Dobrý,chcela by som sa opýtať čo vám pomáhalo na zápal prin.dutin už sa to ťahá vsomnou vyše mesiaca dobrala som 3 antibiotiká ale stále mám strašne zalahnute uši katastrofa ak idem ráno autom potom len fukam nos vkuse zalahnute mala som aj sfarbený sopel bolesť strasna v hlave ani som nemohla hlavu dať dole nic proste spreje do nosa nahrievam soluxom ,morskú soľ dávam ,no neviem už fakt kedy to prejde aj píska mi v ušiach vkuse plný nos a strašný kašeľ
Kedy to už prejde alebo čo vám zabralo
Nedokážem tak fungovať cez deň ,zle mi je slabá som
Ďakujem
Mala som presne toto, čo popisuješ. Nakoniec zastupujúcemu lekárovi napadlo vziať mi krv na zistenie pľúcnych chlamýdií a mykoplaziem (moja Dr ma nechcela nijako liečiť, keďže som bola tehotná). Výsledok som mala pozitívny na oboje a ako prvé mi ustúpili práve tie dutiny, kašeľ bol ešte dlho ale už po pár dňoch na atb som konečne vedela dýchať. Netvrdím, že to je aj tvoj prípad, ja len, že akoby som čítala o sebe spred pár mesiacov 🙂
@mima172 brala mi obvodná pred mesiacom krv a výter ,keď som ešte len nachladena bolaeste to nebolo také hrozne tak mala som len zlý výter v nose bacil zlatý stafylokoka dala prvé antibiotika a ,keď už mi prišli tie príznaky na zápal prn dutín dala mi ďalšie antibiotíka ale stále neprechadzalo poslala ma ku krčnej/nosnej tak vysiela ,že som dosť zahlienena dala ďalšie antibiotíka videlo sa,že dobre asi 2 dní mi bolo azrazu chrípka prišla bolesť hrdla a znova zalahnutie na uši a celý ten kolobeh už som fakt zúfalá
@anicka2626 ešte aj nosná mi brala krv aj vyter pred4 dňami tak som zvedavá ešte sa neozvala tak snáď bude všetko dobré len aby zase to už prešlo
@anicka2626 A vraveli ti, ze berú krv aj na tieto potvorky? Velmi dobre rozumiem tvojmu zúfalstvu, ja som ochorela na začiatku novembra 2022 a dobre mi bolo až niekedy od polovice januára 23.
@anicka2626 Ja mam dobre skusenosti so Sinupretom a Aerinaze. Aerinaze je ale len na predpis a u mna mal aj nie velmi prijemne vedlajsie ucinky (napatie a nervozita). Nos a dutiny mi ale pekne odpuchli a povytekali z nich hlieny. Dala som si to 2 dni po sebe a potom uz zacalo byt lepsie.
@anicka2626 pridávam sa aj mne pomohli tabletky Aerinaze alebo Triffed sirup (obe bohužiaľ len na predpis) ...
@anicka2626 mna bolela iba ľavá strana tváre a dutiny som mala chytene, nakoniec že mám teda zápal celustnej dutiny na RTG to bolo vidieť, na ORL doktor mi urobil punkciu dutiny, hnusne to bolo strašné. Tebe to dr nenavrhoval? Na kontrole o dva dni mi to zase chcel spraviť. Ale už som si to nedala, že mám teda dobrat ATB a ďalej už nič, ale necítim sa ešte ok. Keď tam pôjdem zase bude chcieť robiť to prerazanie 😭
@anicka2626 @janinah určite poradí