Čo pomáha pri bolesti obličiek?

miluska8886
9. feb 2014

mam bolesti od vcera a idem sa zblaznit a neviem co si kupit

luba28
9. feb 2014

cierne pivo,....Urinal,urologicky caj,...susene brusnice,....

anina929
9. feb 2014

mna mordovali tyzden a tiez mi starka poradila pivo co mi aj zabralo kedze cisti oblicky a najlepsie su originaly STARO PRAMEN

chokma
9. feb 2014

ak sa pytas na bolest, tak v nemocnici mi davali klasicky Novalgin. doma ma vsak nikdy pri ladvinach nenapadlo davat si liek proti bolesti, kedze ladviny musia vsetko prepumpovat. v nemocnici s tym nemali problem. co sa ostatneho tyka, tak hlavne pi vela tekutin, ci uz urologicky caj, to pivo alebo cokolvek ine, nech sa ti vsetko dobre vyplachne a skutocne maj kludovy rezim, nebehaj po dome a lez v teple.

az teraz som si vsimla, ze si tehotna, tak ten novalgin beriem spat....

ivuska6
9. feb 2014

mna boleli ladviny dva mesiace pred porodom dostala som 40 teplotu a lezala som v nemocnici a to uz len zato ze som bola tehotna skor by som sla na tvojom mieste asi k doktorovi

katy2
9. feb 2014

ja som sa kvoli oblickovemu zachvatu po dvoch dnoch vratila z dovolenky pri mori... vyskusaj si dat na chrbat horucu sprchu - taku teplu ako znesies... ulavi sa ti a zajtra smer urologia... nehazarduj s tym, nie je to sranda... a tie bolesti doverne poznam a neprajem ani najvacsiemu nepriatelovi... skriabala som sa po stene a este aj zvracala... skus tu sprchu a fakt utekaj k lekarovi....

bubulka722
9. feb 2014

Pred rokom som mala obličkové koliky kvôli kameňom. Plánované rozbíjanie kameňov sa nekonalo, rozpustili sa mi po 2 týždňoch pitia bylinkových čajov a citrónovej vody. Teraz po roku ma raz začas začnú bolieť, tak si navarím čaj z vresu a je po bolesti. Je to overené a vyskúšané. Kúpiš ho v každej čajovni. Je to na obličky ozajstný zázrak, prečisťuje a dezinfikuje ich. Popri tom zabezpeč dostatok čistej vody počas dňa aby sa obličky čím skôr vyčistili. Pivo bol starý dobrý osvedčený recept v časoch kedy bolo pivo pivom... 😉

mirkapsnupydog
9. feb 2014

Jednoznačne lekár, prešla som si " krásny" zápal obličiek... Uz nikdy viac ☹

victoriab
9. feb 2014

uf, zažila som to! začína to "nevinne" obyčajnou bolesťou, ktorá, keď nepôjdeš k urológovi, sa zmení na neskutočnú bolesť, 4 noci som nespala, teploty 39, triaška, zimnica, nevládala som ani chodiť, bolesť pri močení, proste všetko, myslela som, že už aj u lekára v čakárni odpadnem, nevládala som ani sedieť, doktor ma zbadal, vyšetril, vynadal, kde som toľko bola a obratom volal do nemocnice, že tam ide nový pacient so zápalom obličky... takže ja radím: okamžite k urológovi!

olivova
9. feb 2014

brusnicova stava. Ak nemas, zaliat brusnicovy kompot horucou vodou a pit. Vela, vela, vela. Ale ak bolia velmi, asi by som tiez zasla k lekarovi a toto by bol len doplnok.

zita19
9. feb 2014

DOKTOR!!! Aj ten na pohotovosti, ked je to akutne.

vepaga
9. feb 2014

to poznám, mávam pravidelne. Nefrologička mi kázala kúpiť kvapky ROWATINEX, sú protivné, dokonca z nich niekoho napína ale zaberajú. Tablety cys-kontrol. A čaje - hlavné vŕbovkový, treba ho piť teplý, lebo je dosť nechutný. Žiadne sedavé a horúce kúpele. Na obličky len suché teplo (deku alebo nejaký nahriatý uterák).Keď sa ti nezdá, že sa zlepšuješ, šup na vyšetrenie.

erickam
9. feb 2014

ach držím palce mňa to chytilo 28 týždni tehu, pomohla len hospitalizácia a liečba v nemocnici, určite by som obličky nepodcenila, nakolko sa z toho môže hoc čo pri zanedbaní vyvinúť, neber to prosím ako strašenie, len nezanedbaj to prosím, držím palce

lucia20
9. feb 2014

jednoznacne urologicky caj. brusnice a zlatobyl....

mimi1711
6. mar 2014

ahoj. ja mam toto iste dva tyzdne som lezaala v nemocnnici na zilovych antibiotikach a infuziach...ako tak to zabralo...teraz ma poslali na urologiu s tym že mi tam vraj daju daku hadicku a vystuzia mi priechod k oblicke...mam z toho velmi velke obavy kedže to robia od spodu cez moc. mechur bez umrtvenia bez vsetkeho... ☹

mamazem
21. mar 2014

Na regeneráciu obličiek Renol, prípadne sú aj špeciálne namiešané čaje a tinktúry. Dávkovanie spočiatku nižšie, aby ste si nevyvolali obličkový záchvat. - je to na zlepšenie stavu celkovo, nie na akútny zápal. Prírodné prípravky nájdete u nás na mamazem.sk v sekcii Podľa chorôb.

sono2
21. mar 2014

To nemyslíš vážne, že v takomto stave sa tu chceš liečiť babskymi receptmi! A ešte tehotná. Vieš aký je toto vážny stav? A obličky len tak zo dňa na deň nebolia takže by som už dlhšie nečakala a smer doktor. Veď je normálny pracovný deň.

tinusicka
12. jan 2015

Ahojte. U mna sa tiez prejavili bolesti v oblasti obliciek. Dnes som navstivila doktorku,a nic. Odniesla som jej aj moc a je vporiadku. Ale strasne ma bolia v krizoch,pravda ze iba ked stlacam. Doktorka povedala ze to nie su oblicky,dala mi prasky Flector,no uvidime. Podlamna su to uz oblicky ☹ Uvidime o tyzden,dufam ze fakt iba prechladnutie v krizoch.

vlastatokolyova
19. aug 2016

Ahojte,ja mam strašne velke bolesti v chrbte a ladviny,Až ma tam picha a v piatok už nikto neordinuje.Môžete mi poradiť čo si mam dať na zmiernenie bolesti?lebo ta bolesť je strašna

andrea_robko
19. aug 2016

@vlastatokolyova
Ja akurat prežívam to iste .. zapal obličky a obličkovej panvičky ,beriem antibiotika už druhý deń ale zatial nevidim nijaké zlepšenie .. Dr mi kázala dať si paralen od bolesti aj od teploty ale neviem ,mam pocit ze ta bolesť je horšia este po paralelne

petrao2
19. aug 2016

Mne na bolest obliciek vzdy najlepsie zabrala Nospa mozem len odporucat 👍👍👍👍👍

marcelatje
19. aug 2016

@vlastatokolyova urcite chod na pohotovost. V pripade zapalu obliciek nasadia atb. V takychto pripadoch na oblickach vznikaju pozapalove zmeny - jazvy - v tych miestach sa funkcia obliciek uz nikdy neobnovi. Netreba si znizovat funkcnost obliciek zbytocnim cakanim na ordinacne hodiny.

katrin21
19. aug 2016

ako tehotna sa nepytaj na recepty na bolest , ale utekaj k lekarovi, lebo nelieceny pripadny zapal moze uskodit nie len tebe, ale aj dietatu...

denny_0019
7. apr 2017

Ahojte mam navas otazocku druhy den ma bolia oblicky ...no neviem ci su to oblicky alebo krize...boli ma na boku obe strany neni to ani taka bolest zeby som nemohla vydrzat ani ma to moc neboli ale citim ze to boli..take jemne pichanie alebo ako to nazvat moč mam v poriadku ...aspon podla oka ked idem na wc...neni zapachajuci ani orandzovy a ani nic nestipe ...

gabona1
7. apr 2017

AHoj, poraď sa v lekárni, ja chodievam vždy na rady do dr.max a tam ochotne poradia. Určite existujú nejaké tablety bez predpisu. Alebo potom jedine lekár. Ale v lekárni často poradia veľmi dobre, najskôr vyskúšaj.

erika090
8. feb 2020

Dobrý deň,manžel má v mechuri kameň,ako ho dostať von?Kazali mu len piť!!!

elly23
21. okt 2020

@bubulka722 prosím ta, aké bylinkové čaje si presne pila?

agon1111
22. júl 2024

@vepaga chcem sa spýtať si sledovaná na nefrologii ?

vepaga
23. júl 2024

@agon1111 áno som, chodím raz do roka