Extrémne som každý deň nafúknuta niečo nato nejaké tabletky okrem espumisanu tie mi nepomáhajú 😂
Živočíšne uhlie a máš po probléme.
@patrissaa treba ist na gastro. U mna to sposobovalo SIBO. Tiez dennodenne nafuknuta, lieky nezaberali.
@simsalabim Mne to tiež povedal lekár, ale čo stým už nikto🤷♀️ ako to riešiš ty?
Prve urcite mlieko von, cukor zredukovat na absolutne minimum, zdvojnasobit pitie vody a tie probiotika poctivo a dlhodobo...
@alureb dal mi antibiotika - zabrali okamzite a 6 tyzdnov som podla odporucani dodrziavala Fodmap dietu. Po douzivani atb som uzivala tyzden S.boulardi - vraj klucove probiotikum a v beznych nebyva, potom som pridala bezne probiotika. Zatial ok, no viem, ze sa to zvykne vracat.
@simsalabim no mala by som to zvážiť teda aj ja...už som na nervy, neviem natrafiť na lekára co by sa mi normálne vyjadril k tomu...vdaka
@alureb tebe gastroenterolog nenavrhol liecbu??? Za seba musim povedat, ze po 2. davke atb nafukovanie uplne zmizlo.
@simsalabim nič vôbec 😐
@alureb tak to je divne.
@simsalabim cele divne s nou, nechcem ju ospravedlňovať, ale je zjavne prepracovaná, tak som to nebrala osobne, ale profesionalne to nebolo. Uvidím keď pôjdem na kontrolu, keď sa prístup u nej nezmení, tak zmením ja ju 🤷♀️ co uz...
@alureb mam pocit, ze niektorym lekarom treba nadiktovat, co maju predpisat. Mne po po vysoko pozitivnom teste hned predpisal lieky. Ja som mala Normix 3x2tbl denne a dostala som brozuru o SIBO a Fodmap diete. Toto si ale vies aj vygooglit.
@simsalabim asi máš pravdu, žiaľ...no ďakujem ti za info