Čo pomáha pri silnej migréne?

19. apr 2022

Ahojte baby. Neviem či to sem patrí ale už neviem čo by mi pomohlo. Začala sa u mňa prejavovať migréna. Prvá začala 8.4, a to stredne silnou bolesťou hlavy, tiež som aj vracala 1x a bolo to bez Aury. Predtým som migrény nemavala. Pomohlo mi dať si pšeničné pivo. Druha migréna bola včera ale o dosť silnejšia, 3x vracanie v priebehu hodiny. Pomohla mi coca cola a citrónove pivo. Je možné že spúšťač môžu byť aj potraviny ibaže od 3roch rokov sa liečim na Epilepsiu či náhodou spúšťač není hlavne to.Chodim každého polroka na EEG a kontroly a doktorka vždy povie že výsledky EEG sú primerané môjmu zdravotnému stavu. U nás v rodine mala dlho moja mama migrény hneď po pôrode čo mi spomínala. Budem písať mojej neurologičke len ma zaujíma čo pomáha vám.

patus_2
19. apr 2022

Tak vo fáze keď už migréna príde, tak pomôže iba dať si čím skôr liek od bolesti, vypiť čo najviac vody s citrónom, (aj keď veľakrát sa ani tá voda neudrží). Niekedy mi pomôže glukóza, tma, ticho, studený obklad na hlavu a trochu himalajskej soli. A hlavne snažiť sa zaspat. A tak vo všeobecnosti sa snažiť vyhýbať spúšťačom, napr. Sladké, junk food, alkohol, stres, cigarety, emočne vypätie, nepravidelná strava, zly pitný režim atď.

juliavolna
19. apr 2022

Zaspat , tmava miestnosť , 2 litre vody + liek

ailiba
19. apr 2022

Mne bohuzial nic nepomahalo... Mala som to presne 24 hodin a musela to vydrzat. Najviac pomaha oddych, liek, tma...ak sa da. Mne pomohol olej Sancha Inchi... Odkedy ho beriem, migrenu som nemala... Vyskusaj. Bola som velmi prekvapena. Ale ja viem, co mi ju spustalo... Ale to, ze mi pomôže ten olej by som nepovedala.
Snad ta to cim skor prejde... Je to veeelmi neprijemne.

autor
20. apr 2022

Najhoršie bolo to zvracanie 3x v priebehu hodiny a to som okrem coly a citronoveho piva neudržala nič v sebe. Až na sucháre. Neviem čo je na tom pravdy ale na Google je skoro všade písané že treba na sebe odskúšať čo spôsobuje migrénu či konkrétna potravina alebo nejaký nápoj. Veľa aj stres robí čítam.