Ahojte ženy,
máte skúsenosti, čo pomáha na chrápanie? U žien mi to nepríde až tak bežné a rada by som sa toho zbavila
Strava. Mám otestované na manželovi. Nesmie večer jesť ťažké jedla. Keď si da niečo ľahké, nechrápe.
dost zalezi od priciny... ja tiez chrapem, mam vybocenu prepazku (uz raz operovanu), nonstop upchaty nos (celorocna alergia) a nepopieram ze mam/mala som aj nejake to kg navyse... vyskusala som vsetko mozne volnopredajne - Adenol sprej, Asonor sprej (tusim tak sa to volalo, viem akurat ze to bolo celkom drahe 😀 ale hlavne bez ucinku... ked mam upchaty nos, casto dycham ustami takze viem ze zachrapem, ale vraj uz to nie je take ako kedysi - nieco som schudla, spavam na boku, aj ked pohodlnejsie je mi tak na poloboku (bok/brucho) ... este existuju speci vankuse, ale tam asi spravi sluzbu aj bezny len v spravnej polohe... toto cele je skor len skusenost nez konkretna rada ale teda ak rada tak tie spreje su naozaj vyhodene peniaze... odporucam navstevu ORL a patranie po pricine...
Ja som navstivila ORL, tam mi potvrdili moznu pricinu, ktora sa da odstranit operacne no vysledok nebol zaruceny. A pre istotu mi odporucili navstivit najprv spankove laboratorium, ci nie je ina pricina. Urobili komplet rozbor spanku (okyslicenie krvi, dychanie, cinnost srdca, mozgovu aktivitu atd.), vsetko v norme. Cize ostala mi prva moznost no nevyuzila som a chrapem dalej.
@mfilkova tu sa pripnem 🙈 tiez chrapem,nie vzdy,len ked lezim na chrbte 😃 ale ja som to doteraz neriesila,tiez mam kila navyse,vzdy ked som schudla,chrapanie bud zmizlo alebo to bolo obcasne,plus mam krivy nos,takze myslim si,ze aj ten tomu moc nepridava 🙈
Schudnut. Poriesit alergie, pripadne prekazky v nose.
Nepit alkohol pred spanim a tiez lahke jedla vecer.
@mfilkova ahoj skus sprej že psst sa to vola svagrina tak hrozne chrape ze jej muz nemoze spat a toto jej to zmiernuje