Čo pomáha na upchaté dutiny?

antija
1. nov 2020

Ahojte, viete mi poradiť niečo na upchaté dutiny? Vždy mi zostanú hlieny v dutinách a nie a nie sa spustiť. Naparovanie a teplé čaje nepomáhajú.

loginexistuje
1. nov 2020

naparovanie je absolutne nevhodne v tomto pripade treba infra lampu (suche teplo) alebo sol ohriatu do pomozky a prikladat ... a sinupret forte tabletky ... prip. thymianovy sirup (da sa urobit doma) ten dobre spusta hlien

kika831
1. nov 2020

@antija inhalovanie vincentky alebo ambrobenu . Skvela vec

anesim
1. nov 2020

Preplachovat noc konvickou 2-3 x denne

deti95060810
1. nov 2020

nebola si na testovaní? veľa ľudí si chválilo že sa im hneď lepšie dýcha keď im pošpárali nosnú dierku....😉

anesim
1. nov 2020

@deti95060810 mne sa tiez lepsie dychalo po teste😄

zuzi56
1. nov 2020

Akurát mám teraz zápal dutín, ja som už po dvoch operáciách, tak to mám na sebe už odskúšané čo mi pomáha.
Ja si dám najskôr napr. Olint na uvoľnenie opuchmi v nose, počkám, pripravím si jemne slanu vodu asi 3 dec., prevariť , nechat vychladnúť a potom veľkou striekačkou vycistim dutiny,
Ak mám silný zápal, vždy mám v chladničke kvapky pamicon, je to atb na predpis.

andreatytler
2. nov 2020

@antija Ja mavam nadchu tak 1-2x do roka ale ze hroznu a potom mi to vsetko ostane v dutinach, hlavne v hlave a mavam hrozne bolesti hlavy asi tak 5 dni po nadche, hlavne ked sa predklonim, citim ten tlak.
Mama mi poradila nasypat sol do panvice, len tak na sucho a ohriat, treba miesat lebo sa pripali. Ked je super horuca, nasypat do ponozky, zabalit do utierky alebo maleho uteraku a prilozit na celo alebo na nosne dutiny. Potom ako to chladne postupne odbalovat z utierky aby bolo stale tak horuce ako len znesies. Mne to vydrzi horuce aj 20-30min. Niekedy sa mi pusti ten hnis z dutin ale vacsinou nie. Co sa ale vzdy stane, je ze bolest hlavy je na druhy den prec. Nesmie sa to robit prilis skoro od zaciatku choroby... ked si to robim tak na 3 den tak sa nepolepsi, lebo novy hnis sa asi stale tvori v tych dutinach. Ale ak to urobim na 5-7 den, pomoze to kazdy jeden krat.
Ja tu sol drzim uz vzdy v tej istej ponozke a zohrievam stale dookola a nepuzivam na varenie.

nicky_85
2. nov 2020

u nas zabera Sinupret 🙂 maju tbl aj sirup

dirke
2. nov 2020

Detom nasekam cibulu na drobno a polozim k posteli na noc, velmi to pomaha na uvolnenie dutin, skuste...a sinupret k tomu. Mne napr vyplach konvickou pomaha az po 2-3dnoch, lebo ked mi to cele "opuchne" tak sa neda naliat ani kvapka (nejaka anomalia zuzenej prepazky 🙂, vtedy len solux si davam viac x denne na celo, pripadne skusam sediet nad vyparmi z vincentky. Ked sa spriepustnia dutiny, potom vyplach s fyziologickym roztokom (jemne slana tepla voda) a s 2 kvapkami propolisu a za dva dni som ok. ked nie, tak potom siahnem po kvalitnom koloidnom striebre (ale potom uz nedavat ziadne soluxy ani ine ziarice). Rano- vecer po dve kvapky striebra do nosa a este sa nestalo, ze by nezabralo. Samozrejme vela cecka a doplnit becko, decko, zinok k celemu procesu a vkuse pit teple cajiky (najlepsie materina duska a harmancek na striedacku).

lagunka0000
2. nov 2020

@antija mne vždy super zaberie "vietnamská mastička" na čelo a uviazať šatkou na noc, len čelo pred tým nakrémovať niveou

martinajurkechova
2. nov 2020

Solmucol

keira
28. okt 2024

@zuzi56 ako vies ze je silly?

zuzi56
30. okt 2024

@keira stieka mi hlien do krku a začina ma bolieť, niekedy ma zacne bolieť hrdlo a viem, že sú to dutiny a to nemám ani sopeľ, u mňa to vždy zečie do hrdla