Baby mávam neskutočne migrény. Co na to pomáha ? Ide mi hlavu roztrhat.
@betuska81 ďakujem. Si zlata. A zevraj pomáha aj káva s citrónom. Tak nech kamoska vyskúša. Ja tiez skúsim 🙂.
@chiaramonika nie je začo, rada som pomohla. A i vitaminy c a odstatá čistá voda, mierne studená zaberá mne. V každom pripade ti držim palčeky🙂
@chiaramonika ja som tiez migrenicka. Zachvaty mavam aj 3x do mesiaca a trvaju aj 3-4 dni. Ked "zachytim " zachvat na zaciatku, tak mi dost casto pomoze masaz cela, spankov a zatylku tamponom namocenym do alpy. Ked uz sa zachvat "rozbehne". Potom mi pomoze len imigranova injekcia, alebo konska davka brufenu (ten zasa dost skodi zaludku). Pri reflexnej masazi chodidiel hlave prinalezia palce na nohach - niekomu pomoze intenzivna masaz palcov na nohach. Preventivne pomoze, ak sa vyhybate potravinam, ktore spustaju zachvaty (u mna je to cokolada a horcica) Boli ste u neurologa? Len on totiz dokaze migrenu spolahlivo diagnostikovat. Nie kazda bolest hlavy (hoci aj velmi intenzivna) nemusi byt migrena. Myslim, ze najviac pre seba urobite, ked sa nechate vysetrit v neurologickej ambulancii - budete vediet na com ste. Drzim palce a vela zdravia!
@betuska81
@martavrazbova ďakujem. Verím ze pomôže.
@chiaramonika treba vypozorovat, odcoho sa migrena odvija, velmi casto suvisi s chrbticou a zlym drzanim tela, mne nikdy ibuprofen nezabral na migrenu, odkedy som navstivila neurologa, spravne drzanie tela, cvicenie, psychicka pohoda, dostatok cesrtvej zeleniny a zdrava strava, mam migreny skutocne iba po vynimocnej psychickej zatazi... Dovtedy som mala 1-2x tazke migreny obcas aj so zvracanim mesacne.
@sirinka dodnes sa vobec nevie, co je pricinou migreny. Vedci si myslia, ze ide vraj o "chemiu v hlave" - toto ale tiez nie je dokazane. Bolesti hlavy vo vseobecnosti mozu suvisiet s chrbticou, s travenim, zivotospravou. Migrena je vsak skutocne cosi ine a priama suvislost s chrbticou, ci drzanim tela, nikdy dokazana nebola. Kedze mavam naozaj tazke zachvaty a dost casto, mam prestudovane vsetko, co sa precitat dalo a preto viem, ze to, co som napisala je pravda. Bavila som sa o tom aj s mojim neurologom - profesorom Traubnerom a ten mi toto konstatovanie potvrdil. Pravdou ale je, ze vsetko, co si dokazeme nahovorit, ze funguje, tak fungovat bude - placebo je maly zazrak!
@martavrazbova castokrat ludia bolest hlavy nazyvaju migrenou, napriek tomu, ze nejde o skutocnu migrenu....preto pisem, ze treba si vypozorovat, kedy migrenozne zachvaty prichadzaju najcastejsie. Tym si mozeme celkom dobre pomoct castokrat ja bez liekov. Uprava zivotospravy. Mne na bolesti zaberal frovamen, ibuprofen a podobne bezne dostupne analgetika nemali ziadny ucinok....zavidela som vsetkym, ktorym stacil paralen ci ibuprofen, aj ked ani uzivanie prilis velkych davok tychto liekov nie je nic pozitivne.
@chiaramonika ahoj.moj manzel ma migreny.zabera mu ibalgin a klud na lozku a este tmu.Vacsinou to ma so stresou. 🙂
Ano , pri bolestiach hlavy mozu pomoct analgetika, ale i zmena stravovacich navykov, pripadne pohybove aktivity. S migrenami je to zlozitejsie, Ja som brala viacere antimigrenika (Maxalt, Relapax, Cinie, Zomog, Rosemig, Imigran v tabletach) - hladali sme to, co zaberie, ale bez efektu. Pomahaju len imigranove injekcie - ucinok nastupuje velmi rychlo. Ja mam take svoje "obranne postupy". Velmi casto "pracujem" s autosugesciou. Mavam take bolesti, ze by som si najradsej hlavu odtrhla a zahodila. Tak si nahovorim, ze bolest ustupi, ked sa ponatieram alpou, alebo ked sa napijem vlaznej vody... a div sa svete - casto sa skutocne zmierni aspon do tej miery, ze som schopna "fungovat".
Ahojte aj ja mavam migreny minimalne raz tyzdenne. Tento tyzden 3dni po sebe, davam si quaralen... mbe skodi kava, sladke, dokonca aj voda cista mozem len mineralky jemne sytene... neviem co dalej lebo doping tabletkivej forme urcite nie je zdravy... pri malych detoch po dr. Sa dost tazko beha...
@martavrazbova ako to robis? Tu sugesciu? Mne trosku zmierni bolest ked sa totalne uvolnim, zacnem zhlboka dychat a privriem oci- teda nemusim zaostrovat na nic.. Ale opat sa vrati ked zacnemnormalne fungovat ☹
@sirinka ano to uvolnenie a hlboke dychanie,a potom v tom klude si hovorit,ako to uz prechadza..
To su dlhe roky treningu - mne migrenu diagnostikovali pred 20-timi rokmi a tie zachavty su skutocne take, ze neurolog si mysli, ze by som pocas nich mala byt na PN-ke. Ale viete si predstavit - zostavat doma 3-4 x do mesiaca? Ta bezmocnost a zufalstvo mi vzdy pomoze, aby som si vsugerovala, ze prave toto, alebo hento mi pomoze. Bola som dokonca u liecitela, ten so mnou cosi porobil ("caroval" s akymsi nilskym krizom) a potom som mala asi rok pokoj. Po roku prisli problemy a stres a migreny sa vratili v takej intenzite, ze som nechapala. No - co uz? Kazdy si nesieme svoj kriz
PS
kolegyni pomohla akupunktura. Nie ze by nemala zachvaty, ale su menj caste a len ako normalna bolest hlavy - teda zvladatelne.
@chiaramonika , ahoj ak mavas migreny, skus tabletky bez predpisu Migralgin su volnopredajne ak ti nepomozu tak chod zaneurologom na vysetrenie, mne velmi pomahali ergotaminove cipky dokonca aj v tehotenstve som musela obcas vziat a vsetko je ok.
Panadol rapid, ale v tabletkach, lebo zo sumiveho panadoli mi bolo este horsie, kedze pri migrenach aj vraciam x krat za sebou.
Potom mi pomaha tma , ticho... A studeny obklad na hlavu.
Na telo mi je vzdy zima, tak sa drkocem pod paplonom ale ten obklad robi svoje.
Rl
@chiaramonika ahoj, moja známa ma tiež tento problém. Ibalgin zaberá, ale nie je zdravę sa dopovať tabletami. Pomáha, keď si budeš ukazovákmi min. 10 minút masírovať spánky. Ale určite sa choď poradiť s lekárkou/lekárom . Dúfam, že som ti aspoň malú radu dala🙂