Čo pomáha na pleseň na nohách?

16. jún 2022

Prosím čo pomáha na pleseň na nohách? (Pri prstoch) najskor som si myslela že je to len sucha koza a supe sa alebo čo ale asi je to pleseň.

pribinak
16. jún 2022

Ideálne ísť ku kožnej

jaskolka
16. jún 2022

Sú aj v lekárni rôzne protiplesnove krémy a masti , ale najlepšie ísť ku koznemu, pretože ten vie predpísať presne antimykotika

simsalabim
16. jún 2022

Canespor.

macikovaiveta
16. jún 2022

Canesten,každý deň natrieť na suché nohy, nechty

viestta
16. jún 2022

Voľnopredajný je lamisil, a mne sa zdá, že lepší ako canasten alebo canespor. Ale treba to natierať poctivo aspoň 10 dní, lepšie až 14. Vydezinfikovat všetky topánky, aj opakovane a takisto ponožky prat v dezinfekcnom prášku (savo) .
Keď sa to nevylieci alebo vráti, tak ísť na kožné pre iné antimykotika

andyyy1111122
17. júl 2023

mne kožná predpísala sprey canifug a micetal. A teda na babské rady máčam v octe a sode bikarbone. To sa mi zdá že robí dobre. Ta octová kupeľ. No uvidim . o Mesiac kontrola. Muž berie aj lieky s účinnou látkou trebafín ONYCHOMED. Neviem kde sme to chytili? Ale zrejma od muža, lebo on je šofer a cely den uzavreta obuv. Šiel s tým, že ma svrbivé ruky teda dlane a vysledok bol aky bol. No a ja preventívne ošetrujem nohy, lebo ja ruky nemam nič. Mne odrastal nehet tak som obvinovala seba že to ja. Ale už je davno odrasteny. Avšak kožná vravela, že taká pleseň - ono sa to volá vláknity dermatofyt Trichophyton rubrum taka plesen môže prechovávať ani o tom neviete. Niekto to ma viditelne a niekto si proste mysli, že to len suchšia koža a je to plesen. U nas to dokonca chytil aj psík. Ale nemá to hrozne no vdaka bohu. Ale tak preventívne treba to riešiť aj ked je náznak aby nevznikli vačšie problémy. Čítala som o tom článok. Trpí tým zhruby 70% obyvateľstva a zhruba 25 -30% to len rieši. Ostatní veselo roznášaju bakterie čo ja viem po kupalisku a kade tade. . Tak držím palce všetkým kto s tymto bojuje. Je to nepríjemná záležitosť.