Ahojte, momentalne riešim stahovanie (prvé samostatne bývanie s priateľom). Poraďte prosím čo nesmie chybat v “lekárničke”. Ibalgin/ paralen, teplomer, atd.. Dakujem.
V lekárničke mám vždy, Teplomer, Paralen, Ibagin, Ocuflesh, Zirtec, Septolete pastilky, Jox sprej, Tantum Verde sprej, Dettol dezinfekčný sprej, obväzy, náplaste, Kinedryl + doma vždy fľaša Coca-coly - to sú asi také základné veci - mám blízko lekáreň, takže podľa potreby potom viem dokúpiť
fiha.. zacinat prve byvanie s priatelom lekarnickou.. to je nejaky smutny zaciatok 🙂
my sme nemali ziadnu lekarnicku 😀 iba v spajzi leukoplast 😀
Este cierne uhlie, immodium, sa nam osvedcilo mat. Naplaste, gazove stvorce, leukoplast klasicky. Separatne noznicky do lekarnicky. Gel na bolave svalstvo/klby, termofor 🙂 Fenistil, strepsils, a buscopan. To je tak vsetko, co pouzivame
Čosi od teploty, čosi od bolesti uší, hrdla, brucha, Enterina, čierne uhlie, probiotiká, sirup/kvapky na kašeľ (u nás Kaloba, Solmucol, Paxeladine, Tussin), tea tree olej používam na dezinfekciu rán, leukoplast, obväz.
Ja bývam 40 km od lekárne, takže ja mám doma snáď asi všetko. Ale je vhodné mať niečo na bolesť, teplotu, na hnačku, rehydratačný roztok, na alergiu, krém po uštipnutí hmyzom a niečo na ošetrovanie menších rán - dezinfekcia, náplaste, obväzy, stripy... To na začiatok stačí a v prípade potreby dokúpiť ďalšie veci 🙂
Podľa Toho kde bývaš. Ak užívate nejaké lieky pravidelne tak tie, Ibalgin, paralen, teplomer, obväz, niečo na hrdlo, popripade sirup na kašeľ, niečo na žalúdok, nejaké vitamíny, dezinfekčný sprej na rany a nejaké leukoplasty. Ani ja viac nemám v lekárničke
Idete niekam na dedinu bez lekárne? V tom prípade Paralen, ibáč, teplomer, nejaké tie náplaste, dezinfekcia, smecta, vitamín c, čosi nás kašeľ (mucosolvan?), sopeľ (nasivin?), komáre a kliešte (fenistil, pinzeta), možno nejakú masť na svalovicu? Za mňa všetko sa dá kúpiť takmer kedykoľvek, takže nie je potrebné nutne to držať v lekárničke, ale tak ja žijem v ba, tu aj v nedeľu nájdeš nejakú lekáreň otvorenú 🤷. Pravdupovediac, kým sme nemali deti, moc sme toho v lekárničke nedržali, teraz, keď už máme deti, tak lekárnička natrieskaná, lebo po každej chorobe tam ostanú nejaké zbytky sirupov, tabletiek či výživových doplnkov. Takže ja už do zásoby nekupujem nič.