Čo pomáha proti nafukovaniu?

patrissaa
1. júl 2022

Extrémne som každý deň nafúknuta niečo nato nejaké tabletky okrem espumisanu tie mi nepomáhajú 😂

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maialeo
1. júl 2022

Živočíšne uhlie a máš po probléme.

patrissaa
autor
1. júl 2022

@boldo87 môže byť že to je nejakým jedlom mam to každý boží deň

zuzka0605
1. júl 2022

@patrissaa moze byt aj mliekom, vacsina ludi ho tazsie travi, problem byva aj psenica, ale aj vela zeleniny, ovocia, hlavne suroveho.tiez odporucam zivoc. uhlie.

simsalabim
1. júl 2022

@patrissaa treba ist na gastro. U mna to sposobovalo SIBO. Tiez dennodenne nafuknuta, lieky nezaberali.

perdita11
1. júl 2022

@patrissaa degassin

maialeo
1. júl 2022

@patrissaa mňa nafukovalo a zistili mi cysty v crevách

alureb
1. júl 2022

@simsalabim Mne to tiež povedal lekár, ale čo stým už nikto🤷‍♀️ ako to riešiš ty?

tajik
1. júl 2022

@patrissaa probiotika

anjelicek26
1. júl 2022

Prve urcite mlieko von, cukor zredukovat na absolutne minimum, zdvojnasobit pitie vody a tie probiotika poctivo a dlhodobo...

simsalabim
1. júl 2022

@alureb dal mi antibiotika - zabrali okamzite a 6 tyzdnov som podla odporucani dodrziavala Fodmap dietu. Po douzivani atb som uzivala tyzden S.boulardi - vraj klucove probiotikum a v beznych nebyva, potom som pridala bezne probiotika. Zatial ok, no viem, ze sa to zvykne vracat.

mirkava
1. júl 2022

@patrissaa budeš mat na niečo intoleranciu. Lepok , kaktoza...

alureb
1. júl 2022

@simsalabim no mala by som to zvážiť teda aj ja...už som na nervy, neviem natrafiť na lekára co by sa mi normálne vyjadril k tomu...vdaka

nwnw
1. júl 2022

@patrissaa floraliv flasticky a pestrec mariansky. Jest vela zeleniny, vlakniny, sladkosti a muku obmedzit.

simsalabim
1. júl 2022

@alureb tebe gastroenterolog nenavrhol liecbu??? Za seba musim povedat, ze po 2. davke atb nafukovanie uplne zmizlo.

alureb
1. júl 2022

@simsalabim nič vôbec 😐

simsalabim
1. júl 2022

@alureb tak to je divne.

alureb
1. júl 2022

@simsalabim cele divne s nou, nechcem ju ospravedlňovať, ale je zjavne prepracovaná, tak som to nebrala osobne, ale profesionalne to nebolo. Uvidím keď pôjdem na kontrolu, keď sa prístup u nej nezmení, tak zmením ja ju 🤷‍♀️ co uz...

simsalabim
1. júl 2022

@alureb mam pocit, ze niektorym lekarom treba nadiktovat, co maju predpisat. Mne po po vysoko pozitivnom teste hned predpisal lieky. Ja som mala Normix 3x2tbl denne a dostala som brozuru o SIBO a Fodmap diete. Toto si ale vies aj vygooglit.

alureb
1. júl 2022

@simsalabim asi máš pravdu, žiaľ...no ďakujem ti za info