Čo očakávať po hysterektómii?

8. máj 2021

19.5. idem na planovanu hysterektomiu. Čo možem očakavť po tejto operácii?

lucia851
8. máj 2021

Ahoj aj mňa to čaká v júni. Tiež som zvedavá co môžem očakávať

janci05
8. máj 2021

Švagriná to má za sebou. Pred operáciou užívala Wobenzym a po operácii tiež. Povedala, že sa celkom rýchlo zotavila po zákroku. V nemocnici mala bolesti deň po operácii. Dali jej analgetiká, niečo na spanie a za dva dni ju takmer nič nebolelo. Sama bola prekvapená, že to celkom dobre zvládla. Bola doma asi 2 mesiace.

autor
8. máj 2021

A akou formou bola operovana?

meredithh
8. máj 2021

Z dlhodobého hľadiska je potom podla Vášho veku dolezite ci odstraňujú aj vajecniky, to riešiť s gynekologom.

janci05
8. máj 2021

Laparoskopicky v celkovej anestéze

cawes
8. máj 2021

Mam to zasebou bol som na konci decembra. Vajecniky mi ostali, odobrata bola maternica a vajcovody. Laparoskopicky 3vpicjy cez brusnu stenu 4cez pupok. Po operacii brucho ako tehotna. To som mala dlhsie asi 2tyzdne. Dlhsie trvalo kym sa dostal plyn s tela ktorym nafuknu brucho. To dost bolelo, v zmysle medzi stavcami na chrbtici hore aj dole. Operacia bola v pondelok v strvrok som isla domov. 6tyzdnov zakaz sexu plus dvyhanie tazkych veci nad 2-4kg vsetko som dodrzala. Po prepusteni som bola plus minus fit az na obcasnu unavu.

beataxxx
8. máj 2021

netreba sa bat, prve dni to trosku boli, najhorsie bolo postavit sa a prve kroky, taktiez kym sa obnovila peristaltika . Po tyzdni som bola v kancelarii a do 3 tyzdnov uplne ok,

autor
9. máj 2021

Och žienky, u ˇma to budekomplikovanejšia operácia, cez brušnu stenu.Pojdu preč aj vaječniky.

lucia851
9. máj 2021

Aj mňa budu rezať cez brusnu stenu. Ale vaječníky mi zostanu

beataxxx
9. máj 2021

Aj mna rezali cez brucho-bikinkovy rez

lucia851
9. máj 2021

@beataxxx koľko to bolelo? Ako sa ti to hojilo? Aké veci treba dodržiavať po operácii?

beataxxx
13. máj 2021

Ja som si nemohla dovolit aby ma to vyradilo zo zivota-rozbiehali sme firmu a mali sme vela prace, stavali sme chalupu a manzel je absolutne neprakticky, tak to bolo na mne vsetko, uz po 14 dnoch som musela soferovat 300 km, sama nechapem ako som to zvladla....bolelo to prve dni - ako po cisarskom....hojilo sa dobre, ranu som natieral a nejakou mastickou z lekarne na urychlenie hojenia, netreba sa toho bat. Ja som nechcela hysterektomiu, ale ku koncu som mala tak silny menzes, ze som nevedela z vane vyjst, uz to bolo nebezpecne....drzim palce, neboj sa. Ked Ti to budu robit.

autor
13. máj 2021

@lucia851 Kedy mate termin operácie?

autor
13. máj 2021

@beataxxx a tiež ste mali rez cez brucho?

lucia851
13. máj 2021

V juni

beataxxx
15. máj 2021

Rez som mala cez brucho bikinkovy, vobec to nevidiet po zahojeni, neboj sa toho

autor
6. jún 2021

Žienky a nemaLI STE nafukovanie a bolesti čriev po tejto operácii? Mala som ju pred 10 dňami a stalemam problemy.

nana123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nana123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kudlacovak
10. sep 2021

Ahoj, ja som teraz 5ty den po operacii laparo - maternica a vajickovody, rezy ani nejak necitim ale ta plynatost a presuvanie organov je nechutne. Tiez kukam ze kedy to asi prejde. Brusko nafucane furt, ale este to chce cas. Myslim ze kym si vsetko najde svoje miesto tak to potrva a hned ako sa bude dat zacnem pomaly cbicit cviky ako na diastazu nech sa to tam spevni. Drzim vsetkym palceky ☺️

katica78
20. apr 2024

Asi troska neskor,Mali a dost zle a stale to nieje ono ani po mesiaci😁ale hlavu hore treba byt pozitivna a cas vsetko napravi uvidite!vsetko sa pre nieco deje a teraz ked tam.mame zmenu tak tomu treba dat cas kym to odznie.vela zdravia a.nebojte sa bude dobre.🙏