Prosim poradte, co pomaha? Citim sa hrozne zle
@nika122 ano, termin mam potvrdeny, ale este dva tyzdne
Ja som sa chodievala aj prechádzať do prírody. Ten pokoj a ticho ma upokojovali a prečistila som si tam hlavu. Potom som sa vždy cítila aspoň o trochu lepšie
A vieš z čoho máš úzkosť ?
Musíš znížiť počet vnemov. Telefón vypni nepozeraj správy ani hudbu okrem relaxačnej. Ani TV. Pravidelnosť každý deň od raňajok cez pitný režim až po spánok. Všímať si prírodu zvieratká nebo stromy hmyz chrobaciky
CBD olej - skus FatraHemp, nezavazne zavolaj, vsetko vysvetlia, poradia, odporucia, nastavia davkovanie. Top pristup.
Skúste si pustiť autogénny tréning na YouTube od Chudíka alebo rozhlasové hry 🙂 pomôže to trošku vyslobodiť sa z negatívnej špirály myšlienok
Mne pomáha viera v Boha a modlitby.. už druhý mesiac som bez akýchkoľvek liekov a cítim, že konečne žijem 🙏
Ste zlati ako viete pekne poradit...
Sama si si odpovedala,tukanie do mobilu sposobuje uzkosti a ludia si to neuvedomuju. Treba chodit von do prirody,citat a venovat sa aktivitam bez mobilu a tv.
Telefón zrus sociálne siete a tie prechádzky každý deň,užívaj si prírodu a prácu nechaj v práci
Beh, rýchla chôdza do schodov, riadne zmeniť dych. Nie prechádzky, naozajstne kardio chvíľu, zmiasť tu úzkosť na prsiach. Totálne odskusane
@julish mne to nepomahalo, prave naopak, este sa mi stav zhorsil. Ak pri uzkosti ma aj zhorsene dychanie, tak bude lapat po dychu a citis sa este horsie. Ale zavisi od cloveka a jeho fyzickeho stavu, niekomu velmi pomaha sport, inym sa skludnit a naucit sa relaxovat.
Inak minule tu niekto radil, ze ked mas zachvat uzkosti, mas si tvar a krk zozadu obliat studenou vodou, ze by ju to malo stisit.
Otužovanie
@hankab áno, toto je tiež pravda, niekomu funguje tiež ľad na krk zozadu a vymenovať aspoň päť vecí, ktoré sú v miestnosti okolo teba. To pomôže pri panickom ataku vrátiť sa do reality 🙂
Ak ti nevadí angličtina, tu je veľa videí od jednej terapeutky:
https://www.youtube.com/@TherapyinaNutshell/videos
Sú tam nahraté titulky a dajú sa prekliknúť na preloženie do slovenčiny.
Potom táto knižka je skvelá.
https://www.pantarhei.sk/262639-citit-se-dobre-...
Mne pomaha beh, beham cca kazdy druhy den 8-10 km. Ucinky behu su blahodarne pre moje telo aj dusu. Toto ti potvrdi kazdy, kazdy kto beha. Behaj tolko kolko vladzes, je to lacne a ucinok sa dostavi okamzite.
Pomohlo ti niečo z tých rád?
Za mňa určite sedenia u psychológa, mne to veľmi pomohlo keď som mala zlé obdobia