Ahojte žienky čo ste už v menopauze..čo vám pomohlo na problematicku pleť v menopauze osvedčené rady ...unavená pleť a vyrážky..
@bobsent ahoj... u mňa v podstate začala perimenopauza..robila som.si test..začali prve priznaky.. no pleť sa mi dokazila mam vyražky..dnes som si kupila bambucke maslo.. kremy som musela vysadiť.. vecer sa odličim a potom ešte tvar obycajnou alpou pretriem, davala som.si modru indulonu zatial. No skusim to bambucke maslo... a na telo som si kupila od ziaja telove mlieko s arganom.... kolko maš rokov? Ja mam 35 a skoro zacali tie prvotne problemy
@janulka1985 ja mám menopauzu od 39-po odstránení vaječníkov. teraz mám 43. takže klimaktérium naplno.
@bobsent ja nemam ziadne operacie chvalabohu... neviem čo je spušťačom...
aspoň ti to začne postupne, nie naraz pádom hormonálneho systému-to je iná sila. zrejme máš genetickú predispozíciu, ale potvrdiť ti perimenopauzu môže na 100% iba lekár krvným testom+sono.
@bobsent pojdem ale este nie teraz.. az to bude vyraznejšie.. zatial si davam vitaminy na prirodnej baze... a na navaly šalviovy čaj.. tu je FSH test na menopauzu.
@janulka1985 alpu na tvar urcite nie, je to samy alkohol, ktory ti totalne vysusi plet a este zvysi produkciu mazu. Bambucke maslo na vyrazky tiez nie je idealne - upchava pory a nasledne vznikaju cierne bodky a zapalene vyrazky. Na tvar by som to nedavala, na telo ok. Po odliceni treba plet este vycistit, napr nejakym cist. gelom na citlivu plet. Potom odporucam serum s niacinamidom (Ordinary alebo Revolution), nasledne lahky hydratacny krem. Do rutiny je dobre zaradit aj sera s retinolom a pravidelnu exfoliaciu pomocou kyselin. Treba to striedat podla potrieb pleti.
@seahorse27 dakujem..teraz objednala.revolution serom.. a tie ostatne sera s retinolom ktora značka osvedčena?? Co neznesiem je vichy značka nerobi mi dobre..dakujem
@janulka1985 retinol/retinal/retinoid...najdes to pod roznymi nazvami. Ma ich Ordinary (v roznej koncentracii), Geeg&Georgeus, Medik 8, take dostupne v lekarni ma La Roche posay - rada Redermic R...Drogeriovym kremom s akoze retinolom by som sa vyhla, tam je vacsinou len retinyl palmitat vo velmi nizkej koncentracii - cize neucinne, len reklamny tah.
@janulka1985 ja mám naopak. viac suchú pleť, musela som začať používať mastnejšie krémy.