Ahojte, mám 2 mesačné bábätko, ale ono nie je zdrojom mojej únavy, ako by si mohol niekto myslieť. Práveže spí úplne nádherne, 1-2x za noc hore len. Problémy mám dlhodobo, nemôžem zaspať(asi longcovid, mám to od prekonania), ale keď aj zaspím, som unavená, hoci niekedy spím aj 6 a viac hodín, cítim sa, akoby ma prešiel vlak. Mám aj málo železa a iných vit.a min.,na ich dopĺňaní pracujem. Dr.to uzavrel s tým, že je to chronická únava čo mi zostala po mononukleóze. Ale mňa to takto nebaví, mladá žena a cítim sa ako mátoha. Nemáte nejaké rady,čo by mohlo pomôcť? Ďakujem vopred
Tak hlavne 6 hodin je MALO. Ja na pocit dobrej pohody potrebujem napr. 8. Niekto viac, niekto menej, ale 6 je malo.
Takze, skor do postele. Necumiet na telku ani do mobilu. Ked nevies zaspat, skusat rozne techniky na zaspanie. Meditacia, dennik, citat knihy, sum, joga,ine cvicenie...da sa toho skusit vela.
Poriadnu stravu, vela zeleniny, strukovin, orechov. Na toto dbat naozaj, ziadny doplnok ti nedoplni na 100% to, co ti chyba vo vyzive.
S tym ide aj pit dost vody. Poobede ziadny kofein ani ine (kafe, caje len bylinne, proste nic povzbudzujuce).
A na zaciatok to bude tazke, ale nespat cez den, a ist spat radsej skor vecer. Pozor, nepretahovat sa, aby si neprekonala ten zaspavaci moment - lebo potom telo zas nepojde spat. Skus sa aj na svoj spanok pozriet ako na spanok dietata - potrebujes vystihnut ten moment kedy ist spat, aby to slo lahko.
Takze, napr. po veceri umyt zuby, aj ked si este dlhsie hore. Tak, aby si bola priprave ist si hned lahnut, ked to na teba pride. A nie si este musiet umyt tvar a zuby - to mna vzdy dokonale preberie.
A inak spanku by som teraz dala najvyssiu prioritu, lebo bez neho to nejde a nikdy nebudes mat dobry pocit bez toho aby si sa dobre vyspala.
mňa zachránilo pravidelné cvičenie, obmedzila som kávu, k tomu mi v lekárni poradili Revitanerv Strong, čo je vlastne výživový doplnok, ktorý podporuje regeneráciu nervov všeobecne. kombinácia všetkého mi našťastie pomohla 🙏 boli to strašné stavy, nevedela som doma ani riadne fungovať, a to pri dieťati fakt nie je dobre.
Ahoj, doplnenie vitaminov, zdrava strava, prechadzky na cerstvom vzduchu… ale pre mna by napriklad 6+ hodin bolo nic😅