahom zinku, sice drahsia, ale mne zabrala hned....
no môj malý keď mal atopický tak pil kozie mlieko a potierala som mu to aj tým mliekom. Zo začiatku som mu dávala fenistil kvapky aby sa tak neškrabal. A použila som kozmetiku z konope na atopický ekzém a už 2 roky nič.