Prosím čo pomáha na pleseň na nohách? (Pri prstoch) najskor som si myslela že je to len sucha koza a supe sa alebo čo ale asi je to pleseň.
Sú aj v lekárni rôzne protiplesnove krémy a masti , ale najlepšie ísť ku koznemu, pretože ten vie predpísať presne antimykotika
Canespor.
Canesten,každý deň natrieť na suché nohy, nechty
Voľnopredajný je lamisil, a mne sa zdá, že lepší ako canasten alebo canespor. Ale treba to natierať poctivo aspoň 10 dní, lepšie až 14. Vydezinfikovat všetky topánky, aj opakovane a takisto ponožky prat v dezinfekcnom prášku (savo) .
Keď sa to nevylieci alebo vráti, tak ísť na kožné pre iné antimykotika
mne kožná predpísala sprey canifug a micetal. A teda na babské rady máčam v octe a sode bikarbone. To sa mi zdá že robí dobre. Ta octová kupeľ. No uvidim . o Mesiac kontrola. Muž berie aj lieky s účinnou látkou trebafín ONYCHOMED. Neviem kde sme to chytili? Ale zrejma od muža, lebo on je šofer a cely den uzavreta obuv. Šiel s tým, že ma svrbivé ruky teda dlane a vysledok bol aky bol. No a ja preventívne ošetrujem nohy, lebo ja ruky nemam nič. Mne odrastal nehet tak som obvinovala seba že to ja. Ale už je davno odrasteny. Avšak kožná vravela, že taká pleseň - ono sa to volá vláknity dermatofyt Trichophyton rubrum taka plesen môže prechovávať ani o tom neviete. Niekto to ma viditelne a niekto si proste mysli, že to len suchšia koža a je to plesen. U nas to dokonca chytil aj psík. Ale nemá to hrozne no vdaka bohu. Ale tak preventívne treba to riešiť aj ked je náznak aby nevznikli vačšie problémy. Čítala som o tom článok. Trpí tým zhruby 70% obyvateľstva a zhruba 25 -30% to len rieši. Ostatní veselo roznášaju bakterie čo ja viem po kupalisku a kade tade. . Tak držím palce všetkým kto s tymto bojuje. Je to nepríjemná záležitosť.
Ideálne ísť ku kožnej