Ahojte baby, chcela by som sa spýtať, tie čo trpíte na nízky tlak, čo vám pomohlo? Už som z toho úplne bezradná. Mám 25 rokov a keď si meriam tlak v pokoji mám úplne v pohode 100/60. Ráno pijem normálne kávu a ani to mi nepomáha. Akonáhle je trochu teplejšie alebo mám robiť nejakú fyzickú aktivitu je mi na odpadnutie.
Dostatok tekutín a cukru, dostatočný kalorický príjem, vitamín C...
Káva síce krátkodobo zvýši, ale následne tlak môže klesnúť ešte hlbšie.
Efektívnejšie je fajčenie, ktoré zužuje cievy a tým sa zvyšuje tlak. (toto nie je motivácia na fajčenie, len konštatovanie).
pri fyz. aktivite tlak stúpa... mne namerali 85/55 a poslali ma behom na 6 posch. Bolo to na jednej väčšej poliklinike. keďže som beh opakovala 3 krát - úplne sa mi polepšilo - tiež mi bolo predtým na odpadnutie.
ešte záchranári mi odporučili vypiť min. 1 l vody....
V kritických momentoch mi vždy pomohol cukor, v kabelke mám vždy popri tekutinách nejaké keksíky alebo čokolády. Tie sladidlá sú rôzne, ale nedodajú energiu, ktorú by si mala z jednoduchého cukru.
Zvýšiť príjem tekutín a v horúčavách kľudne aj Elektrolyty. Káva u mňa nemá absolútne žiaden efekt co sa týka zvýšenia tlaku.
Mne doktor poradil piť minerálku.
Ja som to mala na začiatku tehotenstva. Pomáhala mi cola. Alebo si pusti nejakú politickú diskusiu haha😆😅
Ja mám podobný tlak.
Ako radia predo mnou veľa tekutín (najlepšie čistá voda), fyzická aktivita, cukor,
A mne zaberá aj káva, denne dám aj 4 😊
Ja som roky pil cierny caj na nizky tlak,pomahal super,len ked som zacal robit nocne,nevedel som zaspat.Teraz pijem kavu,niekedy viac,niekedy menej.Nahrady cukru nie su moc zdrave,pozri na Youtube videa...Ja som cukor vysadil uplne,teda obcas neodolam kolacom,vianoce,velka noc🤪.
Ano,🤣bojler je namontovany,dal si povedat,aj ked mi to trvalo trochu dlhsie,ako som cakal😅.
Ty ako?Uz si rozlustila skratku fido?Tu vo Švajciarsku je to meno,mal som kolegu Fida😁😁😁.
pravidelne poriadne cvicit a vyvážená živočíšna strava - živočišne tuky a bielkoviny.
Ja mavam tiez tlak 90/60... Uz roky... Donedavna mi ziadne problemy nerobil, no v poslednej dobe som zacala mavat prekolapsove stavy... Naposledy ked ma pozbierali zo zeme, mi zachranari namerali 70/35 🧐 ...a to mam manzela cholerika a tri deti, no ani to na zvysenie tlaku nestaci 🙄🤪
Hroznový cukor mne pomáha, keď je veľmi zle.
Ja fungujem bežne s nízkym tlakom, najhoršie mi je keď mám menzes a vtedy pijem ráno, na obed a večer pohár Pepsi a v pohode.
Veľa vody, pravidelne jesť, hýbať sa
Ja mávam tlak 95/60 celé doobedie som ako prispata.Pijem aj kávu, ale zelený čaj ma nabudí viac.mne lekár povedal, že sa mám otuzovat sprcha chladnejšou vodou a dobre vysuchat nohy od členkov hore k srdcu