Čo pomáha na chronický syndróm suchých očí?

sta3nka
7. dec 2022

Ahojte, máte niekto tipy čo pomáha na chronický syndróm suchých očí? Vyskúšakala som už skoro všetko a nič nezaberá :( . Má niekto skúsenosti napríklad s akupunktúrou alebo niečím alternatívnym?

lyci
7. dec 2022

@sta3nka vyskusala si vitamin A?

taktotedanie
8. dec 2022

Vsetko znamena co?
Ake kvapky? Ake masticky?
Akupunktura nepomoze
Zacala by som navstevou oftalmologa, lieky na predpis , suche oko- prebieha zapalovy proces predpisujeme vacsinou Yellox kvapky na ukludnenie, potom prechadzame na umele slzy bez konzervacnych latok ( Hylo gel napr) na vecer vitapos masticka
Sukromne centra ponukaju tzv Recon-eye metodu liecby sicheho oka ale to je na viac sedeni

taktotedanie
8. dec 2022

*rexon-eye

naja85
8. dec 2022

Teple obklady na oci, jemna masaz a potom.hygiena ocnych viecok. Zvlhcovac vzduchu, ocne kvapky bez konzervantov, pred spanim ocna mast bez konzervantov. Omega 3, lanovy olej. Samorejme navsteva oftalmologa.
V zahranici je zrejme k dispozicii viac metod liecenia-Lipiflof, ipl, probing. Na Slovensku to asi nie je mozne...
Odporucam na facebooku skupinu zameranu na syndromom sucheho oka- Dry eye syndrome support community.
Tiez mam suche oci z kontaktnych sosoviek zrejme a idem na ocnu operaciu(vlozenie pridavnych fakickych sosoviek), tak sa obavam pripadneho zhorsenia a radsej uzbteraz robim preventivne kroky.

sta3nka
autor
8. dec 2022

@taktotedanie
@naja85
Velmi vela druhov masticiek a kvapiek, hylo gely vsetky, vitpaos mast pod viecko takmer rok na noc ale nic realne nefungovalo, tiez teple obklady oci a masaz viecok a vytlacanie meibomianovych zliaz, vela druhov vitaminov vratane A, omega 3 a dokonca ocne kvapky z vlastnej krvnej plazmy...tie boli najlpesie zatial ale tiez nic moc...uz som z toho zufala ze nic nepomaha.
O tom rexon-eye som pocula, robia to 2 kliniky v BL ale neviem ci to funguje, recenzie som sa nedocitala nikde ani zo zahranicia nic na Rexon eye lebo je to nova metoda... Mate s tym niekto skusenosti? Nad tym som uvazovala ale bojim sa ze to budu vyhodene peniaze.

taktotedanie
8. dec 2022

@sta3nka nad chirurgickou liecbou ste neuvazovali?

sta3nka
autor
8. dec 2022

Neuvazovala, ani neviem ze existuje chirurgicka liecba sucheho oka, ani ocni lekari mi nikdy nic take nenavrhli

sta3nka
autor
8. dec 2022

@taktotedanie preco myslis ze akupunktura nepomoze?

taktotedanie
8. dec 2022

@sta3nka je to krajne riesenie, chirurgicky sa uzavrie slzny kanalik a slzy neodtekaju ale ostavaju v oku..ale neviem v akom stave mate to suche oko ale vypisali ste snad vsetko co je dostupne a najcastejsie pouzivane na suche oko..
Vitaminy snad serapeptazu ste mali? A evo-tears kvapky a posiforlid masku este tiez skusali?
Pokial by to fungovalo odporucil by vsm to oftalmolog, radsej by som podstupila rexon eye ako vyhodila peniaze za akupunkturu
Tiez pracujem na ocnej ambulancii

sta3nka
autor
8. dec 2022

evotears som skusala, tie viem ze boli malicke a drahe ale tiez slaby ucinok a masku posiforlid som pouzivala par mesiacov to bolo lepsie ako nic ale to je vlastne iba druh tepleho obkladu a tiez ziadna slava

Vazne zvazujem to rexon eye, ublizit by mi to nemalo ako, iba mohlo pomoct. Akurat neviem najst nikde recenzie ludi ktori to absolvovali a vyskumov je tiez velmi malo a su slabe. Vy ked pracujete na ocnej ambulancii neviete o nejakych pacientoch ktori ju absolvovali a ake vysledky mali? Tiez mam druh suchych oci EDE (evaporative dry eye), robili mi testy a zistili, ze sa mi vysusi povrch oka po 7 sekundach a u zdravych ludi to trva 15 sekund+, bolo to uz davnejsie neviem presne...Neviem ako dobre funguje rexon eye na tento druh EDE
@taktotedanie

taktotedanie
9. dec 2022

@sta3nka na pracovisku kde posobim ho bohuzial nemame, tym ze je to nova metoda vela pacientov od nas ho nesbsolvovalo, ti co boli tak spokojnost ale nie je to definitivne riesenie, pomoze stav zlepsit ale sucheho oka sa clovek nezbavi tak ci tak
Reumatologicke parametre mate v norme?
Sjorgenov syndrom vyluceny?

anicka176
9. dec 2022

@sta3nka nie som oftalmológ ale co som čítala vyskúšali ste už naozaj veľa terapie... Nejaké iné príznaky ako napríklad suchosť v ústach, abnormality v krvných vyšetreniach? Z hľadiska interných chorôb by som sa zamerala na reumatologické vyšetrenie, vyšetrenie u zubára aj keď príznaky suchosti v ústach môžu byť veľmi diskrétne ale patrí tam aj napríklad zvýšená kazivosť zubov

sta3nka
autor
9. dec 2022

@taktotedanie
Reumatologicke parametre a Sjorgenov syndrom som neriesila sa priznam zatial, dakujem za tip.

@anicka176
Ano mavam sucho v ustach a celkovo tvar vysusenu a oci velmi suche, lekari mi diagnostikovali atrofovane zlazy, urcite slinne lebo sa mi netvori dost slin a trva mi zjest jedlo aj hodinu a pravdepodobne aj v inych castiach tela ako v traviacom systeme... ale neviem co s tym tiez

taktotedanie
9. dec 2022

@sta3nka bud pojdeme k vseobecnemu aby vam dal vymenny listok na reumatologiu alebo vam ho da vas oftalmolog
Treba to riesit cim skor pretoze cakacie doby su dlhe a reumatologov malo
Mozno prave to je problem - reumatolog vie nastavit liecbu

anicka176
9. dec 2022

@taktotedanie súhlasím, @sta3nka čím skôr sa objednať k reumatologovi, verím, že pomôže

mrauciak
22. apr 2024

@sta3nka dobry den, skusili ste ten rexon eye? Pomohlo?

roxy2
10. sep 2024

@sta3nka prosím, boli ste na rexon eye? Zabralo?

mrauciak
12. sep 2024

@roxy2 Dobrý deň, ja som nakoniec bola a pomohlo to veľmi o 50% aj viac je to zatiaľ lepšie, som asi mesiac po poslednom sedení. Ja som ale to mala dosť vážne, syndróm suchého oka mi vznikol dôsledkom spojivkovej infekcie v marci tohto roku plus pred 8 rokmi som mala operáciu očí, ale dovtedy (do infekcie) som tieto problémy nemala. Takže ja odporúčam, neviem ako dlho to vydrží, ale aj toto stojí za to.

roxy2
12. sep 2024

@mrauciak ďakujem, ja mám tiež veľmi suché oči a vyskúšala som všetky možné kvapky do očí. U mňa je to pravdepodobne z kontaktných šošoviek. Ako ten zákrok prebieha a koľko treba sedení?

lucinkaboz
30. okt 2024

Ja som bola zufala, za 3 dni som minula hylogel.Bolesti zo zimy, vetra.
, Slnka, Pomohli mi plugy do slznych kanalikov a rexon eye. Excimer velka ulava.Plugy drzia slzy v oku, rexon eye prehrieva oci tvori sa viac slz.Suchost mi sposobuje najma stitna zlaza a lieky od bolesti ako novalgin a flector a vtedy som mala este aj helikobaktera niekde som citala ze ak ma niekto suche oci treba vysetrit aj to