19.5. idem na planovanu hysterektomiu. Čo možem očakavť po tejto operácii?
Švagriná to má za sebou. Pred operáciou užívala Wobenzym a po operácii tiež. Povedala, že sa celkom rýchlo zotavila po zákroku. V nemocnici mala bolesti deň po operácii. Dali jej analgetiká, niečo na spanie a za dva dni ju takmer nič nebolelo. Sama bola prekvapená, že to celkom dobre zvládla. Bola doma asi 2 mesiace.
A akou formou bola operovana?
Z dlhodobého hľadiska je potom podla Vášho veku dolezite ci odstraňujú aj vajecniky, to riešiť s gynekologom.
Laparoskopicky v celkovej anestéze
Mam to zasebou bol som na konci decembra. Vajecniky mi ostali, odobrata bola maternica a vajcovody. Laparoskopicky 3vpicjy cez brusnu stenu 4cez pupok. Po operacii brucho ako tehotna. To som mala dlhsie asi 2tyzdne. Dlhsie trvalo kym sa dostal plyn s tela ktorym nafuknu brucho. To dost bolelo, v zmysle medzi stavcami na chrbtici hore aj dole. Operacia bola v pondelok v strvrok som isla domov. 6tyzdnov zakaz sexu plus dvyhanie tazkych veci nad 2-4kg vsetko som dodrzala. Po prepusteni som bola plus minus fit az na obcasnu unavu.
netreba sa bat, prve dni to trosku boli, najhorsie bolo postavit sa a prve kroky, taktiez kym sa obnovila peristaltika . Po tyzdni som bola v kancelarii a do 3 tyzdnov uplne ok,
Och žienky, u ˇma to budekomplikovanejšia operácia, cez brušnu stenu.Pojdu preč aj vaječniky.
Aj mňa budu rezať cez brusnu stenu. Ale vaječníky mi zostanu
Aj mna rezali cez brucho-bikinkovy rez
Ja som si nemohla dovolit aby ma to vyradilo zo zivota-rozbiehali sme firmu a mali sme vela prace, stavali sme chalupu a manzel je absolutne neprakticky, tak to bolo na mne vsetko, uz po 14 dnoch som musela soferovat 300 km, sama nechapem ako som to zvladla....bolelo to prve dni - ako po cisarskom....hojilo sa dobre, ranu som natieral a nejakou mastickou z lekarne na urychlenie hojenia, netreba sa toho bat. Ja som nechcela hysterektomiu, ale ku koncu som mala tak silny menzes, ze som nevedela z vane vyjst, uz to bolo nebezpecne....drzim palce, neboj sa. Ked Ti to budu robit.
@lucia851 Kedy mate termin operácie?
@beataxxx a tiež ste mali rez cez brucho?
V juni
Rez som mala cez brucho bikinkovy, vobec to nevidiet po zahojeni, neboj sa toho
Žienky a nemaLI STE nafukovanie a bolesti čriev po tejto operácii? Mala som ju pred 10 dňami a stalemam problemy.
Ahoj, ja som teraz 5ty den po operacii laparo - maternica a vajickovody, rezy ani nejak necitim ale ta plynatost a presuvanie organov je nechutne. Tiez kukam ze kedy to asi prejde. Brusko nafucane furt, ale este to chce cas. Myslim ze kym si vsetko najde svoje miesto tak to potrva a hned ako sa bude dat zacnem pomaly cbicit cviky ako na diastazu nech sa to tam spevni. Drzim vsetkym palceky ☺️
Asi troska neskor,Mali a dost zle a stale to nieje ono ani po mesiaci😁ale hlavu hore treba byt pozitivna a cas vsetko napravi uvidite!vsetko sa pre nieco deje a teraz ked tam.mame zmenu tak tomu treba dat cas kym to odznie.vela zdravia a.nebojte sa bude dobre.🙏
Ahoj aj mňa to čaká v júni. Tiež som zvedavá co môžem očakávať