Ahojte od dnes doobedia mi je neskutocne zle,od poobedia vraciam,zimnica,aj na wc som bola,aj teplota ide hore.
Poradte co na zaludok :'( ked sa z postele postavim,sadnem hned ma napina vracanie a toci hlava na odpadnutie :'(
Este kojim,maly mal 18 mes teraz,hlavne v noci kojim,idu mu ocne zuby:-/,dakujem.
pripadne este varene/pecene zemiaky neposolene....suchy chlieb...
a hlavne vela vela pi....lebo ta teplota ide z toho hore...bacha na to, lebo inak pridu infuzky na zavodnenie...a to by si asi nechcela..
drzim palceky..
ahoj,alebo vyskúšaj kvasinkové tabletky,dostaneš v lekárni.
budissku so sirupom, jest netreba nic, keby aj to islo von, tak 1/2 dithiadenu roztlacit, zmiesat na lyzicke s praskovym cukrom a kvapkou vody, toto opakovat po hodine, ukludni to zaludok
hlavne sa neodvodnit...
v lekarni je volnopredajny Kulisek - rozmiesas vo vode a je to ako infuzia, ale pije sa to po malych duskoch - doplnas tym mineraly
tak isto mineralky - vysokomineralizovane
na zastavenie zvracania a napinania Torecan - ten je uz ale asi na predpis, alebo ak si zavolas vyjadzovu pohotovost, tak ti ho pichnu
ak ta napina aj z jedla, radsej nejedz, ak aj vzdy ked sa napijes, pripadne to hned ide z teba von, tak radsej si zavolaj na pohotovost (neviem odkial si), maju aj lekarov, ktori robia vyjazdy, nech ti pichnu Torecan a daju infuzie, nech sa poc as noci neodvodnis uplne
Mojmu muzovi tiez pomaha coca-cola. Inokedy ju nepijemé ale ak mu je zle, tak toto jedine. Skusali sme aj smectu aj svedske horke, ale to nezabralo. Dva razy toto leto mal upal a vzdy zabrala coca-cola.
aj na pohotovosti odporucaju coca colu, ale musi byt vybublinkovana. po lyzickach. jedna lyzicka, zo 3-5 min. pauza, potom 2 lyzicky, 3. nie vela naraz, lebo vyvratis ihned. obcas prestriedat s ciernym cajom, tiez len po lyzickach alebo duskoch, aby si nebola dehydrovana. a nejedz teraz nic, lebo si iba viac rozdrazdis zaludok.
je aj jeden liek na upokojenie zaludka, costi, ale to sa dava hned v zaciatkoch vracania, potom uz nezaberie.
colu piť po lyžičkách, slané tyčinky, odskúšané a na hnačku tiež odskúšané a sú perfektné tablety IMODIUM, zaberá veľmi rýchlo + po odznení problémov probiotiká čo najdlhšie
Želám ti rýchle uzdravenie!
A inak ak to nema nejaku konkretnu pricinu (prejedenié zjedenie niecoho pokazeneho a pod.) ja by som radsej i tu pohotovost volala.
Tak polezkat a nech to skoro pominie🙂
Nam na pohotovosti raz dali 'kinedril' klasicky co sa dava aj pri nevolnosti pri cestovani,a pomohlo🙂
@dzudka Ahoj 🙂 , evidentne máš črevnú chrípku, resp. virózu, počula som, že je práve " v kurze". HYLAC FORTE- kvapky s črevnými eubiotikami / klas.baktérie/ ti jednoznačne pomôžu. Môžu sa užívať aj v tehotenstve a pri dojčení. Mám to rokmi overené, na sebe, deťoch a blízkych. Chuťovo je to dosť kyslé, asi ako citrón, ale perfektný účinok. Ja si dávam na začiatku 3x45kvapiek, ale presné dávkovanie je samozrejme na letáku v lekárni. Už po prvom užití ti začne poriadne "grúliť" v bruchu, ale to je len dobre. Dieta je samozrejmosťou a do troch dní si ok. Prajem skoré uzdravenie 😉 😉 😉
pri žalúdočných problémoch sa mi osvedčil aj zázvorový čaj po veľmi malých dúškoch
ja ho v podstate pijem každý deň a veru dobré dva roky ma črevná viróza obišla aj napriek tomu, že všade okolo mňa vystrája nielen v práci, ale aj doma
súhlasím s hylac forte..tieto kvapky doma nesmú chýbať a zaužívala som ich užitie po každej návšteve verejných bazénov - hneď po príchode domov šup jedna lyžica
Syn mal v pondelok zaludocnu virozu, cely den vracal aj noc predtym. Vcera a uz dnes nevracia, ale stale este nechce nejako jest a neviem, co by mohol. Neviete mi poradit, ake dietne jedlo by som mu mala uvarit? Nic ma nenapada.
original coca cola ,alebo kofola popijat po duskoch,a jest slane tycinky 🙂