Čo pomáha na vysssi pulz 100 a viac mám na oximetry 😐
A kedy mas ten pulz vysoky? V klude? Ked mas robene EKG, tak chodis na kardiplogiu, tlak mas ok? Beries nejake lieky? Ja mam napriklad vysoky pulz a tlak z hyperfunkcie stitnej zlazy a kym sa neukludni, nebude ani pulz ok. Na vysoky pulz a tlak sa zvacsa predpisuju beta blokatory, vasocardjn, concor atd...ale to ma riesit internista, kardiolog. PS: Aj stres zvysuje pulz.
Mám to podobné aj s váhou aj s pulzom. Ak máš pulz vysoký aktuálne, tak si daj magnézium, vyloz si nohy, zavri oči, proste relaxuj. Mne pomáha predstaviť si nejaké miesto kde by som chcela byť. Po pár minútach pulz klesne. Avšak musíš pátrať po príčinách, ak sú vyšetrenia v poriadku, tak to môže byť aj zo stresu. Aj z takého podvedomeho stresu, ktorý si neuvedomujeme alebo nechceme uvedomovať. Prajem skoré nájdenie príčiny a veľa zdravia 😊
Tak teraz to môže byť podľa mňa kľudne spôsobené aj tým, že si chorá takže by som sa ešte neplašila. K tomu kardiológovi ale isto treba ísť, nech teda skúsia ešte popátrať čo by to mohlo byť ale teraz je asi ťažko len tak povedať z čoho, lebo tých príčin môže byť fakt milión. Skús si dať do magnézium ako písala patus a nestresovať sa hlavne
@llenka014 a tlak mas aky? Tiez vysoky? Ci nizky?
@janai1 tak jasne, ze riesia vaznejsie veci, ale i pulz je vazna vec.
V klude by mal byt 50-60, ked mas v klude okolo 100 to neni normalne,.... treba ruesit.
@opica_skorica viem no mám aj covid teraz :/
@opica_skorica v norme
@llenka014 najlepsie si kupit riadny tlakomer a merat pravidelne. Urcite kardiologa treba. Ja mam ekg tiez ok, aj echo srdca a nakoniec sa zistilo, ze to mam zo stitnej, znova sa mi spustila hypertyreoza, 5 rokov som mala klud. Mne to spustil porod. Moze to byt aj nasledok ochorenia, vycerpanim organizmu. Este by som si dala aspon b-komplex okrem magnezia a vela bananov kvoli drasliku.
@llenka014 tak skus sa poradit u kardiologicky, ked sa vystrabis z covidu, ze ci by ti pomohol napr. Egilok.
@llenka014 pri uzkosti moze byt vyssi pulz. uzkost je porovnatelna s fyzickou namahou.
pulz nie je nieco konstatne. pulz kolise prave v zavislosti od fyzickej namahy, fyzickeho a aj psychickeho stavu. cize pri namahe stupa, v klude klesa. ak trpime ochorenim, sme vycerpani, tak opat moze stupat. ak mame napr, aj uzkost, opat moze stupat.
pulz sa ma vzdy merat v klude a to tak, ze by sme mali byt v klude aspo 10-15min a to uplne bez pohybu. castou chybou je, ze sa za pohyb nepovazuje aj zmena polohy, napr. ked niekto lezi a posadi sa. prave toto je nahly pohyb, ktory moze sposobit nahlu zmenu tlaku a pulzu.
Oximeter je primárne určený na meranie okysličenia a nie pulzu čiže meraj klasickým tlakomerom.Až máš vnútorný nepokoj, ataky strachu, panickú poruchu aj to sú príčiny vysokeho pulzu, väčšinou po užití liekov typu Lexaurin, Neurol tep klesne.Keď máš EKG v poriadku, tak skôr to bude zo psychiky ako zo srdca.
@llenka014 ja mám tiež vysoký tep, ale mne hneď EKG ukázalo,kde je problém.Síce beriem lieky, ale keď som v strese,nervozna, tak ten tep vyskočí.Po Helexe pekne klesne.Čiže skús riešiť aj túto stránku.Ako farm.laborantka ti radím nemerat pulz oximetrom,ale normálnym tlakomerom na pažu, ani tie na zápästie nemerajú presne.Oximeter na prste už vôbec nie.Riaď sa tým, čo ti ukáže tlakometer.Tieto lacne oximetre ti pulz kvalitne neodmeraju.