Dobrý den mám 15 rokov 190cm 75kg, a nemám ploche prsia a trocha vačšie.
Neviete poradiť ako ich zmensiť ? nejake cviky dieta ? aktivity ?
@martin1337 ťažko povedať ako vyzerá tvoja postava celkovo, ale čo si ešte dáááávno spomínam na môjho frajera, tak ten mal 187 cm (čiže cca ako ty) a 67 kg... takže ak nie si typ "tehličky na bruchu" tak tie mierne zväčšené prsia sa dajú dole asi iba schudnutím. lebo ty už asi nemáš kam vyrásť 🙂 no určite sa ti ešte upraví postava máš len 15r.
Chod do posilky tam sa pytaj trenera.
kliky a cviky na hruď by ti mohli pomôcť...vyskúšaj ale osloviť skôr nejakého trénera a s ním to prekonzultovať...
Nic nepomoze 😝
@martin1337, tento problem byva aj pri zvysenej konzumacii hydiny, kt. je dopovana estrogenmi info mam priamo od dr. Neviem ako v puberte, ale zvacsene prsia u muzov sa riesia injekciami od dr. steroidmi.
@martin1337 mal by si o tomto probléme povedať rodičom a s nimi to riešiť spolu s doktorom. Možno to je aj nejaký zdravotný problém
@martin1337 Cvikmi ich nezmenšíš, prsia sú tukové tkanivo predovšetkým. Možno diéta, ale nemáš nadváhu.
Skôr je to spôsobené dospievaním a/alebo naozaj tou konzumáciou hydiny - nejedávaš často kura? 🙂
Asi by si mal začať cvičiť, tak si ich podľa mňa dokážeš asi naprirodzenejšie vyformovať
A nemože to byt usadení tuk lebo za poslední rok som vyrastol asi o 15-20cm
A hydinu jem dosť často, asi by som mal začat dietu a cvičiť nejaké cviky
@martin1337 Ono to aj je, pravdepodobne, tuk. Obmedz hydinu, pokiaľ nemáte domáce zdroje.
Cviky cielene na prsia, resp. svalstvo pod prsiami (prsné svaly) ti s tvojim problémom neurobia nič. Ale keď myslíš celkovo začať s nejakou pohybovou aktivitou (plávanie, beh, fitko atď.) pri ktorej budeš chudnúť z celého tela, tak áno, časom zíde aj tuk z pŕs 🙂.
Alebo návšteva endokrinológa. Môže sa jednať tiež o hormonálnu nerovnováhu teraz, v čase tvojho dospievania, ktorá ako prišla, tak aj sama odznie 🙂.
Treba si nastudovat kde vsade sa nachadzaju estrogeny a co posuva rovnovahu. Napriklad aj PET flase uvolnuju do vody taketo latky.
Na nastolenie rovnovahy je zaujimavy pripravok DIM.
treba sa vyhybat aj soji- tofu, soja, sojove jogurty a mlieka, to vsetko posobi na testosteron, takisto rozne chemicke postreky posobia na to, zijeme v dobe, ked je okolo sama chemia, bohuzial najviac sa to prejavuje na chlapcoch a muzoch.
@kluska vobec to nie je o soji.. to je mytus. Videla si aziatov muzov bez nadvahy s prsiami? Zvacsene prsne zlazy su dosledkom prijmu estrogenu zo zivocisnej stravy, mliecnych vyrobkov, ktore su zial napchate hormonmi. Dokonca aj pitna voda obsahuje estrogen, citlivejsi muzsky organizmus na to reaguje.
@martin1337 menej jesť hydinu kŕmenú ATB a hormónmi
@rebeka7501 on to mal pred rokom a druhá, nechcela som z lekármi a presne takú radu som dostala a druhá. a hydinu iba od svokra sme mali a ten hormóny nedáva
@katym77 že by návšteva lekára? 🤔 Tu na MK ti nikdo vyšetrenie neurobí
@rebeka7501 pred rokom nam pediatrička navrhla endokrinologiu na ktorú sme nešli
@katym77 a odpovedala si si sama.
@martin1337 skús porozmýšľať, či nepreháňaš s pitím mlieka jedením mliečnych produktov nakoľko sú kravy pre väčšiu produkciu dopované hormónami a tak chlapcom rastú prsia, u dievčat dochádza k predčasnej puberte. Vo všetkom platí s mierou, a v dnešnej dobe obzvlášť.
U chlapcov v období puberty a dospievania môže dočasne nastať mierne zväčšenie prsnej žľazy, avšak po určitej dobe by malo samé od seba prejsť a pokiaľ sa tak neudeje, je treba hľadať príčinu v nerovnomernej hladine hormónov v tele. Práve v dôsledku hormonálnej nerovnováhy v organizme muža môže prísť k chorobnému zväčšeniu prsnej žľazy a teda aj prsníka a tento stav sa odborne nazýva gynekomastia. Vznikať môže už napríklad od skorej puberty.
Sledovať a hlavne to riešiť aj s rodičmi a lekárom