Dobry den ,
Chcela by som sa spytat ak niekto tu mal problem s trombocytami - nizka hladina
Co mu pomohlo ake lieky
@viki112 14tisic? Noo takto ti poviem, ja som rodila pri hodnote 46tisic a pohoda. Nemám ziadne problémy, podľa záznamov mam nízke hodnoty os roku 2009.modriny ani nič sa mi nerobí, žiadne krvavé prejavy po porezani. Tak neviem. Druhý deň po pôrode sim mala 78tisic.skace to hore dole
Ja mam tiež znižene neviem koľko nakoľko mi na go nič nedali len uživať anopyrin ako predtym tak som to neriešila. Neodporučali mi nič. A to ma stresovali zlymi vysledkami a bralj 10 skjmaviek krvy.
@maj2011 zelezo som zvysene nemala.....z kostrnej drene nezistili nic ...akurat ze nic onkologickento nieje , vsetko ine mam v poriadku ( borelie, zapaly, infekcie ....atd.....nic sa nenasli
Ale preco je to tak nizke to tiez nevedia ;(
Nasadili mi PREDNISON
Uz to ide hore pomalicky
@maj2011 K zníženiu počtu trombocytov môže dochádzať pri:
Vírusovej infekcii (CMV-vírus, vírus EBV, rubeola)
Ochorení pečene
Vplyvom niektorých liekov (napríklad penicilín, heparín, sulfónamidy)
Pri autoimunitných ochoreniach (ochorenia, pri ktorých imunitný systém nefunguje správne a vytvára protilátky proti zdravým zložkám nášho tela, napríklad systémový lupus erytematosus)
Pri idiopatickej trombocytopenickej purpure (títo pacienti zvyčajne trpia aj horúčkou, necítia sa dobre a môžu mať aj neurologické prejavy)
V tehotenstve (pri zvýšení objemu plazmy, čiže tekutej zložky krvi)
Pri porušenej funkcii kostnej drene (ožarovanie, nádory, vrodené poškodenia)
Nedostatku vitamínu B12
Po rozsiahlom krvácaní
Sepse (rozsiahla infekcia, tzv. otrava krvi)
@viki112 mne zistili v tehu no lieky žiadne som nebrala. A po pôrode som nešla na krv tak neviem aku mam hladinu. Koľko máš?