Čo pomôže dospelému na zahlienené hrdlo?

mili7
23. okt 2020

Ahojte. Nepoznate nieco dobre na odhlienenie pre dospeleho? Moj muz citi stale zahlienene hrdlo. Chory nie je a ani nebol, len ho nieco zahlienuje. Vopred dakujem ak niekto nieco pozna, lebo k lekarke ho ani za svet nedostanem.

u2jana
23. okt 2020

@mili7 jox kloklat a oroforte na cmulanie

bagre
23. okt 2020

tak niečo z voľne dostupných - sinupret, solmucol...
ale ak to neprejde, lekárovi /orl/ sa asi nevyhne,- príčina vôbec nemusí byť choroba...
chápem, že je to teraz ťažké, - záleží aj na tom, nakoľko ho to obmedzuje v normálnom fungovaní..

macekovam
23. okt 2020

@mili7 ACC kup

kika831
23. okt 2020

@mili7 solmucol aj acc je super - ale treba pocitat s tym ze telo sa bude zbavovat hlienov intenzivnym kaslom. Tiez je vyborny ambrobene alebo erdomed. Ale aj inhalovanie ambrobenu.

andreatytler
24. okt 2020

@mili7 Ak pije mlieko, tak vysadit.

brendaa
24. okt 2020

@mili7 treba zistiť pricinu zatekanie hlienov, castokrat su z nosa, moze to byt aj alergia. Skúsiť volne dostupne antihamistikum po porade s lekarom. Trorba zvýšeného hlienu vzdy ma príčinu.
Vela tekutin pit, bylinkove caje su super aj calcium doplnit. Zo sirupov skor sinupret, stopkasel, hedelix. Urcite nie učinnejsie, co su uz na vlastne aj priedusky urcene.

mili7
autor
24. okt 2020

@andreatytler Mlieko nepije, ale jedava syry a jogurty. Sice nie vo velkom mnozstve, alebuz som mu hovorila, nech to skusi prestat jest na isty cas, a uvidi, ci sa to zlepsi

mili7
autor
24. okt 2020

@brendaa Vidis, mas pravdu. Kludne to moze byt aj alergia. Viac chrchle a pokasliava, ako nahle sa ochladi. No on po doktoroch chodit nebude. Je ako male dieta 😟

bagre
24. okt 2020

@mili7 Ak to je alergia, malo by nastať aspoň čiastočné zlepšenie po nasadení antihistaminík /zodac/. Ďalšia vec môže byť problém v nose, ale to by musel posúdiť otorynolaryngológ /mám rovnaký problém, a príčina je krivá prepážka v nose, zhrubnutá sliznica a s tým súvisiaca veľká tvorba hlienov/

andreatytler
24. okt 2020

@mili7 Tie mliecne vyrobky by mali byt OK ale Ja by som tiez skusila vynechat a zistit ci sa nieco napravi.
Odkedy to uz takto ma? Skus porozmyslat ci sa nieco nezmenilo v case ked mu to zacalo. Tiez myslim ze to je rekcia tela na nieco.

mili7
autor
24. okt 2020

@andreatytler Uz to ma nejaky ten rok. Zakazdym sa mu to zhorsi, ako nahle sa vonku ochladi, preto mi potom napadla alergia, ked to spomenula
@brendaa

stanulienkat
24. okt 2020

@andreatytler
@mili7 mlieko nezahlienuje. Je to uz sto krat lekarsky dokazane.

mili7
autor
24. okt 2020

@stanulienkat Mne je jedno, ci to je lekarsky dokazane. Malej som nikdy pocas choroby nemohla davat mlieko ani joguty, ci kase, lebo to bolo este horsie. Dokonca ked mi prvykrat v roku bola velmi chora, ze z hlienov vracala, sama doktorka na pohotobosti mi povedala, ze mame vtedy vynechat mliecne.

matildam
24. okt 2020

@mili7 Mne vždy pomohlo kloktanie akéhokoľvek voľnopredajného sirupu v kombinácii s kloktaním slanej vody (vlažnej), aspoň 2-3x denne.

brendaa
24. okt 2020

@mili7 ano v chorobe sa odporúča mlieko vynechat. No to neznaena ze zahlienuje, je to mytus. Tiez som pri chorobach deti mlieko vynechala.

alfged
25. okt 2020

@mili7 Alergia môže byť, ale na mlieko určite nie. Moja mamka to má rovnako, a zistili jej alergiu na chlad. Na odhlienenie je výborny N-acetylcysteín, čo je účinná látka solmucolu. Dostať ho na eshopoch so športovou výživou v čistej forme a môže sa užívať dlhodobo. Ale toto sú len také dohady, vyšetrenie u dr. by povedalo viac.

andreatytler
25. okt 2020

@stanulienkat Dakujem za informaciu.

marca12
25. okt 2020

@mili7 ja odkedy som prestala uplne jest jogurty,nie som zahlienena. Mlieka sa neviem vzdat,to si obcas dam.

elalala
12. jún 2024

@mili7 ahoj, prosím bola to nakoniec alergia alebo nie? 🙂

mili7
autor
13. jún 2024

@elalala Ahoj. To Ti neviem povedať. Nikdy sa nevzdal mliečnych výrobkov a k lekárovi nešiel. Keďže aj dosť chrápe, môže to mať možno aj s tou prepážkou v nose, alebo niečím iným v nose, ako bolo aj hore spomenuté.