Ahojte. Prosím o radu, čo je dobré na bolesť a svrbenie pri pasovom opare. Dr mi dal ATB, ale tá bolesť je hrozna. Ďakujem.
@kk99 a masť ziadnu? ja si davam zovirax duo,alebo herpesin....co mam doma
Mne dala voltaren na bolest a puder. Ten voltaren som si davala rano pred robotou a vecer pred spanim. Cez den som si dala ibalgin. Inak bolelo to dlho.
@arcticcode byva to strasne a dlho bolestive, ale tiez som mala stastie, ze ma chytil malicky a 3 pluzgiere
@kk99 mala som k tomu aj herpesin
@arcticcode prepáč, áno sú to antivirotiká. Ja mám máličko vyraziek ale dr hovoril, že sa to ťahá aj pod kožou, boli ma celý chrbát + brucho. Som na tom asi ako tvoj dedo, bolesť zvyčajne zvládam bez tabletiek, ale toto je otras.
@79viktoria79 masť žiadnu, len tie tabletky. A to priamo na tie pľuzgieriky?
@kk99 áno,neviem ake to mas veľké,ale priamo na ne,aby sa vysusili,rataj tak týždeň to bude trvat,a este jedna rada,pouzivaj svoj uterak,a umyvat ruky,je to nákazlivé
@79viktoria79 jasné, hygiena je u nás na prvom mieste. Ďakujem ti.
ahoj,ja som to mala tiež. Mňe v lekarni vymiešali mastičku a liek farmciclovir,atb v žiadnom prípade to ti na to vôbec nepomôže,iba si zničíš črevá. Ešte som brala milgamu a proti bolesti rôzne analgetiká. Ja som to mala na drieku na pravej stane.Cela pravá strana ma bolela,aj noha aj chodiť ma bolelo. Farmciclovir iba infektolog a dermatolog môže vypísať.
Ahojte, rada by som sa spýtala ak má niektorá z Vás skúsenosť...priateľ má pásový opar, vyrážky sa mu začali objavovať od 6.12 (čiže už je to týždeň a niečo) no stále mu to neprechádza a stále sa nejaké nové vyhadzujú...dostal aj lieky od doktorky aj mastičku no nejako nepomáha..počula som však, že aj v takomto prípade dosť pomáha a môže urýchliť medicínu prírodná medicína, vraj prírodný bio konopný olej alebo olej z čiernej rasce je veľmi dobrý na imunitu, nemá niektorá z Vás skúsenosť? Najprv som mu nasadila ten konopný olej ale ako som si tak čítala na internete, ten olej z čiernej rasce vyzerá byť ešte lepší, tak rozmýšľam že by som mu ho vymenila alebo môže užívať obidva súčasne? Nemá niektorá z Vás skúsenosť, resp.ktorý fakt pomohol ak ho pri tomto užívala? Viem, že to potrebuje čas ale rada by som liečbu urýchlila ak by to šlo, navyše keď o týždeň sú tu Vianoce a rada by som ak by sme mohli byť spolu avšak som tehotná a nerada by som ohrozila dieťa tak neviem čo by bolo najlepšie urobiť ☹ uvítam každú radu, ďakujem!
@kk99
@benit
@eliska13
@79viktoria79 Ahojte baby, ako dlho vam ostali po odzneni pluzgierikov silne bolesti? Na stupnici od 1 do 10 ste ich mali ako velke? Dakujem 🙂
Ja som sa davala dokopy 10 tyzdnov. Zo zaciatku som zila len na voltarene od bolesti. Potom to ustupovalo. Jazvy ostali.
@biela_sova akoze zostali bolesti,bolest je zo začiatku,ked to svrbi ,to je nenormalne niečo 3-4 dni,ako zacnu schnut uz je lepšie
@79viktoria79
Dakuiem, a tie bolesti po opare, ked zmizol, trvali kolko?
@kk99 Ahoj mne chytila pásový opar dcéra tesne po tom co dobrala ATB ,vyhodil sa jej na lakti a jej pomohla mastička herpesin 5x za deň natierať poctivo plus som jej dávam vit. B a zinkorot a za tri dni uz ma len chrastičky, a to predtým ani ruku od bolesti nevystrela, este som objednala herpes acut tbl. ale samozrejme mala uz skoro zahojené a tbl. maju prist dnes tak odkladám ak bude mat herpes.
Mne pomohol sudocrem
@kk99 Ahoj, na 99% nemas atb, ale antivirotika. Pasovy opar je sposobeny virusom, ktory sposobuje kiahne. Ja som ho mal pred troma rokmi. Malicky. Mozno 5x3cm, dokopy asi 30-35 vyraziek, trosku postipkavalo, ale nic strasne. Dedo mal opar pred 5 rokmi vo veku 69 rokov, celu ruku mal posiatu pupakmi a bolesti mal take, ze musel ist na stedry den do nemocnice, aby mu pichli morfium. A kes moj dedo uzije nieco od bolesti, tak to znamena, se to musi kua boliet. 😀