Kto mi vie poradiť čo pomáha na nechtovú mykózu? Mám to na nechte na ruke už pár rokov. Nikdy som nebola s tým na kožnom ( mám toľko vážnejších chorôb ,že to je pre mňa banalita ). Onp sa mi ro s času na čas zapáli a zbiera sa hnis. Nezaberie mi nič len keď si na kvapnem nato vriacu vodu. Zápal vytiahne a prestane na čas bolesť. Vyskúšala som z lekárne mastičky na mykózu, ichtylovú masť aj rôzne domáce liečby. Ale vracia sa mi to často. Teraz nejako veľmi často. Najhoršie je,že ak si aj namastím nie je to veľa platné keďže chodím často na wc a musím si ruky umývať. Vie niekto poradiť?
Vďaka.
peroxid vodika silno dezinfikuje.
Canespor
Najlepsie je zajst na kozne na predpis ti da mozno nieco ucinejsie.
Na kozne treba ist
na nechty pomoze jedine lak, napr taky amorolfin skus a ten ti staci davat 1x do tyzdna
Pracujem v oblasti prírodnej liečby a aromaterapie, s týmto sa na mňa klientky obracajú často. Nebudem písať značku, tak snáď mi to nezmažú. Necht spilníkovať na čo najtenšiu vrstvu, pilník zahodiť. Denne máčať vo vode so soľou z Mŕtveho mora (čistá, bez aróm - majú aj v DM) a denne ideálne 2-3x ošetriť zmesou olejov s antimykotickým účinkom (máme takú zmes, názov nenapíšem kvôli pravidlám na koni) alebo Tea tree olejom (aj ten je fajn, no nezaberie každému, väčšine však áno). Hlavne treba vytrvať, nei je to záležitosť týždňa.
Ja som mala tiez take obdobie, ze som stale niekde chodila, sa vsetko nakopilo, tak kludne chod.