Čo obnáša liečebný režim?

2. apr 2024

Dobrý deň,píšem anonymne hlavne kôli príbuzným a známym čo tu mám. Momentálne som na PN s diagnózou F41. Na nete sa píše,že pacient na PN musí dodržiavať liečebný režim. Len nikde sa nepíše,čo ten liečebný režim obnáša. Môžem pri prípadnej kontrole napr kosiť trávnik,resp meniť kolesá na aute, samozrejme v mieste bydliska? Ďakujem za každú odpoveď.

viestta
2. apr 2024

Liecebny rezim ti ma vysvetlit osetrujuci lekar, nie plenum MK a internet.

mogaa
2. apr 2024

nie.....liečebný režim znamená byť doma a nepracovať.....ťažko by ste vysvetlovali že môžete meniť kolesá na aute, ale nemôžete ísť do práce....mimochodom kontrolór kontroluje dodržiavanie liečebného režimu a je uplne nepodstatné s akou ste na PN diagnózou....

suzitok
2. apr 2024

počas liečebného režimu máš dodržiavať kontroly dané lekárom, nemal by si požívať alkohol, treba užívať predpísané lieky. Kosenie trávy a výmenu kolies možeš sledovať z pohodlia lehátka napríklad...
robiť to samozrejme možeš, ale kontrolor ak ta nachyta, tak mas problem...a okrem toho predpokladam, že byvas na dedine, velmi radi sa vypytuju aj susedov /osobná skusenost/

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
2. apr 2024

@taynee ano ale kontrolór kontroluje liečebný režim, nie diagnózu....kontrolór diagnózu ani nevidí, takže ťažko mu bude pacient vysvetlovať že ja manuálne pracovať môžem, lebo som na PN s psychiatrickou diagnózou,.....ak niekto môže vymieňať kolesá na aute, tak môže byť aj v práci.....

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. apr 2024

@taynee
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Áno tiež som toho názoru,lebo vidím že som vyše týždňa len doma a nerobí mi to dobre, neprospieva mi to. Ale vidíš tu tie názory a hlavne "ľudová povesť neinformovaná" zas nesklamala..

autor
3. apr 2024

@suzitok
No to ani nechcem vidieť ako by tu pochodili u susedov.. Tu totiž nikto nespomína v dobrom na časy keď sa udávalo a podobne a myslím,že by sa kontrolórom ušlo aj to,čo by nechceli,čo ani nečakali. 🤣