Čo pomáha proti hnačke?

natal12
11. apr 2013

Ahojte. prosím čo pomáha na hnačku?? ☹ dnes som vstala a nesmierne ma rozbololelo brucho a hned som utekala na záchod, a potom za 5 minút zas ☹ a neviem z čoho to je , ved som nič pokazené včera nezjedla 😒

zanetamatej
11. apr 2013

Ahoj, mozno nejaké lieky v ktorých ale nemám prehľad, ale z kuchyne pomáhajú banány, čučoriedky, horká čokoláda, vynechať mlieko,mliečne výrobky,kávu. Ďeťom zaberá ryžový alebo mrkvový odvar. Možno si zjedla niečo pikantné

natal12
autor
11. apr 2013

@zanetamatej ahoj, lieky nechcem, ale pikantné som včera nič nezjedla a práveže večer som pila mlieko 😒 ale inak dakujem 🙂

maria_mathis
11. apr 2013

Niekedy sa to stava, zla konstelacia a clovek sa potom cuduje. Mne sa to stalo nedavno. Tiez nic take som nejedla, rano som vstala pekne vyspata a zrazu krce a bum!! Som myslela, ze asi umrem!!! A preslo mi to ale hned... Banan, cisty jablkovy juice!!!! Vela vody.. 🙂))

natal12
autor
11. apr 2013

@maria_mathis ako ja hnačky nemávam vobec a toto ma prekvapilo..no uz nejako to preslo aspon dúfam 🙂 a co to je konstelacia ??

saska.t
11. apr 2013

@natal12 konstelacia-rozpolozenie (hovorovo-zla konstelacia hviezd) v nespravny cas na nespravnom mieste,nespravna kombinacia atd. 😉

natal12
autor
11. apr 2013

@saska.t aha dakujem za vysvetlenie 😅

natal12
autor
11. apr 2013

@maria_mathis
@zanetamatej ja to kaslem a zas ☹ ved ked pojdem prec ma porazi.. a ja som si este na ranajky spravila omeletu .do riti!!! .. a co ma jest ked ma prehána??

maja099
11. apr 2013

Sucháre a čierny čaj. A určite by som si dala aspoň Smectu či čierne uhlie, alebo aj niečo iné - lebo takto môžeš ostať na záchode aj celý deň.

ervenka
11. apr 2013

@natal12 kup si cucoriedky, horku cokoladu- ale kvalitnu. Moja mama naklada cucoriedky do cukru- mame potom zasoby na zimu. Dietuj, ziadne vysmazane, mliecne vyrobky, vela tekutin a lahko jest.

natal12
autor
11. apr 2013

@maja099
@ervenka dakujem za rady budem museit jeden den dietovat 😒

nanyka
12. apr 2013

hnačkou sa telo zbavuje niečoho, čo mu nerobí dobre, je to prirodzený proces a v začiatkoch sa to nemá zastavovať liekmi alebo inými preparátmi...
jedine,ak by to trvalo dlhšie - viac ako 3 dni, tak hľadať príčinu, či nejde o niečo vážnejšie, je potrebné vyšetrenie..
nezabúdať veľa piť, podporí sa tým čistiaci proces a doplnia sa stratené tekutiny 😉

13betina13
12. apr 2013

Daj si LINEX - kapsulky na úpravu črevnej flóry. Ja ich používam pre seba aj pre deti, zatiaľ nám vždy pomohli. 🙂

natal12
autor
12. apr 2013

babeny dakujem za rady ale uz ma to preslo chvalabohu 🙂

13betina13
12. apr 2013

🙂 tak to sme radi 🙂

beethoven
14. apr 2013

ahoj, hovori sa, ze proti hnacke je najlepsia skorica. Preto mozes skusit pit cierny caj so skoricou. Ta zastavuje hnacku a posobi antibioticky. Odporuca sa tiez vypit kavovu lyzicku octu, ktory rovnako posobi antibioticky. Okrem toho by si mala pit vela tekutin, nie bublinkovych, skor nesladene caje, stavu z cucoriedok a ribezli, salviu. Z jediel zemiaky, banany, a prirodnu ryza. Posielam ti aj jeden clanok, kde mas recept na polievku proti hnacke a jeden na obnovenie crevnej flory, pozri tu http://najmama.aktuality.sk/clanok/228569/hnacka/

melana
15. apr 2013

ja na hnacku pouzivam oreganovy olej,sktorym som velmi spokona

matozazzo
15. apr 2013

ryzovy odvar alebo sucha ryza, banan, cierne uhlie, mojej mamke zabera okamzite Endiex, ale nesmu tehotne a kojacie zeny... Moze ist o crevnu chripku, vela pi, castejsie a po menej, aby si "nelietala" na zachod stale 🙂 precistis sa a bude OK. Hranceny chlieb (v hriankovaci), piskoty... trosku dieta

nika39
21. jún 2016

Dobre ranko ,dnes o 4 rano som sa zobudila na hnacku ,vzala som uhlie a endiaron,mate este nieco co by pomohlo ? A este som sa chcela spytat ci je dobre pouzivat studeny obklad ,uterak na brucho ?

maslenka47
21. jún 2016

@nika39 to si sa nam prisla pochvalit, alebo si pri tej hnacke vylucila aj obsach hlavy, ze si nevies precitat tie prispevky vyssie? Sorry, ale za niektore otazky by som ludom brala obciansky preukaz :/

Je tam toho, dieta a pockat kym prejde. A podla moznosti sa netrepat medzi ludi, pretoze hnacky mozu byt aj prudko infekcne. Ak neprejde po uprave stravy za par dni, tak smer lekar. Google rulez :x

laura0
21. jún 2016

@nika39 vlmi dobry je Reasec tabletky len neviem ci je bez predpisu....

lullucka
26. aug 2016

Ahoj, no hnačku môžeš mať aj zo stresu už sa mi to stalo veľa krát, že som celý deň nejedla a bola som vystresovaná.. Hlavne teraz nepapaj nič mliečne to by ti veľmi nepomohlo ☹ ale napríklad banán pomáha alebo som počula, že niektoré baby používajú aj coca-colu neviem čo je na tom pravdy ešte som to neskúšala 😉 Ja mávam takéto problémy veľmi často a začala som užívať probiotiká, jedny čo mi predpísala pani doktorka, ktoré ale nejako nezabrali a jedny mi odporučila kamarátka tie sú zatiaľ dobré ale nemám ich dlho, tuším sa volajú biopron forte, dávam ich aj synovi a zatiaľ sme žiaden takýto problém nemali. 😝 klop klop nezarieknuť. 😅 🤐

kmk11
26. aug 2016

nastruhaj si jablko spolu so supkou a potom ho pomaly jedz - ako by si cmulala tabletku 🙂 jablko obsahuje okrem ineho pektin, ktory sa z nastruhaneho jablka lahsie uvolnuje a viaze na seba neplechu z traviaceho traktu

gydy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz