Čo pomáha na vyrážky na tvári?

e4fcpgfge7uts
14. aug 2023

Zdravím čo pomáha na vyrážky na tvári niečo overene

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

Dermatolog.

ruzovakrava
14. aug 2023

@e4fcpgfge7uts zistiť si typ pleti a podľa toho sa o ňu starať. A hlavne nečakať zázraky na počkanie a nespoliehať sa na "zázračné" výrobky aké ti tu možno budú niektoré ponúkať 🙂

buberova
14. aug 2023

Vylúčiť mliečne výrobky - mám intoleranciu laktózy

dominikagier
14. aug 2023

mne obyčajné detské mydlo...

tanyan
14. aug 2023

Záleží aké vyrážky a kde na tvári. Pokiaľ nejde o vonkajšiu príčinu (znečistené prostredie), tak je príčina väčšinou vo vnútri tela a samotné ošetrovanie je iba potláčaním vonkajších príznakov. Môže to byť alergia či intolerancia alebo zápal a podobne.
Často sa odporúča vynechať jedlá, ktoré spôsobujú problémy pri trávení a podporiť trávenie probiotikami.
Príliš agresívne ošetrovanie pleti môže vyvolávať ešte intenzívnejšiu reakciu organizmu.

riesska123
14. aug 2023

@tanyan máš veľa alebo zopár? máš stále alebo občas ?

panonia
14. aug 2023

Mne velmi pomaha koloidne striebro, aloe vera sprej a priamo na vyrážku ichtyol masť. Kožna lekarka mi nikdy nepomohla. Používala som aj Mary Kay, La Rose Posay a podobné produkty a výsledok som teda velmi nevidela. Dôležité je si poriadne vyčistiť tvár hlavne pred spaním, na to používam elektricku kefku na tvár a na čistenie Baleu rad Hautrein. Jem veľa mkvy, zeleru a jabĺk, a pijem čistú vodu. Teraz som začala užívať chlorellu asi 3 tyzdne a musim povedať, že nikdy som nevyzerala lepšie ako teraz 😁.

e4fcpgfge7uts
autor
14. aug 2023

@ruzovakrava poznám svoj typ pleti zázraky nečakám mimochodom zázraky neexistujú a áno táto skupina je na to aby sa ľudia pýtali a čakajú na ich odpovede či poradenstva... Raz som si kupila vodičku v lekárni už nepamätám ako sa volala ale mebola zo Slovenska ráno som si natreka tvár a do večera som nemala ani jednu vyražku na tvári čiže pomôcť môžu a ja si môžem dať poradiť nie je to nič proti zákonné

e4fcpgfge7uts
autor
14. aug 2023

@riesska123 no tak občas ale vy hádže sa mi to na celej tvári od celá až po bradu raz som si kupila vodičku už si nepametam názov ale nebola zo Slovenska veľmi mi pomohla

ndrag
14. aug 2023

@e4fcpgfge7uts skus pravidelne pouzivat nejake serum, alebo krem s kyselinou azelaovou. Mne to funguje a vyrazky takmer nemam, predtym to bola hroza 👍.

marcellka32
14. aug 2023

Aj probiotika probiofix